IVECO S-WAY voor Bronsema Transport Stroobos: De cirkel is rond

Giessen, 26 mei 2023

Bronsema Transport uit het Friese Stroobos heeft een bijzondere IVECO S-WAY op de weg gezet. De volledig luchtgeveerde trekker met voorloopas is uitgerust met de Cursor 13, non EGR motor met 490 pk en de IVECO AS cabine met laag dak. Eigenaar Menno Bronsema gaat zelf rijden met de truck en hij wilde iets bijzonders.

Het familiebedrijf Bronsema Transport is in 1945 opgericht, het 75 jarige jubileum kon helaas niet gevierd worden door de corona maatregelen. Met de aflevering van de nieuwe IVECO, willen we een feest geven. ‘’Want we zijn super trots op wat we doen met ons team. Met de komst van de nieuwe S-WAY geeft dit een extra dimensie aan het feestje’’ aldus eigenaar Menno Bronsema.

Internationaal transport
>De vloot van Bronsema omvat op dit moment zeven combinaties, die ingezet worden voor het transport van ruwe bouwmaterialen. Naast de transport activiteiten heeft Bronsema ook een eigen handelsonderneming in, met name gevelstenen. De trucks rijden met name binnen Nederland en Duitsland in de distributie van bouwmaterialen. Om die reden is er gekozen voor een nieuwe Pacton oplegger achter de IVECO, die een meter korter is dan normaal. ,,Ideaal voor onze particuliere klanten, want hiermee kan ik in woonwijken ook prima uit de voeten’’.

Bijzonder compleet uitgerust
De nieuwe IVECO S-WAY werd afgeleverd door Cornelis Bedrijfswagens en volledig opgebouwd door G. Koopmans in Gerkesklooster. Bij dat bedrijf werden alle aanpassingen gedaan aan de truck, zoals het dichtgewerkte chassis, de speciale achterbumper, de staande uitlaten en het slangenrek achter de cabine. Naast de nodige extra verlichting werden ook details zoals de onderspoiler, de windkapjes op de cabine en de verlengde zonneklep hier aangebracht. Medewerker Richard Hazenberg van G. Koopmans zorgde voor het interieur dat met ‘Deens pluche’ en speciale sfeerverlichting werd verrijkt. Ook zorgde hij voor het verlichte Magirus logo in de slaapcabine.

Succesvolle demoritDe nieuwe IVECO S-WAY is de eerste truck van dit merk bij Bronsema. Menno Bronsema: ,,Wij waren op zoek naar een nieuwe trekker maar dat was vorig jaar niet eenvoudig. Leveringsproblemen zorgden er voor dat we bij onze vaste merken niet terecht konden. Adviseur Chris de Vries van Cornelis Bedrijfsauto’s is een bekende relatie van ons, en hij kwam met het idee om eens een S-WAY te proberen. Ik vond de S-WAY al erg mooi en ook de IVECO aandrijflijn met de non EGR motor sprak me bijzonder aan. Tijdens een week met een demotrekker beviel de truck me uitstekend. De S-WAY is een fijne auto en hij trekt enorm goed. Vandaar dat we toen de knoop doorgehakt hebben voor deze nieuwe S-WAY’’ Daarmee is de cirkel rond bij Bronsema, want ooit begon het bedrijf met Magirus Deutz trucks, een merk dat later werd overgenomen door IVECO.

Over Iveco
IVECO is een merk van CNH Industrial N.V., wereldspeler op het vlak van investeringsgoederen met notering op de beurs in New York (NYSE: CNHI) en op de Italiaanse beurs (Mercato Telematico Azionario MI: CNHI). IVECO ontwerpt, fabriceert en commercialiseert een breed gamma van lichte tot zware commerciële voertuigen en off-road voertuigen.
Het uitgebreide gamma van het merk omvat de Daily, een voertuig in het 3,3 tot 7,2 ton segment, de Eurocargo van 6 tot 19 ton en in het zware segment boven 16 ton, het IVECO WAY-gamma met de on-road IVECO S-WAY, de off-road IVECO T-WAY en de IVECO X-WAY voor lichte off-roadopdrachten. Daarnaast bouwt het merk IVECO Astra off-roadtrucks, starre en gelede dumpers en speciale voertuigen.
IVECO stelt wereldwijd bijna 21.000 personen te werk met productie-eenheden in 7 verschillende landen in Europa, Azië, Afrika, Oceanië en Latijns-Amerika waar voertuigen gemaakt worden volgens de meest geavanceerde technologie. 4,200 verkoop- en service punten in 160 landen garanderen technische ondersteuning waar ook de voertuigen aan het werk zijn.