60-jarig jubileum voor de FUSO Canter

Nieuwegein, 8 februari 2023

  • Het eerste model van de FUSO Canter werd gelanceerd in Japan in 1963.
  • Sinds de lancering zijn er wereldwijd meer dan 4,5 miljoen FUSO Canters geproduceerd.
  • De lichte vrachtwagen heeft al tientallen jaren zijn diensten bewezen door zijn efficiëntie, milieuvriendelijkheid en rijcomfort.
  • Tegenwoordig is de FUSO Canter vertegenwoordigd in 70 markten.

Dit jaar viert FUSO het 60-jarige jubileum van de FUSO Canter. Sinds de marktintroductie in 1963 zijn er wereldwijd meer dan 4,5 miljoen FUSO Canters geproduceerd. De eerste generatie Canter kwam in maart 1963 op de Japanse markt als T720 cab-over model en werd alom geprezen als beste in zijn klasse vanwege zijn uitstekende rijprestaties en zuinigheid. Sinds de eerste generatie heeft FUSO niet stilgezeten en is het voertuig continu doorontwikkeld om te blijven voldoen aan de eisen van klanten en samenleving.

Zo heeft de Canter, naast de rijprestaties en comfort, door de jaren heen ook op het gebied van brandstofefficiëntie en milieuvriendelijkheid steeds hogere niveaus bereikt door ontwikkelingen van de aandrijflijn. Diverse veiligheidssystemen maken van de Canter een veilige en betrouwbare truck voor chauffeurs en medeweggebruikers. Door de jaren heen heeft de Canter zijn eigen identiteit binnen de branche weten te vestigen: een veilige, comfortabele en multi inzetbare lichte truck voor chauffeurs en bedrijven overal. Het design van de Canter is ook geëvolueerd om te voldoen aan de behoeften van chauffeurs en de veranderende tijdgeest.

Al in de jaren zestig breidde FUSO de verkoop van de Canter uit naar verschillende internationale markten en werd het een constante leider in het lichte vrachtwagensegment in belangrijke markten over de hele wereld. In Indonesië, een van de eerste overzeese markten van FUSO, heeft de Canter de afgelopen 48 jaar het grootste marktaandeel in het lichte vrachtwagensegment weten te behouden. Tegenwoordig wordt de Canter in meer dan 70 landen over de hele wereld verkocht en lokaal geproduceerd in CKD-fabrieken (completely-knocked-down) in twaalf markten.

logo DaimlerIn 2017 lanceerde FUSO de eerste in serie geproduceerde elektrische lichte vrachtwagen, de eCanter. In 2022 volgde de volledig nieuw ontworpen opvolger, de eCanter Next Generation. Deze gaat dit jaar in serieproductie in de FUSO-fabrieken in Kawasaki, Japan en Tramagal, Portugal.