Wezenberg Transport schakelt over naar Zwolle productie

De eerste Zwolse Supers voor Nederlandse klanten uitgeleverd naar de dealers

Breda, 12 december 2022
Scania Nederland Director Sales Jan de Vries en Benny Wezenberg vieren de start van de Super aandrijflijn van Scania Production Zwolle

De afgelopen week schakelde Scania Production Zwolle op haar productlijnen over naar de gloednieuwe Super aandrijflijn met de nieuwe 13-liter motor en de G25CM of G33CM versnellingsbak. Zwolle was hiermee de laatste Europese fabriek die afscheid nam van de ‘oude’ aandrijflijn. In de eerste periode zijn reeds flinke aantallen geproduceerd waarmee ook de eerste Nederlandse dealers zijn voorzien van echte Zwolse Supers geproduceerd in Nederland. Dealer Scania Zwolle hoorde tot de kopgroep waar o.a. de eerste Super voor Wezenberg Transport werd afgeleverd. Directeur en mede-eigenaar Benny Wezenberg kwam persoonlijk hun eerste exemplaar in ontvangst nemen. Deze truck maakt deel uit van een totale order van 134 voertuigen, waarvan het merendeel Supers. De eerste exemplaren kwamen uit de Franse Scania fabriek. Het restant van zo’n 40 voertuigen zal geheel door Zwolle geproduceerd worden.

De Super aandrijflijn werd vorig jaar geïntroduceerd en in Q2 startte de levering vanuit de Scania fabriek in Angers, Frankrijk. Thans produceren alle Europese fabrieken deze nieuwe aandrijflijn. Scania Production Zwolle, als grootste Scania fabriek ter wereld, sloot deze transitie voor Europa af. Scania Super staat voor een extra brandstofbesparing van zo’n 8%, want niet alleen goed is voor het rendement van de transportondernemer maar ook voor het milieu. Minder brandstof betekent immers ook minder CO2 uitstoot.

Over Scania
Scania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto's, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 4.000 medewerkers verdeeld over de fabrieken in Zwolle en Meppel en 40 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. logo ScaniaDe fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld. De onderneming telt wereldwijd ca. 50.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2018 bedroeg de netto-omzet SEK 137,1 miljard en was de nettowinst SEK 13,8 miljard.