“Renewi starts the future met de nieuwe DAF XD”

Eindhoven 20 oktober 2022


Sleuteloverhandiging DAF XD Renewi, vlnr Arnold Hendrikx (Renewi General Area Manager Brabant), René Bijnen (Chauffeur Renewi), André Komen (Brand Manager GeesinkNorba), Lucas Willems (Fleet Sales Manager DAF)
Renewi, het internationale waste-to-product bedrijf, heeft de eerste DAF XD afgeleverd gekregen bij DAF Trucks NV in Eindhoven. Het gaat om een DAF FAN XD300 dagcabine met een korte wielbasis van 3800mm in combinatie met een GeesinkNorba GPM IV 21H25 achterlader. De DAF XD met de GeesinkNorba kraakperssysteem is bestemd het inzamelen van diverse afvalstromen in het stadscentrum van Eindhoven.

In het kader van het vernieuwen en verduurzamen van het Renewi wagenpark zijn reeds ruim 500 nieuwe DAF Euro VI voertuigen ingestroomd de afgelopen 3 jaar. De volgende stap in verduurzaming van het Renewi wagenpark is de inzet van de Nieuwe Generatie DAF XD serie. De afvalrecycler wil de milieu-impact van zijn wagenpark aanzienlijk verlagen en ziet in DAF de juiste partner. Het partnerschap komt niet alleen in uitdrukking bij de vervangbehoefte van het wagenpark van Renewi, maar ook op het productieterrein bij DAF Trucks in Eindhoven waar Renewi al jaren de afvalstromen beheert. De nieuwe milieuzones en de nieuwe technologische ontwikkelingen, maken samen met de jarenlange partnership de keuze voor Renewi voor de Nieuwe Generatie DAF XD, bekroont als Truck of the Year 2023.

Geschikt voor diversiteit aan applicaties
De Nieuwe Generatie DAF XD wordt geleverd met diverse cabine varianten in een compleet assortiment 4x2- en 6x2-asconfiguraties, zowel trekkers als bakwagens. De korte wielbasis en de ervaringen met de achterladers van o.a. GeesinkNorba, maakt de DAF FAN XD de ideale truck voor de inzameling reinigingsdiensten in de Europese markt . Tegenwoordig gelden er in groene leefbare steden strenge eisen voor distributievoertuigen. Ze moeten stiller en schoner zijn en kwetsbare weggebruikers beschermen. De stadsvriendelijke nieuwe generatie XD zit boordevol innovaties die dit mogelijk maken en stelt nieuwe normen voor veiligheid, efficiëntie en chauffeurscomfort, aldus Lucas Willems, Fleet Sales Manager DAF Nederland. “Het gaat om een specifieke variëteit aan chassismogelijkheden die de basis vormen voor verschillende distributietoepassingen.

Samenwerking van tientallen jaren
DAF en Renewi hebben een samenwerking die al tientallen jaren duurt, waarvoor de basis is gelegd door de bedrijven waaruit Renewi is ontstaan. De recycler geeft hoge prioriteit aan het verlagen van zijn ecologische voetafdruk en is volop bezig het wagenpark voor te bereiden op de invoering van milieuzones in diverse stadscentra.

logo DAF TrucksDuurzaamheid is een van zijn kernwaarden welke ten grondslag ligt aan alles wat Renewi doet. Ruim 90% van het afval dat wordt verwerkt, krijgt een tweede leven als grondstof of energie en alleen dat scheelt al een aanzienlijke hoeveelheid CO2. Renewi verwerkt jaarlijks 15 miljoen ton afval en beschikt daarvoor in de Benelux over een groot netwerk van ruim 170 vestigingen en is actief met een wagenpark van meer dan 2.200 voertuigen.