IVECO onthult logo in de nieuwe kleur: Blue Energy

11 oktober 2022

IVECO onthulde op de IAA Transportation 2022 een nieuwe kleur die het logo voortaan zal gaan dragen. Deze kleur is gekozen om het merklogo de kracht van IVECO’s nieuwe ambitie aan te geven. De nieuwe kleur, Blue Energy, is een eigentijdse kleur die het merk associeert met kracht, dynamiek en digitale innovatie.

Deze kleur past perfect bij de route die IVECO wil gaan bewandelen. Luca Sra, President Truck Business Unit Iveco Group, zei tijdens de persconferentie op de IAA: "Wij bij IVECO willen de weg van verandering inslaan. We hebben onze toewijding versterkt om de samenleving vooruit te helpen door samen te werken met onze klanten en de transformatie van onze industrie te stimuleren. Om dit te doen, hebben we onze strategie heroriënteerd, onze vaardigheden uitgebreid en onze product- en servicebenadering opnieuw uitgevonden. We hebben de ambitie om de meest betrouwbare partner en full-range speler te zijn voor onze klanten. We willen hen betrouwbare, duurzame en intelligente transportoplossingen bieden, zodat ze hun bedrijf efficiënt en winstgevend kunnen runnen met respect voor ons milieu. Om de weg van verandering te bewandelen, hebben we ons gecommitteerd aan een nauwkeurige routekaart naar duurzaamheid, waarbij IVECO in 2040 naar nul CO2-uitstoot zal gaan door middel van een multi- energiebenadering.

Over Iveco
Iveco ontwerpt, maakt en verkoopt een uitgebreid gamma lichte, middelzware en zware bedrijfswagens, off-road trucks, stads- en streekbussen en touringcars, evenals speciale voertuigen voor bijvoorbeeld brandbestrijding Iveco telt meer dan 25.000 werknemers en heeft 24 productiefaciliteiten in 11 verschillende landen, waar gebruik wordt gemaakt van geavanceerde technologieën die in 6 onderzoekscentra zijn ontwikkeld. Behalve in Europa is de onderneming ook actief in China, Rusland, Australië en Latijns-Amerika. Dankzij meer dan 5.000 servicepunten in ruim 160 landen kunt u overal ter wereld waar een Iveco voertuig aan het werk is, rekenen op een adequate technische ondersteuning.
En vandaag zetten we met de eDAILY een nieuwe stap in de richting van ons doel door het perspectief van zero-emissie transport verder te verbreden".