Advanced Transport Ecosystem voor het pay-per-use aanbod van elektrische vrachtwagens

Turijn, 15 september 2022

Iveco Group (MI: IVG) kondigt vandaag de oprichting aan van een nieuwe entiteit, GATE - Green & Advanced Transport Ecosystem, een all-inclusive huurmodel voor de lange termijn voor elektrische vrachtwagens en bestelwagens, dat de energietransitie van de industrie krachtig zal ondersteunen. De verwachte operationele lanceringsdatum is medio 2023, wanneer GATE, als een volledig gedigitaliseerd bedrijf, zal beginnen met het aanbieden van zijn diensten aan pilotklanten in Italië.

GATE krijgt een onafhankelijke bedrijfsstructuur met medewerkers die zich toeleggen op het voldoen aan de behoeften van klanten van elektrische bedrijfsvoertuigen, die in eerste instantie zowel het merk IVECO als Nikola bedienen. De nieuwe entiteit zal een uitgebreide service aanbieden op basis van een pay-per-use-formule die klanten toegang geeft tot de voortstuwing van morgen. Een volledig ecosysteem gericht op een verscheidenheid aan emissievrije voertuigen, van last mile delivery tot lange afstanden.

Met groene voertuigen als kern, zal het ecosysteem duurzame oplossingen leveren aan klanten, die het niveau van ondersteuning en flexibiliteit kunnen definiëren dat ze nodig hebben om hun bedrijf te runnen en het meeste kunnen halen uit alle diensten die GATE beschikbaar zal stellen, inclusief onderhoud en reparatie, connectiviteit en telematica, financiering, verzekeringen, energie en aanvullende ondersteunende diensten.

Met GATE wil Iveco Groep haar ambitie waarmaken om een nieuw voorbeeld in de transportsector te vestigen en een beslissende stap voorwaarts te zetten in het ontwerpen van de toekomst van duurzame en digitale mobiliteit.

Iveco Group N.V. (MI: IVG) is de thuisbasis van unieke mensen en merken die uw bedrijf en missie ondersteunen om een duurzamere samenleving te bevorderen. De acht merken zijn elk een belangrijke kracht in hun specifieke activiteiten: IVECO, een baanbrekend merk voor bedrijfsvoertuigen dat zware, middelgrote en lichte vrachtwagens ontwerpt, produceert en op de markt brengt; FPT Industrial, een wereldleider in een breed scala aan geavanceerde aandrijflijntechnologieën in de sectoren landbouw, bouw, scheepvaart, energieopwekking en bedrijfsvoertuigen; IVECO BUS en HEULIEZ, massavervoer en premium bus- en touringcarmerken; IDV, voor zeer gespecialiseerde defensie- en civiele beschermingsmiddelen; ASTRA, een leider in grootschalige zware steengroeve- en bouwvoertuigen; MAGIRUS, de door de industrie gereputeerde fabrikant van brandbestrijdingsvoertuigen en -apparatuur; en IVECO CAPITAL, de financieringstak die hen allemaal ondersteunt. Iveco Group heeft wereldwijd ongeveer 34.000 mensen in dienst en heeft 28 fabrieken en 29 R&D-centra. Meer informatie is beschikbaar op de website van het bedrijf www.ivecogroup.com

Over Iveco
Iveco ontwerpt, maakt en verkoopt een uitgebreid gamma lichte, middelzware en zware bedrijfswagens, off-road trucks, stads- en streekbussen en touringcars, evenals speciale voertuigen voor bijvoorbeeld brandbestrijding Iveco telt meer dan 25.000 werknemers en heeft 24 productiefaciliteiten in 11 verschillende landen, waar gebruik wordt gemaakt van geavanceerde technologieën die in 6 onderzoekscentra zijn ontwikkeld. Behalve in Europa is de onderneming ook actief in China, Rusland, Australië en Latijns-Amerika. Dankzij meer dan 5.000 servicepunten in ruim 160 landen kunt u overal ter wereld waar een Iveco voertuig aan het werk is, rekenen op een adequate technische ondersteuning.