IVECO ‘drives the road of change’ op IAA 2022

IVECO onthult zijn nieuwste innovaties op het gebied van alternatieve aandrijving die de transportsector naar zero emissions zullen leiden

Giessen, 19 september 2022

IVECO onthult zijn visie op de weg naar een "net zero" wereld en toont zijn volledige scala aan duurzame en emissievrije transportoplossingen: voertuigen aangedreven door geavanceerde alternatieve aandrijvingsstechnologieën geïntegreerd met een uitgebreid aanbod van digitale en connected diensten.

IVECO komt zijn belofte na om de doelstelling van netto nul koolstof in 2040 te bereiken met een all-range en multi- energie benadering die vertrouwt op biomethaan, batterij-elektrische en brandstofceltechnologieën om het volledige gamma van lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigmissies te dekken.

IAA Transportation 2022 is het perfecte platform voor het commerciële debuut van de nieuwe emissievrije 100% batterij-elektrische eDAILY en de heavy-duty Nikola Tre batterij-elektrisch voertuig (BEV) in zijn Europese 4x2 Artic- versie.

IVECO biedt een glimp van de volgende stap op weg naar nul emissies door een preview te geven van de bètaversie van zijn brandstofcel-elektrische voertuigen (FCEV) voor stedelijke, regionale en langeafstandsmissies - de eDAILY FCEV lichte bedrijfswagen en de Europese 6x2 Artic-versie van de Nikola Tre FCEV zware vrachtwagen.

Hannover, 19 september 2022

IVECO, het bedrijfswagenmerk van Iveco Group, maakt een sterk statement met zijn visie op het toekomstige "netto nul" transport op IAA Transportation, de toonaangevende internationale beurs voor de bedrijfswagenindustrie. Op een uitgebreide stand van meer dan 4.300 vierkante meter laat het merk zien hoe het technologie opnieuw uitvindt om mobiliteit koolstofvrij te maken en klanten oplossingen op maat van hun bedrijf te bieden. Het display toont het flexibele full-line aanbod van het merk, dat de drie belangrijkste pijlers belichaamt die de strategie van het merk vormgeven: bedrijfsproductiviteit, chauffeurservaring en duurzaamheid.

Het ondersteunt de intentieverklaring van IVECO met tastbare acties: de commerciële lancering van twee belangrijke producten op de routekaart naar duurzaamheid - de baanbrekende nieuwe eDAILY en de Europese 4x2 Artic-versie van de Nikola Tre BEV (batterij-elektrisch voertuig) - en de onthulling van IVECO’s eerste bètaversie brandstofcel LCV en zware vrachtwagen: de eDAILY FCEV (brandstofcel elektrisch voertuig) ) en de Europese 6x2 Artic versie van de Nikola Tre FCEV.

Luca Sra, President, Truck Business Unit, Iveco Group, zei tijdens de persconferentie die vandaag op de stand werd gehouden: "Wij bij IVECO willen de weg van verandering inslaan. We hebben onze toewijding versterkt om de samenleving vooruit te helpen door samen te werken met onze klanten en de transformatie van onze industrie te stimuleren. Om dit te doen, hebben we onze strategie heroriënteerd, onze vaardigheden uitgebreid en onze product- en servicebenadering opnieuw uitgevonden. We hebben de ambitie om de meest betrouwbare partner en full-line speler te zijn voor onze klanten. We willen hen betrouwbare, duurzame en intelligente transportoplossingen bieden, zodat ze hun bedrijf efficiënt en winstgevend kunnen runnen met respect voor ons milieu. Om de weg van verandering te bewandelen, hebben we ons gecommitteerd aan een nauwkeurige routekaart naar duurzaamheid, waarbij IVECO in 2040 naar netto nul koolstof zal gaan door middel van een multi-energiebenadering met alle afstanden. En vandaag zetten we met de eDAILY een nieuwe stap in de richting van ons doel door het perspectief van zero-emissie transport verder te verbreden".

IVECO onthult op IAA 2022 ook de nieuwe kleur die het heeft gekozen voor zijn merklogo om de kracht van deze ambitie aan te geven, door zijn vlaggenschipblauw "aan te drijven" door over te schakelen naar de nieuwe "Energy Blue" -tint, een eigentijdse kleur die het merk associeert met kracht, dynamiek en digitale innovatie.

IVECO: een unieke erfenis om de weg van verandering te bewandelen
De beursstand trekt bezoekers aan en neemt hen mee op een reis door de IVECO-geschiedenis, die begint met de Tree of Energy van het merk: een omgekeerde boom met wortels die wijzen op de historische merken in de unieke erfenis van IVECO - Fiat, OM, Lancia, Unic, Magirus, Pegaso. De Tree of Energy maakt gebruik van dit rijke erfgoed om de nieuwste technologieën van het merk aan te drijven die eromheen op de stand worden getoond. IVECO’s toekomstgerichte visie is voelbaar in de hele stand: 17 voertuigen die representatief zijn voor de nieuwste alternatieve aandrijfoplossingen van het merk en speciale geïntegreerde diensten. Nog eens 29 voertuigen worden tentoongesteld in de buitenruimte, met de volledige lijn van het merk die alle lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigmissies en de mobiliteit van mensen omvat. IVECO biedt bezoekers ook de mogelijkheid om een proefrit te maken met de nieuwe IVECO eDAILY BEV, Nikola Tre BEV en prototype eDAILY FCEV, en de DAILY met de revolutionaire Air Pro-ophanging.

Nieuwe eDAILY: een game changer in zero emissie regionaal vervoer
Met de officiële lancering van de eDAILY neemt IVECO het voortouw in de richting van emissievrij elektrisch vervoer. De 'electric twin' van de iconische DAILY, biedt het volledige assortiment met alle carrosserievarianten - bestelwagen, cabine en minivan, van 3,5 ton tot 7,2 ton. Het behoudt de gevierde kenmerkende functies van de DAILY en beschikt over een volledig modulaire batterijset van 37 kWh die optimalisatie van het bereik mogelijk maakt en de eDAILY aanpasbaar maakt aan alle missies.

De nieuwe eDAILY slaat ook nieuwe wegen in door elektrische voertuigen in de conversiebusiness te introduceren met de baanbrekende mogelijkheid om verschillende soorten ePTOs tot 15 kW te installeren. Dit betekent dat het koelunits, kranen en andere bovenbouwen van stroom kan voorzien - zelfs de meest veeleisende zoals afvalinzameling en hoogwerkers, zoals getoond op de stand.

IVECO biedt een volledig ecosysteem van diensten met de eDAILY om klanten te helpen hun weg naar e-mobiliteit te vinden. Speciale e-services omvatten de innovatieve eDAILY Routing-app, die samenwerkt met het voertuig om de actieradius van het voertuig te voorspellen, de vereiste batterijladingen om de bestemming te bereiken en de exacte aankomsttijd. De IVECO ON Easy Daily-app, geïntegreerd met de IVECO DRIVER PAL- Voice Assistant, biedt informatie die specifiek is voor elektrische voertuigen, zoals de gezondheidscheck van het voertuig, het batterijniveau, het op afstand plannen van opladen en conditioneren, navigatie naar oplaadstations en meer.
Strategische partnerschappen op weg naar het koolstofvrij maken van regionaal en langeafstandsvervoer IVECO deelde het podium van de persconferentie met twee strategische partners op weg naar decarbonisatie: Nikola

Corporation en Hyundai Motor Company.
Nikola Corporation (Nasdaq: NKLA),wiens tentoonstelling wordt gehost op de stand van IVECO, kondigde de officiële opening aan van bestellingen voor de Europese 4x2 Artic-versie van de Nikola Tre BEV en presenteerde een prototype Nikola Tre FCEV in zijn Europese 6x2 Artic-versie - de nieuwste oplossingen van het merk om regionale en langeafstandsmissies koolstofvrij te maken met voertuigen die bedoeld zijn om de prestaties te verbeteren, efficiëntie en duurzaamheid. Deze voertuigen van de eerste generatie, die in staat zijn tot een bereik van respectievelijk ongeveer 500km en 800 km, concurreren in de zwaarste zware missies tegen zeer gevestigde fossiele diesel, die meer dan een eeuw en vele generaties voertuigen heeft gehad om hun huidige staat te bereiken.

IVECO en Hyundai onthulden een werkend prototype van eDAILY FCEV uitgerust met Hyundai's 90 kW waterstof brandstofcelsysteem en 140 kW e-motor, en een batterijpakket van FPT Industrial, het aandrijflijnmerk van IVECO Group. Het GVW (Gross Vehicle Weight) 7,2 ton prototype is getest in Europa en bevestigt een bereik van 350 km, een maximaal laadvermogen van 3 ton en een tanktijd binnen 15 minuten. Hoewel de eDAILY BEV het meest geschikt is voor korte ritten, is de eDAILY FCEV ideaal voor leveringen die een groot bereik met een hoog laadvermogen vereisen. Het eDAILY FCEV-prototype en een Hyundai Fuel Cell-tentoonstelling zijn te zien op de IVECO-stand.
GATE: een innovatief businessmodel voor zero-emissie mobiliteit

Tijdens de persconferentie kondigde Iveco Group haar plan aan om een innovatief bedrijfsmodel te gebruiken om de deur naar emissievrije mobiliteit voor een groot aantal klanten te openen: het Green &Advanced Transport Ecosystem (GATE) is een all-inclusive langetermijnverhuurmodel voor elektrische voertuigen, dat ook een exclusieve en innovatieve EV-dedicated pay-per-use-formule zal omvatten.

IVECO S-WAY Fuel Hero: het voertuig dat de bedrijfsproductiviteit maximaliseert
IVECO S-WAY Fuel Hero: het voertuig dat de bedrijfsproductiviteit maximaliseertIVECO breidt zijn IVECO S-WAY-aanbod uit met een versie met een nieuwe Cursor 13 490 pk en een compleet aanbod aan slimme diensten. De nieuwe IVECO S-WAY 490 pk levert uitstekende prestaties met het lagere vermogen van de motor, ontwikkeld door het gerenommeerde zustermerk FPT Industrial. Het voertuig wordt aangeboden met een specifieke configuratie van opties die de algehele brandstofefficiëntie met maximaal 4% kunnen verbeteren. IVECO's Professional Fuel Advising Service kan nog eens 4% besparing opleveren. De nieuwe IVECO S-WAY 490 pk is een echte Fuel Hero, het beste complete aanbod dat is ontworpen om het brandstofverbruik van de klanten te verhogen en hun bedrijfsproductiviteit te maximaliseren.

IVECO Services: het uitgebreide ecosysteem van IVECO geïntegreerde diensten
Het merk onthulde ook IVECO Services, de binnenkort te lanceren overkoepelende naam die het volledige portfolio van geïntegreerde diensten van het merk zal dekken. Het zal een uitgebreid en voortdurend groeiend ecosysteem van oplossingen creëren die klanten kunnen ondersteunen bij al hun zakelijke en operationele vereisten. Het IVECO Services-platform zal worden georganiseerd in 9 clusters om het voor klanten gemakkelijk te maken om de oplossingen te identificeren die aan hun specifieke vereisten voldoen.

FPT Industrial: geavanceerde aandrijflijntechnologieën voor iveco's elektrische aanbod
FPT Industrial presenteert zijn geavanceerde technologieën en componenten voor IVECO's nieuwe elektrische voertuigen: het battery pack en central drive in de nieuwe eDAILY en de eAxle voor de Nikola Tre. Het promoot ook zijn volledige aandrijflijnaanbod op zijn speciale stand in hal 21.

IVECO BUS: een pionier in duurzame mobiliteitsoplossingen
IVECO BUS, een ander merk van Iveco Group en een belangrijke Europese speler in voertuigen met alternatieve aandrijving, is aanwezig op de stand om de sterke inzet van de groep voor duurzaamheid op het gebied van personenvervoer te vertegenwoordigen. IVECO BUS-oplossingen voor emissievrije stedelijke mobiliteit zijn vertegenwoordigd in het display met het 12 meter lange volledig elektrische E-WAY nachtlaadmodel uitgerust met cameraspiegelsysteem en de nieuwste batterijtechnologie. Deze 100% elektrische stadsbus draagt bij aan het koolstofvrij maken van het personenvervoer en biedt tot 400 km actieradius met maximaal 462 kWh aan boord.

Duurzaamheid, bedrijfsproductiviteit en chauffeurservaring: IVECO’s strategische pijlers

Het display op de stand van IVECO is georganiseerd in drie gebieden gewijd aan de strategische pijlers van het merk, die worden belichaamd door het flexibele full-line aanbod van producten geïntegreerd met een compleet scala aan digitale en verbonden diensten.

Het duurzaamheidsgebied is prominent aanwezig en toont iveco's complete aanbod voor klanten die op zoek zijn naar groene oplossingen. Het display illustreert perfect de multi-energiebenadering van het merk met aardgas-, BEV- en FCEV-voertuigen voor een breed scala aan missies - van stedelijk tot lang transport. Centraal staan de eDAILY en Nikola Tre BEV die hun debuut maken op de show. Bio-methaan aangedreven voertuigen hebben ook een sleutelrol bij het bereiken van duurzaamheids-doelstellingen en netto-nul koolstofemissiedoelstellingen. Ze hebben als bijkomend voordeel dat ze de creatie van een circulaire economie mogelijk maken. De tentoongestelde voertuigen – de DAILY CNG-paneelbus voor pakketbezorging en de IVECO S-WAY LNG-wissellaadbak voor internationaal langeafstandsvervoer – zijn representatief voor IVECO's aanbod van kant-en-klare oplossingen voor decarbonisatie.
De tentoonstelling in het gebied gewijd aan Bedrijfsproductiviteit illustreert de verschillende manieren waarop IVECO aan de zijde van zijn klanten staat en complete transportoplossingen biedt om fleetowners te helpen het gebruik van hun wagenparken te optimaliseren, de uptime van hun voertuigen te maximaliseren, hun TCO te verlagen en hun brandstofefficiëntie te verbeteren. Voertuigen zoals IVECO S-WAY Fuel Hero en Daily van Hi-Matic met Eco-modus, samen met de IVECO ON connectiviteitsdiensten van het merk , zoals Fleet Management en Uptime, bieden effectieve oplossingen voor klanten om hun bedrijfsproductiviteit en winstgevendheid te verbeteren.

IVECO’S op de bestuurder gerichte aanpak wordt benadrukt in het Driver Experience-gedeelte van de stand met een sectioneel model van de IVECO S-WAY. Het illustreert hoe IVECO zijn voertuigen ontwerpt rond de behoeften van de bestuurder om een uitstekende woonervaring te bieden met een focus op veiligheid, comfort en connectiviteit. Ook vertegenwoordigd is IVECO's uitgebreide aanbod van driver-centric services ontwikkeld om het dagelijks leven van de chauffeurs aan boord te verbeteren. Ze omvatten de Easy WAY-app en de Easy Daily-app waarmee de bestuurder de cabine- en voertuigbeheerfunctionaliteiten op zijn mobiele apparaat kan bedienen en toegang kan krijgen tot de wereld van IVECO ON digitale diensten. De Safe Professional Driving-service helpt hen veilig te rijden. IVECO Driver Pal, de eerste vocale metgezel van de bestuurder, stelt de chauffeur in staat om zijn digitale leven aan boord te brengen, te communiceren met het voertuig en toegang te krijgen tot IVECO’s connected services via Alexa, de amazon voice virtual assistant. Het merk zorgt ook voor de chauffeurs met TOP CARE, de eerste premium assistentieservice in de branche, aangedreven door IVECO’s connectiviteit. Het ondersteunt de chauffeurs in geval van onvoorzien buitengewoon onderhoud met een fast-track service- en hospitality-pakket. IVECO's reis die de bestuurder centraal stelt in zijn ontwerpen begon in 2019, met de lancering van de IVECO S-WAY, en bereikt haar hoogtepunt in de nieuwe IVECO Driver's Club, het loyalty programma gewijd aan de gemeenschap van IVECO S-WAY-chauffeurs.

Te zien in dit deel van de stand zijn drie Special Edition-voertuigen die IVECO’s solide en prestigieuze erfgoed samenbrengen met zijn niet-aflatende streven naar innovatie om aan de behoeften van klanten te voldoen.

De Turbo Star special edition van de IVECO S-WAY is een eerbetoon aan een van de meest iconische, innovatieve en commercieel succesvolle trucks van het merk.
Twee Daily’s special editions die tijdens de persconferentie werden onthuld, bieden een unieke combinatie van verleden en toekomst, omdat ze inspiratie halen uit twee iconische OM-voertuigen (Officine Meccaniche) uit de jaren 50 en 60, de Tigrotto en de Leoncino. Deze voertuigen speelden een fundamentele rol in de transportwereld en drukten hun stempel op de bloeiende economie van die jaren. De Leoncino special edition is een vintage interpretatie van de nieuwe eDAILY, terwijl de Tigrotto een variant is van de 4x4 Daily.

Een selectie van IVECO's best-in-class voertuigen wordt ook getoond op de 1.000 m2 grote externe ruimte gewijd aan de Mission Approach van het merk, die gericht is op het uitbreiden en innoveren van zijn productportfolio door te investeren in missiespecifieke oplossingen om elke klant het voertuig te bieden dat precies overeenkomt met hun vereisten.

Over Iveco
Iveco ontwerpt, maakt en verkoopt een uitgebreid gamma lichte, middelzware en zware bedrijfswagens, off-road trucks, stads- en streekbussen en touringcars, evenals speciale voertuigen voor bijvoorbeeld brandbestrijding Iveco telt meer dan 25.000 werknemers en heeft 24 productiefaciliteiten in 11 verschillende landen, waar gebruik wordt gemaakt van geavanceerde technologieën die in 6 onderzoekscentra zijn ontwikkeld. Behalve in Europa is de onderneming ook actief in China, Rusland, Australië en Latijns-Amerika. Dankzij meer dan 5.000 servicepunten in ruim 160 landen kunt u overal ter wereld waar een Iveco voertuig aan het werk is, rekenen op een adequate technische ondersteuning.