Hiab presenteert zijn grootste HIAB-autolaadkraan - HIAB iQ.1388 HiPro

Cargotec Corporation, persbericht voor vakpers, 16 september 2022, 12.30u eest

16 september 2022

Hiab, onderdeel van Cargotec, presenteert op IAA TRANSPORTATION de nieuwe HIAB iQ.1388 HiPro superzware laadkraan. Dit is de grootste HIAB-laadkraan tot nu toe, uitgerust met het nieuwe geavanceerde besturingssysteem SPACEevo voor verbeterde productiviteit en veiligere bediening. Bezoekers van IAA kunnen de kraan zien op Hiab's stand, Pavilion P35, in Hannover, Duitsland, 20 - 25 september.

De HIAB iQ.1388 HiPro is een super zware kraan van 135 ton meter die de alle ervaring in constructie combineert met de laatste ontwikkelingen in hydraulische en elektronische besturingssystemen. De laadkraan is voorzien van V10-Force decagonaal uitschuifprofielen welke voor het eerst werd gebruikt in de EFFER 1000, met betere verticale prestaties en algehele precisie.

De precisie en veiligheid worden verder verbeterd door het SPACEevo-bedieningssysteem dat geavanceerde veiligheids- en productiviteit functies biedt voor zowel ervaren als beginnende bedienaars. Het Load Stability System for vertical movements (LSS-V) compenseert onbedoelde overmatige giek bewegingen bij verticale bediening, terwijl de Variabel Stability Logic PLUS (VSL+) stabiliteitsfunctie van Hiab het hefvermogen optimaliseert met behoud van veiligheid, waarbij de positie van en druk op elke steunpoot wordt bewaakt.

De kraan is dankzij zijn hoge hefvermogen geschikt voor verschillende soorten toepassingen, maar hij kan ook op een vierassige 32 GVW-truck worden geïnstalleerd, waardoor hij geschikt is voor gebruik in grootstedelijke gebieden. Dit grote voordeel helpt ook om de aankoop- en bedrijfskosten laag te houden en de CO2-uitstoot te verminderen.

"Dit is niet zomaar een nieuw model. Deze superzware kraan met onze meest geavanceerde bedieningssysteem is een reactie op aanhoudende vraag van klanten. Hij is ontworpen voor veeleisende en uitdagende zware taken en kan deze op de meest effectieve manier uitvoeren. Bedienaars en klanten zullen waarderen hoe elk onderdeel van de kraan beter is dan ooit, wat betreft precisie, veiligheid en snelheid", aldus Marcel Boxem, Director, Global Product Management, Loader Cranes Heavy & Super Heavy, Hiab.

De HIAB iQ.1388 HiPro deelt onderdelen en bedieningselementen met andere iQ. en iX-kranen. Dit maakt het voor bedienaars gemakkelijker om kranen met verschillende groottes te gebruiken en magazijnbeheerders hebben vanwege de gemeenschappelijke reserveonderdelen minder voorraad nodig, omdat deze kunnen worden gebruikt in diverse iX- en iQ-kranen.

Voor gemoedsrust kunnen klanten een servicecontract van ProCare™ kopen om de originele prestaties te garanderen en kunnen zij regelmatige preventieve onderhoud controles en inspecties inplannen. Reparaties worden gedekt onder het meest uitgebreide pakket, ProCare Total R&M.

De lancering activiteiten starten in het najaar van 2022 en verkoop- en bestelgegevens volgen.

Hoogtepunten

  • categorie bereik van 135 tm
  • Bedieningssysteem SPACEevo.
  • Variabele pomp, voor betere debiet prestaties en een lager brandstofverbruik
  • V10-Force decagonaal gevormde giek en JIB-profiel voor lichtgewicht en compacte framegrootte voor maximale verticale hef mogelijkheden.
  • nDurance nano-gebaseerde technologie coating zorgt voor langdurige bescherming van de kraan en zijn onderdelen tegen corrosie, roest of externe omgevingsfactoren die het uiterlijk en de restwaarde in de loop van de tijd zouden beïnvloeden.
  • De Hiab iQ.1388 HiPro beschikt over ingebouwde connectiviteit, zodat de eigenaren toegang hebben tot Hiab's HiConnect™.
  • CE-markering
  • Servicecontracten ProCare

Meer informatie:
Marcel Boxem, Director, Global Product Management, Loader Cranes Heavy & Super Heavy, Hiab, m: +31 651666009, marcel.boxem@hiab.com

Giampaolo Chiffi, Global Product Manager, Super Heavy, Hiab, m +39 347 5095536, giampaolo.chiffi@hiab.com

Nils Gjerstad, Senior Communication Manager, Hiab, m: +46 706 005 288, nils.gjerstad@hiab.com

Over Hiab
Hiab is een toonaangevende leverancier van slimme en duurzame laad- en lossystemen. Met onze betrokken mensen en partners zijn we vastbesloten de best mogelijke klantervaring te bieden, elke dag weer. De premium-apparatuur van Hiab omvat laadkranen van HIAB, EFFER en ARGOS, meeneemheftrucks van MOFFETT en PRINCETON, bosbouwkranen van LOGLIFT, recyclingkranen van JONSERED, haak- en portaalarmen van MULTILIFT, GALFAB kabelsystemen en laadkleppen onder de merken ZEPRO, DEL en WALTCO. Als pionier in de sector blijft Hiab laad- en lossystemen slimmer, veiliger en duurzamer maken om te bouwen aan een betere toekomst. logo HIAB

Hiab is onderdeel van Cargotec Corporation. Cargotec (Nasdaq Helsinki: CGCBV) omzet was in 2021 ongeveer EUR 3,3 miljard en het bedrijf heeft ongeveer 11.500 mensen in dienst.