Wensink Automotive herverdeelt Citroën-rayon in samenwerking met collega-dealerorganisaties

14 juni 2022


Laurens Stigter (Wensink Automotive) en Theo van Kouwen (Janssen Van Kouwen) formaliseren de overdacht.
Per 4 juli aanstaande draagt Wensink Automotive zes Citroën vestigingen over aan twee collega-dealerorganisaties. De Citroën-vestigingen in Groningen, Hoogeveen, Meppel, Emmen en Assen komen onder de verantwoordelijkheid van de Stern Groep te vallen. Dealer Janssen Van Kouwen neemt de vestiging in Almere over. Deze herverdeling is mede het gevolg van een gewijzigde strategie van autofabrikant Stellantis dat Citroën in haar portfolio heeft.

Gezamenlijke strategie
Wensink Automotive is al langer bezig met het herstructureren van verschillende rayons. In het belang van de klant kijkt men kritisch hoe vestigingen beter tot hun recht komen. Met onder meer de elektrificatie van personen- en bedrijfswagens is de automobielindustrie volop in ontwikkeling. Kennis, kunde en materieel kunnen omwille van de kwaliteit en snelheid in enkele situaties beter herverdeeld worden. Daarom is in overleg met dealerholding Stern Groep besloten de Citroën activiteiten in Groningen, Hoogeveen, Meppel, Emmen en Assen over te dragen. Ook de Wensink Citroën-vestiging in Almere krijgt een nieuwe eigenaar. Janssen Van Kouwen neemt de Citroën sales en after sales activiteiten in het rayon vanaf 4 juli over.
Vestiging Groningen
De verkoop en service van Kia in het gebied blijft wel de verantwoordelijkheid van Wensink Automotive. Deze activiteiten verhuizen naar de nieuwe vestiging aan de Strubbenweg 12 in Almere van waar ook personen- en bestelwagens van Ford en multimerk occasions door Wensink worden verkocht en onderhouden.

Wél Mercedes-Benz en occasions
Wensink Automotive draagt zes Citroën-vestigingen over aan twee collega-dealerorganisaties. Dit betekent echter niet dat Wensink vertrekt uit Almere, Assen, Emmen, Groningen, Hoogeveen en Meppel. De verkoop van Mercedes-Benz personen- en bedrijfswagens én occasions van alle merken, blijft in die plaatsen de verantwoordelijkheid van Wensink Automotive. Hiervoor heeft men de beschikking over goed geoutilleerde vestigingen met ervaren medewerkers die voor klanten het vertrouwde gezicht blijven.

Wensink Automotive
Wensink Automotive zorgt er al ruim 35 jaar voor dat haar klanten zorgeloos onderweg zijn. Dit doet Wensink met ruim 1.300 medewerkers vanuit ongeveer 40 vestigingen in Noord- en Oost-Nederland. Met meerdere merken worden zowel nieuwe als gebruikte voertuigen aangeboden. logo DAF TrucksWensink biedt naast verkoop en service een breed scala diensten aan. Denk hierbij aan bedrijfswageninrichting, financiering en/of verzekeringen. Daarnaast heeft Wensink een eigen leaselabel, meerdere schadeherstelbedrijven en een truck- en trailerbedrijf.