Technici van Scania Zwolle zijn de beste Scaniamonteurs van Nederland

Winnaars Scania Top Team competitie gaan naar regionale finale in Bratislava (Slovakije)


Top Team Scania Zwolle gaat met de eerste prijs terug naar huis. Nu wacht de internationale regionale finalereeks die start in Bratislava.
Breda, 16 mei 2022

Het serviceteam van Scania Zwolle kwam als winnaar uit de bus in de nationale finale van de Scania Top Team competitie. Hierdoor mag het team de nationale eer gaan verdedigen in de internationale finalereeks die doorgaat in september 2022 in Bratislava (Slovakije).

Het topteam van Scania Zwolle bestaat uit de volgende deelnemers: Jeroen Posthumus, Leon Visscher, Allan Hoeve, Tim Sluiter en Wilco Franken (Team contactpersoon Appie Diender).

"Ik ben er ontzettend trots op dat een team van Scania Noord deze prestigieuze prijs in de wacht heeft gesleept. In alle voorrondes hebben ze maar liefst 30 andere Nederlandse teams verslagen. Ik hoop dat het succes van dit team andere jongeren zal inspireren tot een carrière in deze branche," aldus John Runneboom, Regio directeur Noord.

Scania Top Team is een trainingsprogramma in competitievorm. Geheel binnen de filosofie van 'permanent verbeteren' van Scania is het uitgegroeid van een nationaal trainingsevenement 25 jaar geleden tot een wereldwijd trainingsprogramma vandaag de dag waaraan maar liefst 8.000 medewerkers uit 70 landen deelnemen. Een team bestaat uit maximaal vijf personen, samengesteld uit technici en een partsmedewerker uit één werkplaats. De teams krijgen opdrachten te vervullen die alle disciplines van een werkplaats omvat. Hierin wordt zowel de theoretische kennis grondig getoetst als wordt hen ook gevraagd diverse technische problemen zo snel mogelijk op te lossen. Maar ook moeten bijvoorbeeld obstakels in het verkrijgen van de juiste onderdelen worden overwonnen. Hiervoor is goed gekwalificeerd servicepersoneel nodig. Top Team is eveneens een belangrijk middel om zaken op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en duurzaamheid te bevorderen.

Teamwork, service- en oplossingsgericht denken en een goede motivatie zijn essentiële bouwstenen voor een succesvol team. Scania Top Team heeft tot doel deze competenties optimaal aan te spreken. Successen en tegenslagen worden gedeeld en verwerkt. De opgedane kennis en ervaring dienen als vertrekpunt voor de volgende opdracht. Het resultaat is een maximaal gemotiveerd team dat in de praktijk de gehele werkplaats stimuleert de klant de beste service te verlenen en de stilstand van de voertuigen tot een minimum te beperken. De competitie verhoogt het algemene kwaliteitsniveau van het Scania servicenetwerk.

"Scania heeft Top Team ontwikkeld om ons servicepersoneel te motiveren naar excellentie te streven en hun kennis van de producten en het werkmaterieel van Scania uit te bouwen. Het gaat er echter ook om de soms miskende helden die onvermoeibaar doorwerken in de werkplaatsen van Scania en een uitermate hoog serviceniveau aan onze klanten bieden, nu eens in de schijnwerpers te zetten. In de afgelopen coronaperiode zijn zij onafgebroken alle dagen in de frontlinie aan het werk gebleven. Scania Top Team biedt hen die kans in de spotlights en de erkenning te krijgen die ze dik verdienen," aldus Janko van der Baan, Managing Director Scania Benelux.

Scania Zwolle liet goed zien dat ze over al deze kwaliteiten beschikken. Ze wisten door de eerste ronde van de wedstrijd in de werkplaats heen te komen en gingen door naar de nationale ronde. In de finale gingen ze de hele dag praktische uitdagingen aan waarbij hun vermogen om binnen een vastgestelde tijd technische problemen op te sporen en te verhelpen, werd getest. Hun expertise op het gebied van mechanica, pneumatiek, elektronica en technologie in combinatie met een grondige kennis van de producten van Scania en goed teamwork, zorgden ervoor dat ze de concurrentie achter zich lieten.

Als Scania Zwolle succesvol is in de regionale finales, zullen ze uiteindelijk doordringen tot de wereldfinale die in 2023 op het Scania hoofdkantoor in Södertälje (Zweden) plaatsvindt. Nadat het winnende team daar is geëerd en met de prijzen huiswaarts is gekeerd, resteert nog één winnaar: de klant.

Over Scania
Scania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld. logo ScaniaDe onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.