IVECO en IVECO BUS zijn officiële leveranciers van de 105e Giro d'Italia en Giro-E

IVECO zal de 'Carovana' leiden die elke etappe van de race opent. Met een speciaal aangepaste IVECO S-WAY op LNG in de kleurstelling van de kleuren van de Giro d'Italia en een vloot IVECO Daily- voertuigen zullen IVECO logistiek transport verzorgen tijdens het sportevenement van wereldklasse.

IVECO BUS zal zijn duurzame bussen leveren voor de Giro-E, het enige podiumevenement ter wereld speciaal voor fietsen met trapondersteuning. Ook zal IVECO Bus de elektrische E-Way-bus tentoonstellen op de EXPO-E, een perfecte match met het merk dat een compleet aanbod van elektrische voertuigen voert.

IVECO en IVECO BUS zijn officiële leveranciers van de Giro d'Italia 2022 en Giro-E 2022. De twee merken, die de kernwaarden innovatie, duurzaamheid en passie delen met de twee sportieve events, zullen tijdens de wedstrijden een vloot van duurzame voertuigen leveren voor goederen- en personenvervoer en hun emissiearme en emissievrije oplossingen presenteren.

De Giro d'Italia en Giro-E zullen een uitstekend platform bieden voor de duurzaamheidsboodschap van de twee merken in goederen- en personenvervoer. De Giro d’Italia is een van de grootste jaarlijkse wielerevenementen en bereikt een breed publiek. Het toeschouwersaantal wordt geschat op 900 miljoen mensen, verspreid over vijf continenten. Dit jaar zal de 105ste editie van de Giro d’Italia van start gaan. De Giro-E is het enige etappe-evenement speciaal voor fietsen met trapondersteuning. De Giro-E profiteert van de associatie met de hoofdcompetitie, Giro D’Italia, en heeft een snel groeiend publiek gekregen.

“Als een merk met Italiaanse roots dat baanbrekend is in de energietransitie van de transportsector, zijn we trots om officiële leverancier van de Giro D’Italia te zijn,” zei Alessandro Massimino, hoofd marketing en productmanagement IVECO Truck Business Unit. “Een sportevenement van wereldklasse met zo'n brede internationale aanhang is een geweldige kans om zichtbaarheid te geven aan ons merk en onze toewijding aan duurzaamheid. Met name de IVECO S-WAY op BIO-LNG, die de Carovana leidt, zal aantonen dat schoon langeafstandsvrachtvervoer vandaag de dag een realiteit is met onze aardgastechnologie.”

“De Giro-E en EXPO-E passen perfect bij IVECO BUS, een pionier en expert in voertuigen op alternatieve energie”, aldus Stéphane Espinasse, Hoofd Verkoop & Producten, IVECO BUS. “Net zoals een e-bike, is Giro d'Italia gebouwd op technologie, ecologie en duurzame mobiliteit, en biedt het een ideaal platform voor ons om ons portfolio van schone oplossingen volgens de specifieke missies te presenteren. Onze voertuigen hier laten zien hoe we met onze nieuwste generatie motortechnologie, aardgas en elektrische oplossingen in staat zijn om aan de verschillende eisen te voldoen met respect voor natuurlijke hulpbronnen, het milieu en de volksgezondheid.”

IVECO: duurzame logistiek voor de duurzame Grand Tour
IVECO zal met zijn voertuigen 's werelds beste wielrenners begeleiden in de 21 etappes van de Giro d'Italia 2022, die op 6 mei in Boedapest van is start gegaan. De eerste 3 etappes zijn in Hongarije geweest, waarna de wedstrijd zich naar Italië heeft verplaatst. Op 29 mei zal de wedstrijd in Verona finishen. Elke dag van de race zal een IVECO S-WAY op BIO-LNG de 'Carovana' leiden. De Carovana is de populaire parade van versierde voertuigen die de rijders voorgaat en een feestelijke sfeer creëert met entertainment en muziek. IVECO’s leidende truck, speciaal aangepast voor het evenement, is een S-WAY aangedreven door vloeibaar bio aardgas (BIO-LNG). De truck is uitgevoerd in de kleurstelling van het evenement; de roze kleur van de Giro d'Italia. Door de Carovana te leiden op de 21 podia in Hongarije en Italië, zal de IVECO S-WAY LNG een sterk statement maken over de effectiviteit van aardgastechnologie en de grote rol hiervan bij het koolstofvrij maken van transport.

IVECO levert ook IVECO Daily lichte bedrijfsvoertuigen. De Daily’s zullen tijdens de wedstrijd worden ingezet voor logistiek transport, 2 voor de Carovana, in dezelfde roze kleurstelling voor de Giro d'Italia, en 7 voor de Giro-E 2022. De voertuigen zijn voorzien van IVECO's nieuwste generatie motoren met een hoog brandstofrendement om duurzame prestaties te leveren.

Giro-E 2022: IVECO BUS en de Giro d'Italia met pedaalaandrijving
Als officiële leverancier van de Giro-E 2022 zal IVECO BUS een EVADYS-bus leveren met de nieuwste generatie motortechnologie die compatibel is met hernieuwbare brandstoffen. De bus zal worden ingezet voor het vervoer van de renners die deelnemen aan de Giro-E. Daarnaast wordt de organisatie ook voorzien zijn van een CROSSWAY op Natural Gas. Deze bus is ontworpen voor stads- en intercity-personenvervoer.
IVECO BUS zal ook aanwezig zijn op de EXPO-E, de vakbeurs verbonden met de Giro-E, die gedurende vier weekenden zal worden gehouden in Catania (8-10 mei), Napels (14-15 mei), Turijn (21-22 mei) en Verona (28- 29 mei). Het merk zal een E-WAY-bus tonen, met het uitgebreide en flexibele aanbod van elektrische stadsbussen.

Over Iveco
Iveco ontwerpt, maakt en verkoopt een uitgebreid gamma lichte, middelzware en zware bedrijfswagens, off-road trucks, stads- en streekbussen en touringcars, evenals speciale voertuigen voor bijvoorbeeld brandbestrijding Iveco telt meer dan 25.000 werknemers en heeft 24 productiefaciliteiten in 11 verschillende landen, waar gebruik wordt gemaakt van geavanceerde technologieën die in 6 onderzoekscentra zijn ontwikkeld. Behalve in Europa is de onderneming ook actief in China, Rusland, Australië en Latijns-Amerika. Dankzij meer dan 5.000 servicepunten in ruim 160 landen kunt u overal ter wereld waar een Iveco voertuig aan het werk is, rekenen op een adequate technische ondersteuning.