Overmars Transport en Logistiek kiest voor een IVECO S-WAY trekker op LNG

Giessen, 29 maart 2022

Recent heeft Overmars Transport en Logistiek uit Balkbrug een nieuwe IVECO S-WAY 4x2 trekker in gebruik genomen. De IVECO S-WAY op LNG zal voornamelijk vaste routes in Duitsland rijden en zo kunnen profiteren van de Maut-vrijstelling voor LNG voertuigen. IVECO Schouten vestiging Doetinchem maakte de IVECO S-WAY klaar voor aflevering.

Overmars Transport en Logistiek
Sinds juni 2021 staat de 25-jarige ondernemer Jur Overmars aan het stuur van Overmars Transport en Logistiek. Met inmiddels 27 trekkers heeft deze jonge ondernemer gezorgd voor een behoorlijke groei in een relatief korte tijd. Jur is al op vroege leeftijd begonnen in de transportbranche. Toen hij 12 jaar was begon hij met een bijbaantje waar hij vrachtwagens laadde bij een logistiek bedrijf in de regio. Hierna is Jur zich steeds verder gaan ontwikkelen in het transport. Eerst een aantal weken als chauffeur, vandaar uit naar de planning en ook een tijd op de afdeling expeditie. Kortom, Jur heeft alle facetten in het transportbedrijf doorlopen om ervaring op te doen en zich verder te bekwamen in deze dynamische branche. De ambitie was om uiteindelijk voor zichzelf te beginnen. Deze lang gekoesterde wens heeft Jur inmiddels gerealiseerd en hij is nu dan ook de trotse eigenaar van Overmars Transport en Logistiek.

Overmars Transport en Logistiek is een jong en dynamisch transportbedrijf. Ze rijden dedicated voor de klant en hierin vervoeren ze eigenlijk alles wat de klant van hun vraagt. Overmars Transport en Logistiek hecht veel waarde aan het leveren van goede kwaliteit zonder nonsens. Dit doen ze door langdurige klantenrelaties op te bouwen en door de klant te ontzorgen. Enthousiast vertelt Jur: “We rijden ook voor een klant in Venlo voor wie we bijna al het transport in Noord-Nederland doen. We rijden met drie LZV’s voor deze klant. Deze rijden naar Venlo en laden daar ’s avonds zes trailers, daarna komen ze weer terug, ontkoppelen ze alles en schuiven ze de voorste trailer weer in. Overdag rijden ze dan routes in het noorden van Nederland. Zo is er dus geen op- en overslag.’’ Door zo met de klant mee te denken, heeft de klant lage transportkosten.

IVECO S-WAY NP op LNG
De nieuwste toevoeging aan het wagenpark is een IVECO S-WAY as-cabine met 460 pk, op LNG aangedreven. Met de S-WAY op LNG kan Overmars Transport en Logistiek gebruik maken van de Maut-vrijstelling in Duitsland. De S-WAY zal van Coevorden naar Stuttgart rijden, en weer terug. Een rit van ruim 1.200 kilometer. De trekker van Overmars Transport en Logistiek is uitgerust met twee 200 kilo LNG-tanks. Dit zorgt ervoor dat de chauffeur tot wel 1.600 kilometer kan rijden zonder zich zorgen te hoeven maken over de actieradius. Dit was heel

belangrijk in de keus voor de nieuwe truck, vertelt Jur: “Er is gekozen voor IVECO omdat er in ieder geval vanuit Nederland naar de klant gereden moet kunnen worden op 1 tank, zonder daar zorgen over te maken. Dit was niet mogelijk bij de concurrent. Daarnaast is het ook gewoon een super mooie wagen.’’
Daarnaast is het gebruik van een LNG-truck, duurzamer dan het gebruik van een diesel. Een LNG-truck stoot 95% minder fijnstof, 95% minder CO2 met bio methaan uit. Een stuk milieuvriendelijker dan een diesel truck dus. En dit is niet alleen belangrijk voor Overmars Transport en Logistiek zelf, maar ook voor haar klanten.

IVECO wenst Overmars Transport en Logistiek en haar medewerkers veel veilige en zuinige kilometers toe met de nieuwe IVECO S-WAY trekker!

Over Iveco
Iveco ontwerpt, maakt en verkoopt een uitgebreid gamma lichte, middelzware en zware bedrijfswagens, off-road trucks, stads- en streekbussen en touringcars, evenals speciale voertuigen voor bijvoorbeeld brandbestrijding Iveco telt meer dan 25.000 werknemers en heeft 24 productiefaciliteiten in 11 verschillende landen, waar gebruik wordt gemaakt van geavanceerde technologieën die in 6 onderzoekscentra zijn ontwikkeld. Behalve in Europa is de onderneming ook actief in China, Rusland, Australië en Latijns-Amerika. Dankzij meer dan 5.000 servicepunten in ruim 160 landen kunt u overal ter wereld waar een Iveco voertuig aan het werk is, rekenen op een adequate technische ondersteuning.