Heutink kiest met Scania voor comfort en brandstofefficiency

Breda, 9 maart 2022


“Aangezien we goede mensen graag aan boord houden, hebben zij ook inspraak bij de keuze voor een nieuwe truck. En dan gooit Scania hoge ogen.”
Heutink Logistic Services heeft vier jong gebruikte Scania trekkers in gebruik genomen. Het verbruik van de zuinige 13 liter motor en het chauffeurscomfort waren doorslaggevend in de keuze voor Scania. “Het is één van de twee meest gewilde merken onder onze chauffeurs,” zegt oprichter Arnoud Heutink. “En uit ervaring en tests die we gedaan hebben, blijkt dat het verbruik van de SCR-only motor heel gunstig is.”

De 4x2 trekkers met 450 pk, drie met de S-cabine en een met de R-cabine, worden ingezet op lange afstanden naar voornamelijk Duitsland en Zwitserland. De keuze voor jong gebruikt was voor het transportbedrijf uit Boxmeer, dat voornamelijk eieren en stukgoederen vervoert, een bewuste keuze. “Op dit moment zijn jong gebruikte trucks bedrijfstechnisch voor ons het meest interessant. Ze zijn gunstig geprijsd en vlot beschikbaar, waardoor we snel kunnen groeien tegen aantrekkelijke kosten,” aldus Heutink.

Het wagenpark van Heutink Logistic Services bestaat uit acht trucks. Dat meer dan de helft daarvan Scania’s zijn, heeft volgens Heutink vooral te maken met de comfortabele cabines, die daarom zeer geliefd zijn onder zijn chauffeurs. “Dat het chauffeurstekort groter dan ooit is, ondervinden wij ook. Aangezien we goede mensen graag aan boord houden, hebben zij ook inspraak bij de keuze voor een nieuwe truck. En dan gooit Scania hoge ogen.”

Erg zuinig
Ook het gunstige brandstofverbruik was voor de ondernemer een reden om voor Scania te kiezen. “Vooral de 13 liter motor is erg zuinig. We houden het verbruik nauwlettend in de gaten, want dat zijn kosten waar je op kunt besparen.”

De jong gebruikte trucks zijn compleet uitgerust en voldeden daardoor aan alle eisen. Het enige dat Heutink nog liet monteren, is extra achteruitrijverlichting. “Het zijn nette en chauffeursvriendelijke auto’s, die met magnetron, koelkast, standkachel en -airco van alle gemakken zijn voorzien. Dat moet ook wel, want chauffeurs brengen er veel tijd in door. Ze rijden er graag in.”

Grip op kosten
Heutink vertelt dat hij voor het onderhoud van de trucks een reparatie- en onderhoudscontract heeft afgesloten, zodat hij grip heeft op de kosten. “Met een onderhoudscontract weet je exact wat de kosten per gereden kilometer zijn, dat maakt het heel inzichtelijk.” Over de relatie met dealer Scania Gennep is hij tevreden. “Het meedenken van zowel de account manager als de werkplaats ervaar ik als positief. En ze kijken naar wat klanten nodig hebben. Doordat we snel konden beschikken over deze voertuigen, zijn wij in staat als bedrijf te groeien.”

Toekomst
“Bedrijven die chauffeurs hebben, hebben straks het werk. Tenzij we zelfrijdende auto’s krijgen,” antwoordt Heutink op de vraag hoe hij de toekomst ziet. “In distributie wordt het lastig, maar op de lange afstand geef ik automatiseren zeker een kans, want we zullen iets op het chauffeurstekort moeten vinden.”

Over Scania
Scania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld. logo ScaniaDe onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.