Scania Super wint de Duitse 1000-Punten multitest

11 februari 2022


Deze Scania 460 R met de nieuwe Super-motor en -aandrijflijn heeft de bekende Duitse vergelijkende test ‘1000-Punten’ voor 2021/22 gewonnen. Scania's nieuwe aandrijflijn was de sleutel tot de overwinning en draagt niet alleen bij aan de transportefficiëntie voor Scania-klanten, maar ook aan aanzienlijke CO2-besparingen. De volledige test wordt voor het eerst gepubliceerd in Lastauto Omnibus" 1-2 2022.
In zijn eerste vergelijkende test was de nieuwe Super aandrijflijn doorslaggevend voor Scania's overwinning in de beroemdste vergelijkingstest van allemaal, de Duitse ‘1000 Punkte test’. Een Scania 460 R trekker nam het op tegen de nieuwste versies van wat Volvo en MAN te bieden hebben in een test waarin alle belangrijke aspecten van moderne langeafstandstrucks worden beoordeeld door een team van ervaren internationale vrachtwagenjournalisten. Dit was Scania's vierde overwinning op rij in de ‘1000-Punten test’. De test wordt georganiseerd door het Duitse vakblad Lastauto Omnibus en de resultaten zullen uiteindelijk worden gepubliceerd in zo'n 10-12 Europese vakbladen.

"Dit is de eerste bevestiging van onafhankelijke journalisten dat de Super aandrijflijn die we in november in Södertälje hebben gepresenteerd, doet wat we beloven en ons en de transportefficiëntie die Scania biedt, nog verder heeft verwijderd van de concurrentie", zegt Stefan Dorski, Senior Vice President, hoofd Scania Trucks. "De marges zijn doorgaans smal in deze tests, maar hier was de Scania Super-aandrijflijn zo'n vier procent zuiniger dan de runner up".

Voor de test van 2021/22 werd door de organisatoren een bruto treingewicht van 40 ton, middelgrote slaapcabines en maximaal 480 pk voorgeschreven. Het gemiddelde dieselverbruik van Scania op de testroutebaan bedroeg 27,1 l/100 km, gevolgd door Volvo (28,2) en MAN (29,8). Toen de zes verschillende onderdelen van de test (Cabine, Rijden, Aandrijflijn/prestaties, Brandstofverbruik, Kosten/Operationele kosten, Veiligheid) bij elkaar werden opgeteld, had Scania in totaal 947,3 punten verdiend van de 1000 potentiële punten.

"Van Scania's kant zien we deze vergelijkingstests als een onderdeel van ons productontwikkelingsproces, maar ook als een bevestiging van wat we hebben bereikt", zegt Dorski. "Allerlei klanten gebruiken deze informatie bij het nemen van hun beslissing, aangezien ze van onafhankelijke deskundigen een controle krijgen van de eigenschappen die we claimen".

Over Scania
Scania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld. logo ScaniaDe onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.