PT Creations breidt uit met bijzondere Scania

“Deze Scania LZV past volledig in ons duurzaamheidsbeleid”

Breda, 2 februari 2022

Nieuwe Scania 580S V8 LZV voor PT Creations uit Wijk en Aalburg.
Manager Logistiek Nico Hobo: “Scania past bij wat wij als bedrijf willen uitstralen, het is ons visitekaartje.”

PT Creations heeft een bijzondere Scania in gebruik genomen: een 580S V8 gekeurd als LZV. De ruim 25 meter lange combinatie werd aangeschaft voor het efficiënter vervoeren van plantarrangementen. “Met dit voertuig kunnen we 69 Deense karren meenemen,” verklaart Nico Hobo, Manager Logistiek. “Dit resulteert op jaarbasis in een aanzienlijke besparing op het aantal ritten en past volledig in ons duurzaamheidsbeleid.”

De 580S is de tweede Scania voor PT Creations. De keuze voor een LZV was een bewuste, waar de chauffeur nauw bij betrokken werd. “We hebben het voertuig in overleg met hem samengesteld,” zegt Hobo. “Want we wilden dat hij erachter stond. Een LZV rijdt tenslotte heel anders en bovendien is het laden en lossen veel intensiever.”

Voorkeur van de chauffeur
Om flexibiliteit te kunnen garanderen, beschikt PT Creations over vier eigen trucks voor het vervoeren de dagverse planten. “We hebben een huisvervoerder achter de hand, maar het meeste transport doen we zelf, ” legt Hobo uit. “Er kan in een halve dag zo veel veranderen en we willen flexibel zijn naar onze klanten.”

Bestellingen die ’s ochtends worden geplaatst, worden dezelfde dag geleverd bij tuincentra, bloemisten, exporteurs, retailers, groothandels en lijnrijders in Nederland en Duitsland. “Onze chauffeurs moeten op de gekste tijden paraat staan. Vandaar dat zij veel inspraak hebben bij de aanschaf van een nieuwe truck,” antwoordt Hobo op de vraag waarom de keuze op Scania viel. “Dan is Scania het merk waar vaak de voorkeur naar uit gaat, het liefst met een achtcilindermotor. Daarnaast is het voor ons belangrijk dat het merk past bij wat wij als bedrijf willen uitstralen, het is ons visitekaartje.” Chauffeur Christian van Giessen, die veel bekijks trekt met de S-Serie, is erg blij met zijn nieuwe werkpaard.

Verbluffend resultaat
Het nieuwe voertuig is met het King of the Road pakket van alle gemakken voorzien. De Highline cabine werd voorzien van led bars, lichtbak en een bullbar. “Voor de stoere uitstraling,” zegt Hobo. “Je kan het zo gek niet bedenken of het zit er op of aan, maar wel op een subtiele manier. Het resultaat is verbluffend.”

Heiwo plaatste op het V8 truckchassis een isotherme carrosserie met daarachter een HTF dolly en een gestuurde volgoplegger. Het geheel werd afgewerkt met contourverlichting in de profielen, roestvrijstalen gesloten zijafscherming en bloemenkar goten. Hobo vertelt dat de laadklep voorzien is van elektrische bediening om te voorkomen dat de chauffeur 25 meter heen én weer 25 meter terug moet lopen om deze te openen. Het spuitwerk werd verzorgd door Cranen Fleetservice in Heeswijk Dinther.

Naast de 580S LZV neemt PT Creations deze maand nóg een Scania in gebruik. Beide trucks worden geleverd door de vestiging in ’s-Hertogenbosch, waar ze ook in onderhoud zijn. Hiervoor heeft het bedrijf een onderhoudscontract afgesloten.

Over Scania
Scania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld. logo ScaniaDe onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.