Fuhler zet met nieuwe Scania Plug-in Hybride truck in op duurzaam transport

Breda, 27 januari 2022


Michel (L) en Bert Fuhler ontvangen de sleutels van de nieuwe Scania multi-battery Plug-in Hybride truck uit handen van Scania Account manager Jos Mellema (R).

Onlangs voegde Loon- en Verhuurbedrijf Fuhler BV uit Emmen een bijzonder voertuig toe aan hun wagenpark: een Scania P360 XT PHEV (Plug-in Hybride). De truck combineert een zuinige 360 pk 9-liter motor met een 115 kW elektromotor en drie batterijen met een geïnstalleerd vermogen van 90 kWh. Het is de eerste plug-in hybride truck in de vloot van Fuhler. Met dit voertuig sorteert het bedrijf duidelijk voor naar een duurzame toekomst waarin CO2-reductie en verkleining van de ecologische voetafdruk centraal staan.

De truck biedt ‘best of both worlds’ door beide aandrijflijntechnologieën te combineren. Op de snelweg rijdt het voertuig op de zuinige en krachtige 9-liter motor terwijl hij bij het betreden van de binnenstad of dorpskern kan overschakelen naar volledig elektrische aandrijving zonder enige uitstoot. Door gebruik te maken van de multi-battery oplossing bedraagt de actieradius, afhankelijk van belading en omstandigheden, enkele tientallen kilometers. Dit is ruim voldoende om binnen elke zero-emissie zone werkzaamheden te verrichten. De elektromotor ondersteunt de verbrandingsmotor tijdens het rijden op de doorgaande wegen wat zich direct vertaalt in een aanzienlijk lager brandstofverbruik. Bovendien kan de truck probleemloos gebruik maken van een hernieuwbare brandstof als HVO. Hierdoor kan de CO2-uitstoot nog verder gereduceerd worden.

Het drieassige voertuig is uitgerust met een Epsilon Palfinger kraan Q200Z95TR, direct achter de cabine gemonteerd, en een Palfinger Palift T18TEC7 haakarmsysteem. Het geheel is voorzien van een load sensing pomp die alleen vermogen geeft op het moment dat de equipment dit vraagt. Hierin wordt aanmerkelijk veel energie bespaard. Deze zijn gemonteerd en geleverd door De Poel Carrosseriebouw uit Emmen en de aandrijving hiervan vindt ook volledig elektrisch plaats zodat men met het voertuig ook ter plekke zero-emissie kan opereren. De elektrische aandrijving van de truck én de opbouw betekent niet alleen een groot voordeel voor wat betreft de uitstoot, maar ook voor het geluidsniveau. Deze truck kan binnen elke milieugevoelige zone of leefomgeving geluidloos ingezet worden.

De nieuwe Scania zal worden ingezet voor werkzaamheden voor diverse opdrachtgevers. Het betreft voornamelijk werkzaamheden voor het ophalen van bladafval. Deze schone en stille truck is uitermate geschikt voor het binnenstedelijk gebied van gemeenten en binnen emissieloze projecten. Dit opgenomen bladafval zal worden verwerkt op de BOV Recycling Emmen, dit is onderdeel van Loon- en Verhuurbedrijf Fuhler b.v. Met de moderne verkleiner(s) en de elektrisch zeef zal dit bladafval worden verwerkt tot diverse eindproducten.

Loon- en Verhuurbedrijf Fuhler kent zijn oorsprong als loonwerk. Naast deze traditionele activiteiten als het loonbedrijf en de verhuur is men ook actief in de sanering, aanneming en de recycling. Het scheiden en bewerken van groenafval, bouw- en sloopafval, afvalhout en het bewerken van grond zijn daarvan enkele voorbeelden. Dit project past dan ook naadloos aan bij de activiteiten.

Fuhler kleurt Nederland groen! Al ruim 70 jaar staat het bedrijf letterlijk met de poten in de klei. Met ruim 700 medewerkers vormen zij één team en zijn 24-uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar om te werken aan een duurzame toekomst. In deze tijd realiseert men zich des te meer dat het werk een duurzame oplossing moet bieden, zodat nog generaties lang genoten kan worden. Hier zet men volop op in.

Het gro[ene karakter zie je overal in terug. Men gaat zuinig om met grondstoffen en energie, door te investeren in het rijden op andere brandstoffen zoals elektrisch en/ of waterstof.

Fuhler denkt in oplossingen en draait haar hand niet om als er een uitdaging op het pad komt. Men gelooft niet in relaties van korte duur, maar in een duurzame verbintenis voor het leven.

Zoek jij ook de uitdaging in een duurzame ontwikkeling van het wagen-/machinepark? Fuhler is voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers. Hiervoor kun je je geheel vrijbli]jvend melden via pz@fuhler.com

Over Scania
Scania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 2.500 medewerkers verdeeld over de fabriek in Zwolle en 50 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld. logo ScaniaDe onderneming telt wereldwijd bijna 41.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2014 bedroeg de totale gefactureerde omzet SEK 92 miljard en was de nettowinst SEK 8,7 miljard.