DLG kiest voor 60 op de chauffeur gerichte DAF XG 480 FTP trekkers via BEST Trucks

Hoek van Holland/Barendrecht, januari 2022


DLG (Daily Logistics Group) verjongt een belangrijk deel van haar wagenpark. Met de bestelling van 60 royaal uitgeruste International Truck of the Year 2022 New Generation DAF XG 480 FTP trekkers, bestendigt DLG tevens de decennialange goede relatie met het Nederlandse truckmerk. Naast de gebruikelijke bedrijfseconomische argumenten (zoals: prijs, service-intervallen en TCO), kiest DLG naast deze standaard fors ruimere XG-cabines ook voor een op de chauffeur afgestemd uitgebreid uitrustings- en veiligheidspakket. De levering van de nieuwe trekkers vindt gefaseerd over 2022 plaats via BEST Trucks vestiging Oude Tonge, de dealer die ook het onderhoud verzorgt via een daarvoor afgesloten contract.

De nieuwe 3-assige trekkers vervangen een gelijk aantal bestaande voertuigen en komen bij diverse onderdelen van de (inter)nationale logistiek dienstverlener in bedrijf. Ingmar Coppoolse is vanuit DLG nauw bij de keus en aanschaf betrokken. “Vanuit DLG bestaat er een lange relatie met DAF Trucks. Het is een betrouwbaar merk, met een gunstige TCO, goede service, maar ook de voor ons juiste producten met veel binnenruimte en een moderne uitstraling. Bij veel van onze chauffeurs scoort DAF absoluut hoog en bij deze New Generation met de grotere XG-cabine en ruimere uitrusting zal dat alleen maar groeien. Het is geen geheim: goede chauffeurs zijn schaars en om het hen zo goed mogelijk naar de zin te maken, kiezen wij nu voor een veilig, ruim en comfortabel voertuig. Zeker omdat de meeste van onze chauffeurs een vaste eigen auto hebben. Ook nieuwe chauffeurs die bij ons in dienst komen zal dit enorm aanspreken.”

DLG voorziet de nu aangeschafte DAF trekkers van de modernste technieken, onder meer door: stille, zuinige en krachtige MX-13 motor met 355 kW/483 pk in combinatie met een MX Engine brake, Digital Vision System (camera’s i.p.v. spiegels). Ook aan de comfort  voor de chauffeur is gedacht namelijk door de volgende items: Stand airco, een luxe chauffeursstoel plus dito cabineafwerking en een audio-infotainment systeem met luxury luidsprekerset. De al genoemde nieuwe XG-cabine voegt daar voor en achter extra binnenruimte aan toe.

Aangezien een belangrijk deel van het DLG-werkgebied in het Verenigd Koninkrijk ligt, is een kwart van de trekkers uitgevoerd met het zogenaamde Kerb View Window (raam onderin rechterportier) In combinatie met een afgeschuind, Vison, dashboard en grotere voorruit zorgt dit momenteel voor een 2-sterren rating binnen de Direct Vision Standard voor London. Zodra de eisen voor een hogere rating bekend zijn, kan dealer BEST Trucks dat eenvoudig aanpassen. Vijf van de DAF XG trekkers hebben een schuifschotel en een direct aangedreven PTO, als onderdeel van het DRS/Carrier systeem met de stroomgenerator voor de reefer containers.

DLG kiest bij de aanschaf van nieuw materieel altijd voor oplossingen die naadloos binnen hun logistieke model passen. Daarbij varieert de inzet van binnenlands naar internationaal geconditioneerd transport inclusief containers en gebruikmakend van alle beschikbare modaliteiten.

Na een lange, gedegen voorbereiding wist DLG het eerste Brexit-jaar prima af te ronden. Onder meer door juist in te spelen op de veranderde regels en behoeften, inclusief de huidige chauffeurs-uitdagingen daar. Om die reden worden steeds meer dedicated lijndiensten voor groupage en full load verstransport-ladingen naar/van Engeland aangeboden. Flexibel, vertrouwd en begeleid geconditioneerd transport inclusief een servicegerichte aanpak. Om die reden blijft DLG ook steeds op zoek naar ervaren en gemotiveerde Engeland-chauffeurs, die wel wat zien in een nieuwe DAF XG trekker als werkplek.

logo DAF TrucksMet deze aanschaf zet DLG ook een aansprekende stap in de verjonging en verduurzaming van het circa 200 eenheden tellende eigen multi-brand voertuigpark. Dat verder circa 450 getrokken eenheden en 125 eigen 45 ft. reefer Containers telt. Het onderhoud daarvan is, deels door middel van contracten, uitbesteed aan de betreffende dealers. Ten behoeve van seizoensinvloeden maakt DLG gebruik van een flexibele schil met motoreenheden en getrokken materieel.