FreightNed Benelux investeert in veiligheid en koopt acht Mercedes-Benz Actrossen

21 december 2021

  • De nieuwe Actrossen - de trucks zijn voorzien van de meest innovatieve veiligheidstechnieken.
  • Louwman Mercedes-Benz heeft de trucks tot in detail aangepast op hun dagelijkse gebruik met eigen carrosseriebedrijf Carbouw.

Louwman Mercedes-Benz heeft een mooie order afgerond voor FreightNed Benelux. Het bedrijf kocht maar liefst acht Actrossen. De trucks zijn voorzien van de nieuwste veiligheidstechnieken, zoals Sideguard Assist en MirrorCam. Nico Schipper, transportadviseur bij Louwman Mercedes-Benz vertelt: "Een goed advies leidt tot merkbare verbeteringen. En deze order maakt dat nogmaals duidelijk."

De nieuwe order van FreightNed Benelux bestaat uit zes trekkers en twee bakwagens, waarvan één Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie (LZV). De bakwagens zijn van een opbouw voorzien bij Carbouw, Louwman’s eigen carrosseriebedrijf.

Twee jaar geleden ging FreightNed ook al voor zes exemplaren van de Actros. "Bij de eerste order kregen we de kans om de configuratie van de auto’s tot detail aan te passen op hun toepassing: deze klant ging toen volledig mee met ons advies. Dat leidde onder meer tot een indrukwekkende brandstofbesparing van maar liefst 10 tot 15% bij de bakwagens", vertelt transportadviseur Nico Schipper.

MirrorCams en Sideguard Assist aan boord
De gemaakte keuzes blijken ook voor deze nieuwe serie trucks een schot in de roos. Mario Heeren, Algemeen Directeur bij FreightNed Benelux zegt: "Ons wagenpark bestaat al jaren uit zo’n vijftig auto’s. Meteen vanaf het begin, zo’n twee jaar geleden, blinkt de Actros uit. Dit is bijvoorbeeld niet de grootste uitvoering van de Actros en daarom is deze uitstekend hanteerbaar bij ons werk in de regio en in de stad. Daarbij ligt het brandstofverbruik flink lager dan bij de trucks van andere merken, terwijl de trekkracht en het vermogen juist hoger liggen. Mooie combinatie."

Vooral de veiligheidsinnovaties sluiten goed aan. Heeren: "We moeten steeds beter oppassen in het verkeer. Het is drukker en het lijkt wel of er minder en minder begrip voor elkaar is op de weg. Met Sideguard Assist is de dode hoek definitief verleden tijd. En op de komst van de MirrorCams werd door sommige chauffeurs dan wel sceptisch gereageerd: ook hierover kregen we tot nu toe alleen maar enthousiaste reacties. Je ziet gewoon méér. De Actros helpt je zo om soepel en veilig door het verkeer te komen."

Persoonlijk bedankje
Kurt Gommers is Mentorchauffeur bij FreightNed Benelux. Binnen een week na ingebruikname van de nieuwe serie trucks heeft hij zijn directeur persoonlijk bedankt voor de aanschaf. Gommers legt uit: "Dit is echt een stap vooruit. We rijden nu een jaar of twee Mercedes-Benz Trucks en het is duidelijk een stuk meer wagen dan we gewend zijn. Alleen al de digitale innovaties: chauffeurs houden hun verbruik bijvoorbeeld eenvoudig bij met een app van Mercedes-Benz. Dat vinden ze mooi. Met deze serie auto’s kunnen wij ons onderscheiden. Hiermee trek je ook nieuwe chauffeurs aan. En die hebben we hard nodig."

Over FreightNed Benelux
FreightNed Benelux is een snelgroeiend transportbedrijf, gevestigd in onder meer Oosterhout. Het is de partner voor vervoer van pallet tot complete vracht. Ook verzorgt het bedrijf logistiek, warehousing en op- en overslag tot aan pick&pack. Vanuit de groep behoren ook transport overzee en via de lucht tot de mogelijkheden. FreightNed heeft een trouwe groep klanten in de regio. De warme band met elkaar en met de klant staat centraal binnen deze organisatie die aanvoelt als een familiebedrijf.