Vorige week heeft Sibon Transport BV de eerste IVECO in ontvangst genomen

Giessen, 17 juni 2021

Het gaat om een 460pk LNG S-WAY trekker die voornamelijk Duitsland gaat rijden op de route Emmen – Travemünde en vice versa. Sibon had al vier merken in het bedrijf, nu is daar het vijfde aan toegevoegd.

Al van jongs af aan wilde Jan iets voor zichzelf beginnen, dat zat er altijd al in. Een aantal jaren had hij bijverdiensten als hobbychauffeur tot het echt begon te kriebelen. In 2002 begon Jan zijn eerste transportbedrijf samen met een compagnon. Terwijl hij de administratie deed, was zijn compagnon altijd onderweg. Uiteindelijk wilde zijn compagnon liever geheel voor zichzelf rijden, hierdoor is begin 2005 het toenmalige bedrijf opgesplitst in Sibon Transport BV en een eigenrijdersgroep. Het laatstgenoemde bedrijf is in 2010 opgeheven en Sibon Transport BV is geleidelijk gegroeid. Het heeft nu 22 chauffeurs in dienst en telt 11 trekkende eenheden. Ondanks dat zijn groei gestaag is gegaan, is dat niet het belangrijkste voor Jan: “Ik heb een clubje chauffeurs, dat moet bij elkaar passen en goed kunnen samenwerken. Dat is voor mij belangrijker dan alleen groei van het bedrijf. Want als dat niet met elkaar kan samenwerken, gaat dat ten koste van het hele bedrijf. Ik ben tevreden met wat ik heb.”

De keuze voor een IVECO S-WAY op Natural Power
De meeste ritten die de chauffeurs bij Sibon maken zijn voor het vervoeren van algemene goederen of groente en fruit. “We rijden met dag- en nachtchauffeurs. Elke werkdag is het overdag Nederland – België lossen/laden, terug in Emmen stapt er weer een koppelchauffeur op en die rijdt in de avond- en de nachturen naar Travemünde in Duitsland op en neer. Vandaar ook de nieuwe S-WAY. Ik zie ze regelmatig rijden en dan denk ik toch ‘Ja, het is een mooie auto op LNG’.”

Want waarom hij voor een trekker op LNG heeft gekozen? Dat antwoord is simpel: “Als hij zes keer per week voor ons op en neer gaat naar Travemünde Duitsland, is dat toch zes keer 122 euro in de week aan Maut die we tot eind 2023 niet hoeven te betalen. Dat is een kort rekensommetje.”
De doorslaggevende factor om dan voor een IVECO S-WAY te kiezen, is de actieradius en dat hij enkel op LNG rijdt. Een van zijn opdrachtgevers rijdt namelijk ook met een IVECO op LNG, al is dat dan het vorige model. Daar heeft Jan goed kunnen kijken hoe de hazen lopen en de chauffeurs kunnen vragen naar de ervaringen. Dat het moeilijk zou zijn om LNG te tanken, konden zij al ontkrachten. Jan: “Ik ben ook mee geweest tijdens het tanken om te kijken; is dit nou allemaal zo’n gedoe of valt het reuze mee? Nou, in mijn ogen valt het reuze mee. En het is ook een mooi schoon product, in vergelijking tot het gesmeer met diesel, en de pomp is ook hartstikke mooi schoon. Vandaar ook de keuze voor IVECO.”

Een plaatje om te zien
De IVECO S-WAY van Sibon Transport BV is uitgerust met alle gemakken die een chauffeur zich kan wensen. Wat deze IVECO S-WAY echt bijzonder maakt is zijn kleurstelling, unieke verstralers in de zonneklep en het vakwerk in de cabine. Werkplaatschef Alwin heeft samen met Go-In-Style ervoor gezorgd dat het mogelijk werd om de verstralers ín de zonneklep te plaatsen. Daarnaast heeft Kevin de Jong, van Kevin de Jong Timmerwerken, gezorgd voor een echt stukje vakwerk in de cabine. In de AS cabine is het bovenste bed weggelaten, op deze plaats is een mooie kastenwand ingebouwd. Het spuitwerk is verzorgd door Dickhoff Autoschade uit Elburg.

Tot op heden heeft Jan een perfecte samenwerking met Vika Bedrijfswagens, waar zijn auto is opgebouwd: “Ik kom zo vaak langs, dan is het zó je en jij, en goeiedag en goeieweg.” Ook de samenwerking met Lucien Peskens, Sales Area Manager bij IVECO NLS, is Jan erg over te spreken: “bij Lucien kan bijna alles!”.

Over Iveco
IVECO is een merk van CNH Industrial N.V., wereldspeler op het vlak van investeringsgoederen met notering op de beurs in New York (NYSE: CNHI) en op de Italiaanse beurs (Mercato Telematico Azionario MI: CNHI). IVECO ontwerpt, fabriceert en commercialiseert een breed gamma van lichte tot zware commerciële voertuigen en off-road voertuigen.
Het uitgebreide gamma van het merk omvat de Daily, een voertuig in het 3,3 tot 7,2 ton segment, de Eurocargo van 6 tot 19 ton en in het zware segment boven 16 ton, het IVECO WAY-gamma met de on-road IVECO S-WAY, de off-road IVECO T-WAY en de IVECO X-WAY voor lichte off-roadopdrachten. Daarnaast bouwt het merk IVECO Astra off-roadtrucks, starre en gelede dumpers en speciale voertuigen.
IVECO stelt wereldwijd bijna 21.000 personen te werk met productie-eenheden in 7 verschillende landen in Europa, Azië, Afrika, Oceanië en Latijns-Amerika waar voertuigen gemaakt worden volgens de meest geavanceerde technologie. 4,200 verkoop- en service punten in 160 landen garanderen technische ondersteuning waar ook de voertuigen aan het werk zijn.