IVECO-dealer Truckland en Central Harley-Davidson: een blinkend huwelijk

Giessen, 15 juni 2021

Een Harley is er natuurlijk voor gemaakt om zelf op te rijden, maar soms moet de iconische tweewieler genoegen nemen met de rol van bijrijder. Bijvoorbeeld voor aflevering, na een zeldzame stranding of om opgehaald te worden voor onderhoud. Hiervoor zocht Central Harley-Davidson een nieuwe bus. Frank Driessen: “Het was logisch dat we daarvoor naar Truckland Acht gingen, want we hebben een jarenlange goede relatie.”

Frank over zijn zoektocht: “Wij wilden een robuuste en comfortabele bus die met een rijbewijs B te besturen is, zodat diverse medewerkers ermee kunnen rijden. In de laadruimte moest genoeg plek zijn voor drie of vier motoren. Ons verlanglijstje hebben wij aan Piet Coenraad van Truckland gegeven en hij is vervolgens voor ons op zoek gegaan.”

Rijdend visitekaartje
Piet kwam snel terug met een passend antwoord: een zwarte IVECO Daily 35S18 3.0. Met flink wat maatwerk aan zowel de binnen- als de buitenkant. “Binnen moest er een railsysteem worden gemonteerd, zodat de motoren goed te bevestigen zijn. Aan de buitenkant werden er mooie side- bars geplaatst. Je wilt natuurlijk niet dat Harley’s onderweg gaan schuiven. Maar minstens zo bijzonder is de belettering. Dat kan ik wel omschrijven, maar de foto’s spreken boekdelen. Het resultaat is in één woord geweldig. De bus is een echte eyecatcher geworden, helemaal passend bij het stoere imago van Harley-Davidson. Een fantastisch rijdend visitekaartje voor ons bedrijf.”

Eind mei nam Central Harley-Davidson het vierwielige werkpaard in gebruik, tot vreugde van de regelmatige bestuurders ervan. “Het zitcomfort is fantastisch. De stoelen zijn ergonomisch en goed geveerd; een feestje voor de chauffeur en bijrijder. Verder is de bus erg ruim, dus we hebben alle plek om ons werk goed te doen. Dankzij de speciaal gemonteerde oprijplaat staan de motoren binnen no-time binnen en buiten. Kortom, niks dan positiviteit”, besluit Frank zijn lofzang.

Over Iveco
IVECO is een merk van CNH Industrial N.V., wereldspeler op het vlak van investeringsgoederen met notering op de beurs in New York (NYSE: CNHI) en op de Italiaanse beurs (Mercato Telematico Azionario MI: CNHI). IVECO ontwerpt, fabriceert en commercialiseert een breed gamma van lichte tot zware commerciële voertuigen en off-road voertuigen.
Het uitgebreide gamma van het merk omvat de Daily, een voertuig in het 3,3 tot 7,2 ton segment, de Eurocargo van 6 tot 19 ton en in het zware segment boven 16 ton, het IVECO WAY-gamma met de on-road IVECO S-WAY, de off-road IVECO T-WAY en de IVECO X-WAY voor lichte off-roadopdrachten. Daarnaast bouwt het merk IVECO Astra off-roadtrucks, starre en gelede dumpers en speciale voertuigen.
IVECO stelt wereldwijd bijna 21.000 personen te werk met productie-eenheden in 7 verschillende landen in Europa, Azië, Afrika, Oceanië en Latijns-Amerika waar voertuigen gemaakt worden volgens de meest geavanceerde technologie. 4,200 verkoop- en service punten in 160 landen garanderen technische ondersteuning waar ook de voertuigen aan het werk zijn.