DAF CF 480 voor het zwaardere werk op hoog niveau

Eindhoven, 28 april 2021


De nieuwe DAF CF 480 FAQ van Pleging Transportservice B.V.
Pleging Transportservice B.V. heeft onlangs een speciale DAF in gebruik genomen voor het zwaardere hijs- en transportwerk. Deze 4-assige DAF CF 480 FAQ met HMF kraan van 50 ton/meter plus lier is geleverd door Truckland Eindhoven. In goede samenwerking en afstemming met de kraanleverancier Van Rijssel Carrosseriebedrijf B.V. en Pleging Transportservice B.V. is deze DAF autolaadkraan opgebouwd en naar volle tevredenheid afgeleverd.

Directeur Pieter Pleging legt uit: “We gebruiken deze DAF CF 480 FAQ onder meer voor het plaatsen van bouwketen, lichtreclamezuilen en telecommasten. De keuze voor de 4-assige CF is gemaakt op basis van het hoog benodigde laadvermogen. In deze opzet bedraagt dat 14 ton. De gekozen HMF kraan biedt op 26 meter afstand nog altijd een hefvermogen van 700 kg, een essentieel voordeel voor Pleging Transportservice B.V.”

Pleging prijst de samenwerking voor de opbouw en de aanpassingen met Van Rijssel Carrosseriefabriek B.V en Truckland Eindhoven. “Met beide bedrijven hebben we al jarenlange ervaringen. Eigenlijk werken ze hetzelfde als wij. Zij beseffen wat de klant wil, stellen doordachte aanpassingen voor en letten op details. De kraan maakt immers ook de vrachtwagen. Het is met deze leveranciers prettig werken en de lijnen zijn kort. Zo werken wij ook.”


De DAF CF 480 FAQ aan het werk bij de plaatsing van de nieuwe signage van Truckland Acht
Gespecialisserd in hijs- en transportwerk
De nieuwe DAF CF 480 FAQ maakt deel uit van een vloot voertuigen, waarvan ongeveer de helft is voorzien van autolaadkranen. Pleging Transportservice B.V. gebruikt die voor hijs- en transportwerk voor bouw- en infrabedrijven. Pleging vervolgt: “Het is onze expertise, waarbij het accent sterk ligt op service. We bieden transport met toegevoegde waarde. We doen een stapje extra en dat weten onze klanten te waarderen. We komen bijvoorbeeld altijd op locatie kijken, maken een plan en zorgen dat de benodigde vergunningen er komen. Kortom, de klant hoeft in principe niets zelf te regelen. Voor het transport hebben we ook diepladers en schuiftrailers, bakwagens en diverse soorten opleggers: tautliners, open trailers en huiftrailers.”

‘Aflevering keurig volgens planning’
In het wagenpark van Pleging Transportservice B.V. rijden 18 DAF trucks. Pleging: “De ervaringen met DAF en de ondersteuning vanuit onze dealer Truckland Eindhoven zijn uitermate positief. De opbouw en aflevering van deze nieuwe DAF CF 480 FAQ is volgens planning verlopen. Het is heel fijn voor onze bedrijfsvoering als materieel op tijd beschikbaar is. De DAF CF 480 FAQ is dan ook al vanaf dag 1 volle bak aan het rijden. De prettige samenwerking met Truckland werd recent nogmaals benadrukt: de splinternieuwe DAF CF 480 FAQ met laadkraan is namelijk ingezet om de signing van Truckland Acht te vervangen.”

logo Trucklandlogo DAF TrucksPleging Transportservice B.V. bestaat sinds januari 2008. Directeur Pieter Pleging nam Adriaanse Transport in Eersel over, een bedrijf met een transporthistorie van vijftig jaar. Hij was daar toen vijf jaar vestigingsdirecteur. “Ons kenmerk is een enorme betrokkenheid van een vaste club chauffeurs. Betrokkenheid binnen het bedrijf en zéker ook betrokkenheid bij de klanten.”