Metec timmert aan de weg met een IVECO X-WAY

Giessen, 15 april 2021

Metec bouwt al jaren op de hoogwaardige service van IVECO Schouten en de betrouwbare bedrijfswagens die zij leveren. Mede daarom hebben zij wederom voor een IVECO gekozen en ditmaal een X-WAY 6x2 bakwagen, waarmee de monteurs van Metec zware producten kunnen vervoeren. Hierdoor zijn zij in staat om op ieder terrein diverse voorzieningen te plaatsen.

Metec levert en monteert onder andere fietsenstallingen, straatmeubilair, verkeersvoorzieningen en aanrijbeveiligingen op bedrijven- en openbare terreinen. Het bedrijf heeft daarom in totaal tien IVECO Daily’s in hun wagenpark, en voorheen een trouwe Stralis voor het zwaardere werk. Die Stralis heeft zijn dienstjaren er inmiddels op zitten en wordt vervangen door een nieuwe IVECO X-WAY. Metec zal haar aanwinst voornamelijk inzetten om voorzieningen met dusdanige gewichten en afmetingen te transporteren. De medewerkers van Metec dragen er vervolgens zorg voor dat alles naar klantwens wordt gemonteerd op locatie. Zij kunnen maatwerk leveren, doordat zij beschikken over eigen productiefaciliteiten en een breed gamma aan bedrijfsvoertuigen.

Slimme keuzes
Door de aanschaf van een IVECO X-WAY kiest Metec automatisch voor een nieuwe maatstaf, omdat de bakwagen een laag eigen gewicht heeft en bovendien het hoogst nuttige laadvermogen in zijn marktsegment. Hun aanwinst straalt bovendien in alle facetten robuustheid uit, doordat de truck beschikt over een 7,7 mm dik chassis zonder verjonging. Hierdoor kent de IVECO X-WAY in combinatie met de open laadbak een optimale draagkracht en puntbelasting, waardoor deze uitermate geschikt is voor het werken met een kraan. Metec koppelt bovenal efficiëntie aan vernieuwing, doordat Hartog-Est de 15-tons laadkraan heeft overgeplaatst van de Stralis op de IVECO X-WAY. De carrosseriebouwer uit Waardenburg heeft tevens een nieuwe open laadbak opgebouwd voor Metec, zodat hun samenwerkingspartner met de X-WAY onbezorgd diverse klanten op maat kan blijven bedienen.

EGR-loze IVECO X-WAY 6x2
Metec vertrouwt al jaren op de service van IVECO Schouten en heeft daarom ook nu bewust gekozen voor een nieuwe IVECO. Hiermee kunnen zij de operationele kosten zo laag mogelijk houden, omdat er bij hun nieuwe bakwagen geen sprake is van een EGR uitlaatgas recirculatiesysteem. De aandrijflijn van IVECO voldoet hierdoor aan de meest actuele emissienormen. Dit is al mogelijk door alleen een passieve roetfilter in combinatie met de nabehandeling van uitlaatgassen door middel van Adblue. Er wordt hierdoor geen extra brandstof verbruikt en onnodige warmteontwikkeling plus zelfvervuiling van de motor wordt voorkomen door het gepatenteerde Hi-SCR systeem van IVECO. Metec kan daardoor vertrouwen op de betrouwbaarheid van de Cursor 11 motor met 460 pk die tevens een lange levensduur kent. Bovendien is er geen extra oliefilter nodig om een lange onderhoudsinterval te halen. De truck is hierdoor pas na 150.000 kilometer toe aan de eerste onderhoudsbeurt.

Verlenging van samenwerking
IVECO NLS en IVECO Schouten Tiel zijn trots op de verlenging van de succesvolle samenwerking met Metec door de levering van een prachtige X-WAY. De bakwagen is af-fabriek is voorzien van een gestuurde naloop-as en een lage AS-cabine die identiek is als die van de IVECO S-WAY. De medewerkers van Metec zijn hierdoor verzekerd van alle luxe aan boord, waardoor zij comfortabele kilometers kunnen maken.