IVECO ondertekent Memorandum of Understanding (MOU) met Plus om autonome vrachtwagens te ontwikkelen

Turijn, 13 april 2021

IVECO, een merk van CNH Industrial N.V. (NYSE: CNHI / MI: CNHI) en een pionier in de commercialisering en productie van voertuigen aangedreven door alternatieve brandstoffen, kondigde aan dat het een Memorandum of Understanding (MOU) heeft ondertekend met Plus, een toonaangevend wereldwijd autonoom truckbedrijf, om gezamenlijk autonome vrachtwagens te ontwikkelen.

Onder de voorwaarden van het niet-bindende MOU zullen IVECO en Plus IVECO's nieuwste generatie S-WAY heavy-duty truck integreren met het PlusDrive full-stack autonome rijsysteem. De samenwerking zal ook het gebruik van het vloeibaar aardgas(LNG)-motorsysteem van IVECO onderzoeken om de gezamenlijk ontwikkelde autonome vrachtwagens van stroom te voorzien.

Het partnerschap combineert IVECO's expertise in de ontwikkeling, productie en verkoop van zware vrachtwagens met Plus's geavanceerde autonome rijtechnologie om een veilige, brandstofefficiënte en schaalbare zelfrijdende truck snel op de markt te brengen, in heel Europa en andere regio's.

Marco Liccardo, Chief Technology and Digital Officer, IVECO, verklaarde: "De samenwerking met Plus is een uitstekende kans om de ontwikkeling van de hoogste automatiseringsniveaus van zware vrachtwagens te versnellen. IVECO werkt al samen met geselecteerde bedrijven aan ADAS-oplossingen, maar als het gaat om autonomie op niveau 4, is het noodzakelijk om een ecosysteem van partners te creëren. Dankzij het technologische leiderschap, het niet-lineaire denken en de gevestigde relaties met dezelfde leveranciers van belangrijke componenten, is Plus de perfecte partner om in dit proces te versnellen."

"We zijn verheugd om samen te werken met IVECO, die onze visie voor een veiligere en duurzamere toekomst deelt door middel van autonome vrachtwagens," aldus Shawn Kerrigan, COO en medeoprichter, Plus. "Onze teams zullen nauw samenwerken om autonome vrachtwagens te ontwikkelen en in te zetten, waaronder een die wordt aangedreven door aardgas. IVECO's wereldwijde voetafdruk in meer dan 160 landen zal ons in staat stellen om onze commerciële implementatie te versnellen en de impact van onze autonome rijtechnologie te vergroten." Plus, met het hoofdkantoor in Silicon Valley, past vandaag full-stack zelfrijdende technologie toe op vrachtwagens om grootschalig autonoom commercieel transport mogelijk te maken.

IVECO
IVECO is een merk van CNH Industrial N.V., wereldspeler op het vlak van investeringsgoederen met notering op de beurs in New York (NYSE: CNHI) en op de Italiaanse beurs ( Mercato Telematico Azionario MI: CNHI). IVECO ontwerpt, fabriceert en commercialiseert een breed gamma van lichte tot zware commerciële voertuigen en off-road voertuigen.

Het brede gamma omvat de Daily, een voertuig in het 3.3 tot 7.2 ton segment, de Eurocargo van 6 tot 19 ton, de Trakker (voor off-road missies) en het IVECO WAY gamma, met de IVECO S-WAY voor langeafstandstransport en de IVECO X-WAY voor bouwtoepassingen. Bijkomend maakt Astra off-road voertuigen, vaste en knik dumpers en speciale voertuigen.
IVECO stelt wereldwijd bijna 21.000 personen te werk met productie-eenheden in 7 verschillende landen in Europa, Azië, Afrika, Oceanië en Latijns-Amerika waar voertuigen gemaakt worden volgens de meest geavanceerde technologie. 4,200 verkoop- en service punten in 160 landen garanderen technische ondersteuning waar ook de voertuigen aan het werk zijn.