Multifunctionele IVECO S-WAY 6x2 trekkers voor Hack Harvest

Giessen, 9 april 2021

Hack Harvest heeft onlangs twee opvallende IVECO S-WAY 6x2 trekkers in gebruik genomen. Deze worden door het loonbedrijf multifunctioneel ingezet om zware landbouwmachines te transporteren naar Zuid-Europa en cichorei met een kieptrailer te vervoeren in Zuidwest- Nederland. De IVECO S-WAY’s zijn uitgevoerd met een extra brandstoftank in de achteroverbouw, zodat zij ondanks de 6x2 opstelling tóch voldoende brandstof kunnen meenemen.

Hack Harvest is gespecialiseerd in het oogsten van conserven, zoals: tuinbonen, erwten en zoete mais. Dit doet men met veel precisie in zowel Nederland als Spanje. Het is volgens Willem Hack, Directeur van Hack Harvest, de truc om zowel mens als machine op de juiste plek neer te zetten. “We hebben er bewust voor gekozen om alles in eigen beheer te houden. Mede daarom rijden we zelf met onze trekker-dieplader combinaties op en neer naar Zuid-Europa om onze erwtendorsers op verschillende locaties te kunnen inzetten. In juni rijden we met onze IVECO S-WAY’s weer terug naar Nederland, zodat we de oogst daar weer kunnen oppakken.” Vanaf augustus zet Hack Harvest haar trekkers in voor opdrachtgever Sensus om het transport te verzorgen van cichorei naar diverse locaties in onder andere Zeeuws-Vlaanderen, Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland.

Zwaar geschut
In 25 jaar tijd is Hack Harvest gegroeid naar een vloot met 25 erwtendorsers en vier trekkers, allen IVECO’s. Ze hebben wederom gekozen voor krachtige IVECO-trekkers met 570 pk, omdat zij tijdens hun transporten hoge terreingewichten tot 40 á 50 ton aantikken. Willem Hack: “We zijn al jaren te spreken over de betrouwbaarheid van onze IVECO’s en de service van IVECO Schouten Etten-Leur. Het is voor ons daarom meer dan logisch om twee S-WAY’s aan te schaffen.” De volledig luchtgeveerde trekkers beschikken over een unieke af-fabriek oplossing van IVECO, waardoor het ruimteprobleem aan het chassis van de voorloopas-trekker is opgelost door een extra brandstoftank te plaatsen in de achteroverbouw. Hierdoor kunnen zij in totaliteit tóch circa 600 liter brandstof meenemen, terwijl zij met een dieplader hun zware landbouwmachines vervoeren.

Dikke IVECO S-WAY’s
Willem Hack heeft in goede afstemming met IVECO Schouten Etten-Leur ervoor gezorgd dat zijn IVECO S-WAY’s dik zijn uitgerust. Zo heeft hij een RVS-lampenbeugel met een LED-bar en twee luid klinkende Nedking luchthoorns laten plaatsen op het dak. De IVECO’s zijn verder voorzien van flitslampen, hydrauliek, RVS opbergkisten, vlakke lichtreclame, centrale smering en custom-made sideskirts & fenders. De IVECO S-WAY’s zijn bovendien volledig gespoten en bestickerd, waardoor je direct kan zien dat deze trucks worden ingezet voor landbouwdoeleinden.
IVECO Schouten Etten-Leur en IVECO NLS zijn enorm trots dat Hack Harvest deze prachtige trekkers met succes in gebruik heeft genomen. Op nationale- en internationale wegen hebben de chauffeurs dan ook al veel duimpjes omhoog mogen ontvangen.