Eerste IVECO S-WAY voor Aarts Transport

Giessen, 23 maart 2021

Na Jan Tromp Transportgroep en Kusters Logistic Services kiest nu ook Aarts Transport uit Eindhoven voor een prachtige IVECO S-WAY. John Steenmetz als eigenaar van Aarts Transport: “De S-WAY ziet er indrukwekkend uit en kent een goede prijs-kwaliteitverhouding, waardoor wij hebben besloten om een IVECO S-WAY met 420 pk voor nationale distributie aan te schaffen.”

Na meer dan een eeuw besloot Aarts Transport in 2017 om Eindhoven in te ruilen voor Veldhoven. Het nam die stap met als doel om de opslagcapaciteit voor de e-commercetak te vergroten vanuit een nieuwe locatie op het bedrijventerrein De Run. Deze vestiging, nog steeds slechts een paar honderd meter verwijderd van de grens van de lichtstad, is tevens de standplaats van de nieuwe IVECO S-WAY van Aarts Transport. Vanuit daar wordt deze ingezet voor DHL, waarmee zij 24/7 ritten rijden van sorteercentra in Utrecht en Zaltbommel op en neer naar diverse HUB-locaties in Limburg. Andere transporteurs pikken het proces daar op, zodat zij alle consumenten kunnen beleveren.

Onder de rook van Eindhoven
Aarts Transport is een écht familiebedrijf onder de rook van Eindhoven waar de mens centraal staat. Dit blijkt uit het feit dat zij in 2020 door Sectorinstituut Transport & Logistiek zijn genomineerd voor Leerbedrijf van het jaar. Zij geven diverse MBO-studenten een podium om zichzelf te ontwikkelen binnen de logistieke & transportsector en bieden hen een baangarantie. Aarts Transport staat in de breedste zin van het woord dus voor ontwikkeling. De komst van de eerste IVECO S-WAY sluit hier naadloos op aan. Zij kunnen namelijk met de IVECO S-WAY, die is uitgevoerd met een 420 pk sterke Cursor 11 motor, de totale voertuigkosten zo laag mogelijk houden, het wagenpark vernieuwen en tegelijkertijd hiermee vele klanten bedienen. De rijke vloot van Aarts Transport met 32 trekkers, 10 motorwagens en 10 bestelbussen, bestaat hierdoor vanaf heden uit twee IVECO’s.

EGR-loze IVECO S-WAY
Het grote voordeel voor Aarts Transport is dat hun nieuwe IVECO S-WAY geen gebruik maakt van EGR (uitlaatgasrecirculatie) of een actieve roetfilter om uitlaatgassen volledig te verbranden. Er wordt hierdoor geen extra brandstof verbruikt. Bovendien is er geen sprake van onnodige warmteontwikkeling in de motor en zelfvervuiling van de motor wordt voorkomen door het gepatenteerde HI-SCR systeem van IVECO. Deze zorgt voor een aanzienlijke verlaging van de uitstoot van roetdeeltjes en een zelfstandige reiniging van de passieve roetfilter. De eerste 450.000 kilometer hoeft Aarts Transport hierdoor geen rekening te houden met het vervangen van het filterelement. De nieuwe trekker kent bovendien de langste olieverversingsinterval in zijn klasse, waardoor de IVECO S- WAY pas na 150.000 kilometer toe is aan de eerste onderhoudsbeurt.

Comfortabele kilometers
Inmiddels staat met John Steenmetz alweer de vierde generatie aan het roer bij Aarts Transport. Hij is ontzettend blij met de komst van zijn nieuwe trekker, omdat Aarts Transport toch als een van de eerste transporteurs in Eindhoven en omgeving met een S-WAY gaat rijden. Kusters Logistic Services ging hun voor, waardoor Gerjo de Brouwer namens Kusters Logistic Services hem adviseerde om een IVECO S-WAY aan te schaffen. De keuze voor de S-WAY werd daarnaast ook positief beïnvloed door een chauffeur van Aarts Transport. Hij was zó tevreden met zijn Stralis, dat hij een nieuwe IVECO heeft aanbevolen bij zijn werkgever, John Steenmetz. De nieuwe trekker met een AS-cabine is compleet uitgevoerd met diverse rijassistentiesystemen, zodat de chauffeurs comfortabele kilometers kunnen maken met de IVECO S-WAY.