60 nieuwe DAF XF 480 SSC voor Rutom cargo

Eindhoven 11 februari 2021


Ruud van den Broek, Raymond Plönes (Loven) en Tom van den Broek voor de eerste van de 60 nieuwe DAF trekkers
Een van de grotere specialisten in het internationale goederenvervoer, RUTOM Cargo in Lierop, investeert in 60 nieuwe DAF XF 480 Super Space Cab-trekkers. Ze zijn voorzien van een uitgebreide uitrusting inclusief diverse veiligheidsvoorzieningen. Klaar voor de lange afstand net zoals de vele andere DAF’s in de vloot. Het bedrijf rijdt al jaren met dit merk en heeft goede ervaringen. Dat verklaart ook de grote order in een serie nieuwe XF-trekkers, deels vervanging en deels uitbreiding. De eerste exemplaren zijn onlangs afgeleverd door DAF dealer Loven Trucks in Helmond.

“DAF is sterk vertegenwoordigd in ons wagenpark, al jaren”, aldus Tom van den Broek. Hij vormt samen met Ruud van den Broek de directie van RUTOM Cargo. “We hebben nu 190 trekkende eenheden en 420 getrokken eenheden. Van de trekkende eenheden zijn er 150 van het merk DAF zijn. De prijs-/kwaliteitverhouding is gewoon goed. DAF biedt goede garanties en ondersteuning. Voor ons telt ook het gemak van de dealer Loven Trucks in Helmond om de hoek. Andere doorslaggevende factoren zijn de ruimte in de cabine, veel veiligheid en het beantwoorden aan de wensen van de chauffeurs.”

‘Brandstofverbruik DAF structureel lager dan bij andere merken’
RUTOM Cargo is gespecialiseerd in internationaal lijndienstvervoer van goederen waaronder pakketten. Jaarkilometrages van 140.000-150.000 kilometer zijn gebruikelijk. “We rijden van Oslo tot Madrid en van Birmingham tot Wenen en alles op tijd binnen strakke schema’s. We zijn 24/7 bereikbaar. Trailers hebben wij standby staan op klantlocaties, zodat we snel en flexibel kunnen schakelen. Kwaliteit van de trucks, goede service plus rijcomfort zijn in deze tak van transport van primair belang. Maar ook brandstofverbruik legt gewicht in de schaal. Dat is goed bij DAF. Het verbruik is structureel lager dan bij andere merken.”

Familiebedrijf met meer dan 75 jaar historie
De historie van RUTOM Cargo reikt tot meer dan 75 jaar terug. Het is een familiebedrijf dat naam en faam heeft vergaard als Van den Broek Sneltransport B.V. Na de overname van transportbedrijf Frans van Hout & Zonen B.V. in 2012 is gekozen voor de bedrijfsnaam RUTOM Cargo. logo DAF Trucks“We zijn sterk oplossingsgericht en dag en nacht bereikbaar. Het transport bestaat uit deel- en compleetladingen. Altijd staat echter voorop dat de zending op tijd, op de juiste plek komt. Daar zijn we sterk in en daardoor weten we nog steeds te groeien. Onze vakbekwame medewerkers dragen daaraan bij. Daardoor kunnen wij waarmaken wat andere beloven.”