Kamps Transport zet energietransitie in gang met IVECO S-WAY NP

Giessen, 27 januari 2021

Kamps Transport kiest voor LNG als beste optie voor langeafstandstransport. Met haar nieuwe IVECO S-WAY NP 460 stoot het allround transportbedrijf namelijk aanzienlijk minder CO² uit en profiteren zij maximaal van het MAUT-voordeel. Kamps Transport kiest er bewust als frontrunner voor om de energietransitie vandaag nog in gang te zetten.

Al sinds 1957 is Kamps Transport actief in transport, opslag en overige logistieke dienstverlening. De afgelopen jaren zijn ze flink gegroeid door uitbreiding van de warehouse capaciteit, waardoor Kamps Transport beschikt over 13.000 m² aan opslagruimte. Daarnaast is het wagenpark met de komst van de eerste LNG-trekker gegroeid naar 41 trekkende eenheden. Als allround dienstverlener biedt het diverse soorten diensten aan om hun klanten compleet te ontzorgen. Kamps Transport is verder gespecialiseerd in het vervoeren van heftrucks en interne transportmiddelen. De IVECO S-WAY NP zal voornamelijk worden ingezet voor groupage transport op en neer naar Zuid-Duitsland. Hierdoor profiteert Kamps Transport maximaal van het MAUT-voordeel. Het is daarbij voor Kamps Transport
erg prettig dat zij met de IVECO S-WAY NP circa 1.600 kilometers kunnen afleggen op één tankbeurt.

Aantrekkelijke business case
De business case bij Kamps Transport is gebaseerd op een jaarkilometrage van 130.000 kilometer, waarvan circa 90.000 kilometer in Duitsland. Op een verantwoordelijke manier kan Kamps Transport haar transportactiviteiten duurzamer inrichten zonder daarvoor een hogere prijs te betalen per kilometer. De kilometerkostprijs wordt voor hen nóg aantrekkelijker, zodra zij met hun nieuwe IVECO S-WAY NP 460 gaan tanken in België. Bij onze zuiderburen betaal je namelijk geen accijns per kilogram LNG. Daarnaast is het aantal LNG-tanklocaties flink toegenomen in de afgelopen jaren, waardoor Kamps Transport haar nieuwe langeafstandstrekker efficiënt kan inzetten. Bob Kamps, Directeur van het familiebedrijf: “Qua prestaties is een S-WAY NP vergelijkbaar met een diesel aangedreven trekker. Dit blijkt uit het feit dat je bij IVECO een LNG-truck kunt bestellen met een zuinige Cursor 13 motor en een maximaal koppelvermogen van 2.000 Nm.”

Duurzame IVECO S-WAY
Kamps Transport zet bewust de stap naar LNG, omdat de IVECO S-WAY Natural Power 10% minder CO² uitstoot dan een dieseltruck. Op termijn is ook de stap naar BIO-LNG eenvoudig te zetten, doordat de IVECO trekker gebruik maakt van 100% mono-fuel techniek. Momenteel is door een blend fossiel LNG en BIO-LNG al een CO² reductie realiseerbaar van 30%! Dit percentage loopt in de toekomst op tot maar liefst 99%. De bewezen aardgasmotor van IVECO stoot tevens tot wel 90% minder stikstofdioxide (NO₂) en 99% minder fijnstof uit ten opzichte van zijn diesel tegenhanger.
Mede hierdoor levert Kamps Transport een aanzienlijke bijdrage aan een schonere wereld.
Bovendien is de IVECO S-WAY NP Piek-gecertificeerd, doordat deze een maximale geluidsemissie kent van nog geen 71 dB in de Silent-modus. Hierdoor mag de chauffeur met zijn thuis weg van huis laden en lossen buiten de venstertijden.

IVECO NLS & Kwakernaak Bedrijfswagens
Kamps Transport uit Pijnacker heeft met de komst van de S-WAY NP een ‘groene’ en winstgevende oplossing gevonden voor langeafstandstransport. Mede door de betrouwbare aandrijflijn, de stimuleringsregeling in Nederland, het MAUT-voordeel en de CO²-taks in Duitsland, kent de IVECO LNG-trekker de laagste totale voertuigkosten in de markt waar geen andere oplossing aan kan tippen. De IVECO S-WAY NP van Kamps Transport is in goede samenwerking met IVECO NLS geleverd door Kwakernaak Bedrijfswagens.