Hiab lanceert nieuwe, elektrische MOFFETT

16 december 2020

Hiab, onderdeel van Cargotec, lanceert de MOFFETT E4 NX, de nieuwe generatie E-serie elektrische heftrucks en 's werelds eerste volledig elektrische, 3-wielaangedreven meeneemheftruck.

Het chassis van Hiab’s MOFFETT M4 draagt een emissievrije meeneemheftruck, aangedreven door lithium-ionaccu’s, met geheel nieuwe bedieningsmogelijkheden en de nieuwe HMI (Human Machine Interface) voor de weergave van accucapaciteit, machineprestaties en service-informatie. De MOFFETT kan worden opgeladen via een gewoon huishoudelijk stopcontact of een 30A-aansluiting voor snelladen, maar ook op de vrachtwagen, onderweg naar de volgende klus.

De nieuwe MOFFETT E-serie, momenteel beschikbaar in vier E4 NX-modellen waaraan er meer zullen worden toegevoegd, is als emissievrije serie niet alleen vriendelijk voor het milieu. Deze serie is ook vele malen comfortabeler en veiliger voor de bedienaar: ze is vrijwel geruisloos en genereert minder trilling dan een dieselequivalent. Dankzij het lage geluidsniveau kan de E-serie worden bediend zonder oordopjes waardoor de bestuurder gevaar niet alleen kan zien, maar ook horen. De E-serie is ook 's nachts inzetbaar voor de aflevering van vracht binnen magazijnen.

De totale eigendomskosten zijn lager dan voor een equivalent dieselmodel; de E-serie wordt elektrisch aangedreven en de servicekosten zijn lager. De E-serie is ontwikkeld met minder bewegende onderdelen, waardoor er minder servicetijd is benodigd en de kosten van reserveonderdelen lager zijn.

“De MOFFETT E-serie is de natuurlijke keuze voor klanten die moeten opereren in emissie-arme zones, 's nachts moeten werken of duurzaamheidsdoelstellingen moeten halen. Omdat de E-serie echter goedkoper, veiliger en comfortabeler in het gebruik is, denken we dat ze populair zal blijken te zijn bij klanten in uiteenlopende sectoren. We zijn er zeker van dat bestuurders het werk in een uitstootvrije omgeving zullen waarderen en het prettig zullen vinden te kunnen horen wat er om hen heen gebeurt”, zegt Jann Hansen, Director Sales & Product Business Management, Truck Mounted Forklift, Hiab.

De MOFFETT E-serie beschikt over ingebouwde connectiviteit, zodat de eigenaren toegang hebben tot Hiab's HiConnect™. HiConnect controleert meer dan 100 machineparameters. Een aantal parameters wordt weergegeven op de HMI; het volledige gegevensbereik is echter beschikbaar via het HiConnect-webportaal. Parameters variëren van accucapaciteit tot leveringsroute en -tijd, veiligheidsmeldingen voor de bestuurder en servicemeldingen.

Over Hiab
Hiab is wereldwijd de grootste leverancier van laad- en lossystemen, intelligente services, slimme en verbonden oplossingen. Wereldwijd werken er ongeveer 4.000 werknemers met passie voor Hiab als de nummer één partner en voorkeursleverancier van laad- en lossystemen voor zijn klanten. Als pionier van de sector en met een trotse geschiedenis van 75 jaar is Hiab vastbesloten de toekomst van laad- en lossystemen te inspireren en vorm te geven.

Het aanbod van Hiab omvat toonaangevende laad- en losapparatuur, waaronder autolaadkranen van HIAB, EFFER en ARGOS, LOGLIFT- en JONSERED-bosbouw- en recyclingkranen, MOFFETT- en PRINCETON-meeneemvorkheftrucks, MULTILIFT-portaalarm- en haakarmsystemen, laadkleppen onder de merken ZEPRO, DEL en WALTCO. Hiabs ProCare™-service, het bekroonde HiVision™-kraanbedieningssysteem en het HiConnect™-platform tonen het niet aflatende streven van Hiab om intelligente services en oplossingen te bieden die waarde toevoegen voor zijn klanten. www.hiab.com

Hiab is onderdeel van Cargotec Corporation. Cargotec's (Nasdaq Helsinki: CGCBV) omzet was in 2019 ongeveer EUR 3,7 miljard en het bedrijf heeft ongeveer 12.000 mensen in dienst. www.cargotec.com