Twee IVECO S-WAY NP’s op LNG voor Van der Bas Transport B.V.

Giessen, 26 november 2020

Van der Bas Transport luistert zijn 75-jarig jubileum op met twee IVECO S-WAY NP’s 460. Door de komst van de LNG-trekkers neemt het transportbedrijf uit Reeuwijk haar verantwoordelijkheid voor het verlagen van de CO2 uitstoot. Hiermee geeft Van der Bas Transport een krachtig signaal af naar haar opdrachtgevers door de transportactiviteiten duurzamer in te richten.

Al 75 jaar is Van der Bas Transport gespecialiseerd in containervervoer. Jos van der Bas, eigenaar van het familiebedrijf: “Dagelijks vervoeren onze chauffeurs zeecontainers vanuit de havens van Rotterdam en Antwerpen naar allerlei bestemmingen in Europa. Wij werken voornamelijk voor Duitse opdrachtgevers, waarvoor wij divers containerwerk verzorgen. Daarbij maken wij gebruik van verschillende containerchassis, zodat wij onze opdrachtgevers zo breed mogelijk van dienst kunnen zijn.”

Van der Bas Transport is vooruitstrevend en het beseft dat er actie nodig is om de transportactiviteiten duurzamer in te richten. Als een van de eerste containervervoerders in Nederland zet het de stap naar LNG, waardoor Van der Bas Transport haar steentje kan bijdragen aan een schoner milieu. Deze stoten namelijk circa 10% minder CO2 uit, zodra je deze afzet tegen een Euro 6 Step D diesel aangedreven truck. Dit aantal wordt omhoog geschroefd tot wel 99% bij gebruik van BIO-LNG. Daarnaast boekt Van der Bas Transport een aanzienlijke reductie op het gebied van fijnstof en stikstofdioxiden, namelijk respectievelijk 95% en 90%. Van der Bas Transport heeft met de twee aanwinsten haar verantwoordelijk genomen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast heeft het een passend antwoord gevonden op de steeds grotere roep om verduurzaming vanuit opdrachtgevers.

LNG als alternatief voor diesel
Mede door de bewezen methaanmotor van IVECO, de positieve geluiden vanuit de markt, het indrukwekkende uiterlijk van de truck en de hoogst haalbare actieradius van 1.600 kilometer, heeft Van der Bas Transport voor de S-WAY NP gekozen. Jos licht dit verder toe: “In de toekomst wordt het steeds voordeliger om te rijden op LNG of waterstof. Zo is de kans groot dat meer overheden milieuheffingen gaan doorvoeren op diesel aangedreven trucks. Je kunt dan denken aan de CO2 taks, kilometerheffing of een verhoging van de dieselprijs. Het is dus verstandig om nu al ervaring op te doen met LNG-trucks. Wij zien vooralsnog LNG als het beste alternatief voor diesel. Wij hebben gekozen voor gekozen voor twee IVECO S-WAY NP’s, zodat wij deze reëel kunnen vergelijken met hun dieselequivalent. In totaal bestaat het wagenpark uit 35 trekkers, waaronder dus nu deze trucks op vloeibaar aardgas (LNG).

Kwakernaak Bedrijfswagens & IVECO NLS
“Een IVECO heeft ons nog nooit in de steek gelaten. Zo hebben wij in het verleden zeer goede ervaringen met het type Stralis, waardoor het een logisch vervolg is dat wij nu kilometers gaan maken met twee S-WAY NP’s. Je voelt en ziet de kwaliteit bij de IVECO S-WAY,” aldus Jos. De nieuwe LNG-trucks zijn geleverd door IVECO NLS en door IVECO-dealer Kwakernaak Bedrijfswagens uit Waddinxveen klaargemaakt.