Ap Herms kiest met liefde voor IVECO S-WAY

Giessen, 20 november 2020

Ap Herms is idolaat van IVECO en loopt weg met VIKA Bedrijfswagens in Wezep. Met veel plezier nam hij onlangs een prachtige IVECO S-WAY in gebruik, waardoor hij met een opvallend rode verschijning de weg op gaat.

Al ruim 30 jaar kiest Ap Herms voor trucks met Italiaanse roots, Fiat en IVECO. Er bestaan voor hem geen betere vrachtwagens. Met veel liefde kiest hij daarom bewust voor de S-WAY. Deze geeft hij de naam ‘VIKA-truck’, doordat Ap erg te spreken is over de service van de IVECO-dealer uit Wezep. Ap: “De mensen bij VIKA Bedrijfswagens verdienen een enorm pluim, omdat zij al jarenlang puik werk afleveren. Zij hebben het denken in oplossingen tot kunst verheven.”,

Containertransport
In 1997 begon Ap als eigen rijder zich te specialiseren in containertransport. Negen jaar later is ook zijn zoon gestart als medefirmant. Uit naam van zijn opdrachtgever maakt Ap nationale en internationale ritten om allerlei containers (20, 30, 40 of 45 ft) te distribueren. Hij beschikt over een multifunctionele combinatie met een uitschuifbaar containerchassis, waardoor hij zijn IVECO S-WAY flexibel kan inzetten en deze geschikt is voor zowel licht als zwaar werk. Zo is zijn truck uitgerust met een 8-tons vooras, een 11 liter motor met 460 pk en diverse rijassistentiesystemen.

De IVECO S-WAY is verder uitgevoerd met een onder de cabine geïntegreerde standairco, een standkachel en een Hi-Connect infotainmentsysteem met TomTom trucknavigatie en DAB+ waar Ap zeer te spreken over is. Bovendien voldoet de IVECO S-WAY aan de Euro-6 norm zonder gebruik te hoeven maken van uitlaatgasrecirculatie (EGR). Dit is uitsluitend realiseerbaar met de SCR technologie van IVECO, ofwel AdBlue in combinatie met de nabehandeling van itlaatgassen.

Stijlvolle IVECO S-WAY
Na 47 jaar schakelt Ap van een handgeschakelde truck over naar een IVECO S-WAY met een HI-TRONIX 12-traps geautomatiseerde versnellingsbak. Iedereen valt volgens Ap steil achterover, zodra zij de IVECO S-WAY likkebaardend aanschouwen. Ap: “Veel chauffeurs zijn al naar mij toe gekomen om te kijken in en rondom mijn IVECO.” Deze valt erg op door zijn felrode uiterlijk met witte belijning. Het geheel is afgewerkt met een blanke, metallic laklaag. De bedrijfsnaam en het logo zijn subtiel verwerkt op het dak en op de deuren van de opbergkast van de cabine.

Onbekend maakt onbemind
Onbekend maakt onbemind en dit steekt Ap Herms. Hij licht dit als ervaringskundige toe: “Op een IVECO S-WAY kun je bouwen door zijn krachtige en betrouwbare Euro VI/D motor. Mede hierdoor vertrouw ik blind op mijn truck en hebben wij onlangs onze zevende IVECO vrachtwagen in ontvangst genomen. Ik heb een advies voor iedere welwillende chauffeur: Ga vooral eens met een IVECO rijden, want je rijdt hiermee comfortabel op de weg!”