DAF en Koos van Gaalen sterk in dagvers

Eindhoven, 19 november 2020


Arco van Gaalen ondertekent de nieuwe overeenkomst in bijzijn van Kees Zwinkels en Jos Braakman van DAF-dealer BLOM-DSW
Vanochtend geoogst, begin van de middag op de boot naar Engeland of naar de schappen van de supermarkten. Dit is transport van dagverse producten en daarin is Transportbedrijf Koos van Gaalen B.V. sterk. Die positie is bereikt met een ijzersterke discipline en planning. DAF trucks en vooral de ondersteuning vanuit het merk spelen een hoofdrol in dit scenario. Het bedrijf heeft dit jaar zes nieuwe DAF’s ingezet en onlangs heeft de directie de handtekening gezet onder een order voor nog eens vijf. Ook die worden geleverd door dealer BLOM-DSW in Honselersdijk in het Westland.

“De nieuwe trucks van DAF zijn top, maar het belangrijkste is de dealer in de buurt”, zegt Arco van Gaalen. “BLOM-DSW biedt alles, van schadeherstel, een eigen wasstraat tot aan een grote werkplaats met heel ruime openingstijden. Dat laatste is voor ons en ons werk essentieel. Transport van dagverse producten, dus AGF (Aardappelen, Groente en Fruit), is geen werk van negen tot vijf. Al heel vroeg staan onze vrachtauto’s bij de telers en ze rijden soms tot ver in de avond om de producten af te leveren.”


De nieuwe CF FAN 6x2 motorwagen van Transportbedrijf Koos van Gaalen B.V.
Snelle groei van tractor naar truck
Koos van Gaalen, de vader van Arco, startte in 1973 met het vervoer van groente en fruit ‘van het land’ naar veilingen. Dat gebeurde toen nog met een tractor en aanhanger. De zaken gingen voorspoedig. In 1995 is overgestapt naar dagvers transport met vrachtauto’s en vanaf het eerste uur maakt DAF deel uit van het wagenpark.

Van Gaalen: “Op dit moment hebben we 50 trucks, waaronder 40 van DAF. Het merk is onze hofleverancier. We zijn klant vanaf dag 1. Dat komt zeker door de goede service. Voor ons geldt echt dat de verkoper je een eerste truck verkoopt en dat de werkplaats de volgende aan je verkoopt. Het is belangrijk dat ons wagenpark in goede conditie blijft en dat de voertuigen zo min mogelijk uren in een werkplaats hoeven door te brengen. Juist in een strakke planning, zoals bij ons, moet een vrachtauto betrouwbaar zijn en onderhoud weinig tijd kosten. Dat is het geval bij DAF.”


De nieuwe XF FT 4x2 trekker met Super Space Cab van Transportbedrijf Koos van Gaalen B.V.
Order voor vijf nieuwe DAF’s
De nieuwe order betreft een DAF CF 370 motorwagen, twee XF 480 6x2 trekkers en twee XF 480 4x2 trekkers. Alle vier met een Super Space Cab. De cabines zijn in de stijlvolle bedrijfskleuren uitgevoerd. De graphics sluiten keurig aan op de styling van de trailers. “In deze sector zijn we in het Westland een van de grotere transporteurs en we vallen op met onze combinaties. Iedereen kent hier wel de trucks van Koos van Gaalen.”

De corebusiness bij Transportbedrijf Koos van Gaalen B.V. is het vervoer van dagverse groente en fruit van kwekers naar de groothandel, maar ook van de handel naar de retailers. Dat gebeurt vooral regionaal in Zuid-Holland, Noord-Holland, Zeeland en Noord-Brabant. Ook worden met chartertrekkers trailers met AGF-producten op de boot naar Engeland gezet in Hoek van Holland en in Vlaardingen.

 

logo DAF Trucks