Verheijen Transport verlaagt footprint door IVECO S-WAY NP

Giessen, 29 oktober 2020

Verheijen Transport is klaar voor de toekomst, doordat het onlangs een IVECO S-WAY NP op LNG in ontvangst heeft genomen. Als aspirant lid van het Lean & Green project zet het een nieuwe stap in de vergroening van haar wagenpark. Door de komst van haar nieuwe truck bestaat deze voor 20% uit LNG-voertuigen. Bovendien verlaagt Verheijen Transport de footprint, doordat de IVECO S-WAY NP circa 20% minder CO2 uitstoot dan een reguliere dieseltruck. De reductie wordt verhoogd tot 90%, zodra zij gebruik maken van BIO-LNG.

Verheijen Transport is een familiebedrijf uit Venlo dat bestaat sinds 1925. De vierde generatie staat met de broers Mark en Rene Verheijen inmiddels aan het roer. Zij namen in 2002 plotseling het stokje over, omdat hun vader kwam te overlijden. Rene vertelt hierover: “Als je ziet waar wij als bedrijf anno 2020 staan en waar wij achttien jaar geleden stonden, dan kunnen wij heel trots zijn. We zijn een zware tijd doorgekomen en zetten de vergroening van ons wagenpark kracht bij door onze nieuwe IVECO S-WAY Natural Power met 460 pk. Hierdoor kunnen we onze footprint verlagen en ons voorbereiden op de maatregelen die zijn vastgesteld vanuit de Europese commissie. In 2025 moet de gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe vrachtwagens 15% lager liggen dan in 2019. Het doel is om een betere wereld achter te laten voor de toekomstige generatie.”

Focus op duurzame kilometers
Mede door de prachtige uitstraling van de truck, de krachtige methaanmotor waar IVECO al jaren om bekend staat en de hoogst haalbare actieradius van 1.600 kilometer, heeft Verheijen Transport voor de IVECO S-WAY NP gekozen. Hiermee kan het lange ritten rijden en tóch tanken op de thuisbasis in Venlo. Daarnaast scheelt het ook aanzienlijk qua exploitatiekosten en mede door het MAUT-voordeel in Duitsland is een hoger rendement realiseerbaar. Bovendien is het voor de chauffeur een sport om zo zuinig mogelijk te rijden met de IVECO S-WAY, zodat hij het maximale uit de LNG-tanks kan halen. Hierdoor zorgt hij ervoor dat de nieuwe LNG-truck vijf tot tien procent zuiniger is qua brandstofverbruik, zodra je dit afzet tegen een diesel aangedreven truck.

Complete IVECO S-WAY
“De IVECO S-WAY heeft een waanzinnige uitstraling en dat blijkt uit het feit dat wij zelfs een reactie van Thomas Hilse, IVECO Brand President, hebben mogen ontvangen via onze social media kanalen. Hij liet ons persoonlijk weten dat hij onder de indruk was van onze IVECO S-WAY”, aldus een trotse Rene Verheijen. De IVECO S-WAY van Verheijen Transport is onder andere aangekleed met een lichtbak en een lampenbeugel met verstralers. Daarnaast valt direct op dat er extra verlichting is geplaatst onder de spiegels en de driedelige bumper. De LNG-truck is volledig LED uitgerust, zodat de chauffeur altijd voldoende zicht heeft op de weg. Verder is de IVECO S-WAY van top tot teen gehuld in de bedrijfskleuren van Verheijen Transport.

Rooskleurige toekomst
Verheijen Transport kiest bewust voor de stap naar LNG, omdat zij de ontwikkelingen van alternatieven aandrijftechnieken nauwlettend volgen. Rene: “De toekomst van diesel wordt steeds kleiner. Je kunt daarom beter hierop anticiperen. Daarnaast zie je de markt en het LNG-netwerk steeds verder groeien. Zo is onlangs in Polen een eerste tankstation geopend en heeft de Duitse overheid de CO2-taks aangekondigd. Ook in Nederland komen er straks meer restricties/consequenties voor met name diesel aangedreven trucks. Dit kan niet langer uitblijven. Bovendien heb ik ook kinderen, waarvoor je een lage footprint wilt achterlaten.”

Verheijen Transport
Het familiebedrijf beschikt over een warehouse van 3.000 m2 die men in eigen beheer heeft. Deze is gelegen tussen diverse snelwegen, uitvalswegen en grensovergangen, waardoor Verheijen Transport ieder logistiek probleem kan oplossen. Het Venlose bedrijf is gespecialiseerd in koel- en geconditioneerde transporten, maar biedt ook andere diensten aan zoals: sneltransport, meubeltransport en stukgoedtransporten. De IVECO S-WAY wordt met name ingezet op het traject op en neer naar Duitsland en Zwitserland. Wim Bisschop voegt als (Verkoper bij Charles Feijts Bedrijfswagens) hieraan toe: “Een aantal jaren geleden is het contact met Verheijen Transport ontstaan door de levering van hun eerste IVECO Daily. Op die manier is de relatie blijven bestaan en hebben we in goede samenwerking met IVECO NLS een LNG-truck kunnen leveren aan Verheijen Transport.” Alle partijen zijn trots op de verlenging van de succesvolle samenwerking.