Truckland levert 27 nieuwe DAF's aan GVT Group of Logistics waaronder de 500ste DAF!

Tilburg, september 2020

Met de levering van negentien DAF CF 410 FT Space Cab trekkers aan de GVT Group of Logistics in Tilburg, completeerde Truckland een order van in totaal 24 identieke DAF CF trekkers en een drietal CF 410 FA Space Cab bakwagens. In het hart van deze levering bevond zich de 500e aan deze innovatieve Brabantse logistiek dienstverlener geleverde DAF. Een mijlpaal die de lange en hechte samenwerking tussen GVT Group of Logistics, DAF en Truckland markeert.

De nu in gebruik genomen DAF CF’s gelden deels als vervanging en deels als uitbreiding op het bestaande wagenpark. Het wagenpark telt momenteel 350 motoreenheden en 800 getrokken eenheden. Door de verschillende specificaties sluit het wagenpark naadloos aan op de gewenste transportbehoeften. “Het merendeel van die motoreenheden komt van DAF”, opent directeur Wil Versteijnen van GVT Group of Logistics zijn verhaal. “Deze nu geleverde CF-en gaan rijden bij ons intermodale bedrijf BTT Multimodal container solutions en binnen ons eigen fijnmazige 24-uurs GVT Benelux distributienetwerk met vijf strategisch over het land verspreide eigen vestigingen met crossdockmogelijkheden.”

Hij vervolgt: “Vanaf de start van ons bedrijf doen wij al zaken met DAF en rijden zowel met de LF, de CF als de XF. Destijds waren wij hier in Tilburg bijna buren van Truckland en door de jaren heen is die goede band alleen maar gegroeid. Sinds een paar jaar kiezen we voor zoveel mogelijk standaardisering van het wagenpark en laten ieder nieuw voertuig ook gelijk voor LZV-gebruik keuren. Daardoor kan je onderling uitwisselen en vervoersstromen efficiënter inrichten. Ons vrachtaanbod varieert van een pallet tot volledige LZV-ladingen. In Tilburg beschikken wij over een eigen en hypermoderne (9 mans) garage die zorgen voor de opbouw van voertuigen, het herstel van carrosserieschades, onderhoud en herstel van het getrokken- en ander materieel. Daarnaast hebben de nieuw geleverde DAF’s een Reparatie- & Onderhoudscontracten bij Truckland. Hiermee wordt het totale onderhoud van de trekkende eenheden geregeld via de DAF-dealer”.

De door Truckland geleverde DAF CF-en zijn voorzien van: een TraXon 12 automaat, airconditioning, standverwarming, een Luxury Air lucht-geveerde chauffeursstoel, koelkast, de MX-engine rem (470 pk remmend vermogen), een lucht-geveerde achteras, de Space Cab cabine met Skylights en DAF Connect (het online DAF fleet-managementsysteem dat inzicht geeft in relevante informatie over de truck, chauffeur en locatie). Het vermogen komt van de 410 pk sterke MX-11 Euro 6 motor met een koppel van 2100 Nm. Verder is er gekozen voor een snelle achterasreductie waarmee de truck soepel accelereert, altijd over de juiste kracht beschikt en op kruissnelheden maar weinig toeren draait en minder verbruikt en uitstoot.

Piet Dubbeld, commercieel directeur van Truckland en vestigingsmanager John Kools van Truckland Tilburg zijn uiteraard ook zeer ingenomen met de langlopende, hechte samenwerking met GVT. “Als landelijk bedrijfswagendealer bedienen wij zowel kleine als grote klanten en stemmen daar de verkoop, service en dienstverlening met maatwerk op af. GVT kiest bewust voor de producten van DAF en het is aan ons om met de beschikbare modellen en specificaties precies aan te sluiten op de vervoerswensen van de klant. In het geval van GVT gebeurt dat dus zowel met de LF, CF en XF. Voor DAF als merk en Truckland als dealer is het verder natuurlijk van groot belang dat een toonaangevende logistiek dienstverlener als GVT voor deze partijen kiest. Dat vertrouwen is wederzijds en draagt nog dagelijks bij aan onze hechte samenwerking. In de sales, maar zeker ook in de aftersales”, aldus Dubbeld.

Hier sluit John Kools op aan. “GVT is al jaren een trouwe en zeer gewaardeerde klant, met wie wij een actieve samenwerking hebben. Dat resulteert onder andere in onderhoudscontracten op de door ons geleverde nieuwe DAF’s. Met de onderhoudscontracten en door de geografische ligging van de Truckland-vestigingen in de gebieden waar GVT gevestigd is, kan het onderhoud aan de trekkende voertuigen door ons tijdig en juist ingepland en uitgevoerd worden. GVT heeft in Tilburg ook een eigen en goed uitgeruste werkplaats. Hier bouwen ze veelal de nieuwe motorvoertuigen af en verzorgen het onderhoud van de buiten onderhoudscontracten vallende trekkers en bakwagens. Tevens richten ze zich op het totale onderhoud van het getrokken materieel. Op dat vlak hebben wij ook een hechte band met elkaar, me de levering van originele DAF onderdelen en TRP Parts. Dagelijks voorzien wij in de benodigde onderdelen voor het onderhoud en herstel van het diverse park van GVT. Bestellen van onderdelen gaat grotendeels via de webshop van DAF, maar desgewenst is er last-minute ook telefonisch contact. Voor de bezorging van onderdelen aan zelf-sleutelende vervoerders, zoals GVT, hebben wij een eigen onderdelen koerier rijden, die zo nodig meerdere malen per dag de onderdelen bij de bedrijven aflevert. Daarbij gelden wij voor de GVT-technici ook als vraagbaak op allerlei gebieden. De lijnen zijn kort en de samenwerking verloopt uitstekend”.

De letters GVT in de bedrijfsnaam verwijzen naar een familiehistorie die teruggaat naar 1957, toen de gebroeders Versteijnen het gelijknamige transportbedrijf begonnen. Sindsdien kende het bedrijf een gestage groei van regionaal naar landelijk vervoerder en verder. GVT ging met zijn tijd mee en integreerde de drie modaliteiten om zo tot een nog grotere synergie in transport en logistiek te komen. Logistiek werd immers steeds belangrijker en met de oprichting van intermodale centra als BTT Multimodal container solutions, Rail Terminal Tilburg/Railport Brabant koppelde GVT niet alleen de modaliteiten, maar groeide ook het achterland tot China aan toe. “Daar zijn nu drie tot vier keer per week directe treinverbindingen mee, net als met onze eigen terminal in Polen. Door de inzet van schepen en treinen realiseren wij een reductie van circa 10.000.000 kilometer per jaar over de weg. De keuze voor Euro 6 motoren, LZV’s en trucks op aardgas zorgt daarbij voor een forse besparing op de CO2-uitstoot. Wat ons verder bijzonder maakt is uiteraard het enthousiaste team medewerkers. Zeker door de mogelijkheden van onze eigen GVT Academy werken hier inmiddels meer dan 900 super-gemotiveerde professionals. Die met elkaar 1.500.000 zendingen verzorgen, 135.000 containers organiseren, in de dagelijkse Benelux distributie tot wel 6.000 stops per dag maken en zorgdragen voor de 175.000 vierkante meter eigen warehouse. logo TrucklandWij werken voor steeds meer vaste relaties en dan vooral op het gebied van fast moving consumer goods en high value goederen. Groeiende, op de toekomst gerichte en uitdagende activiteiten, waar wij graag voor kiezen en met een moderne bedrijfsvoering blijven investeren”, besluit Wil Versteijnen.