Bijzondere IVECO S-WAY voor Red Rose Transport

Giessen, 8 oktober 2020

“Ik heb nog nooit zo’n comfortabele wagen gehad als de IVECO S-WAY!” Ewout Voigt heeft namens Red Rose Transport gekozen voor een 6x2 trekker met een gestuurde hefbare voorloopas. De truck die de naam ‘Roos’ heeft gekregen is prachtig aangekleed, waardoor deze veel indruk maakt op de weg.

Er zit een bijzonder familieverhaal verbonden aan de IVECO S-WAY van Red Rose Transport. Zo zijn er enkele details verwerkt aan de linker- en rechterzijde van de cabine. Boven de A-stijl staat de Italiaanse tekst ‘Nonostante tutto’, de betekenis hiervan is dat er na regen zonneschijn komt. Ewout, zijn vrouw en dochter zijn enorm trots op hun nieuwe truck, omdat ze na een fysiek en emotioneel zware tijd samen iets moois hebben bereikt door de komst van de IVECO S-WAY. Ewout: “Deze heeft al de bijnaam ‘Roos’ gekregen. Een rode roos staat symbool voor het leven van ons gezin, waardoor deze een mooie plek heeft gekregen op de truck. Vandaar ook de naam: Red Rose Transport.”

Krachtpatser
Tijdens een demorit leerde Ewout de IVECO S-WAY kennen. Vanaf de eerste minuut was hij verbaasd over de kracht van de 11 liter motor. Ewout: “Je komt niks te kort met dit type IVECO motor met 480 pk, waardoor je moeiteloos iedere berg of heuvel kunt beklimmen. Voor mijn IVECO S-WAY is iedere transportactiviteit een ‘appeltje-eitje’.” Door de ruime aanwezigheid van paardenkrachten kan hij zijn nieuwe truck voornamelijk inzetten voor het zware transport tot 50 ton. Hij heeft verder specifiek gekozen voor een 6x2 trekker met een gestuurde voorloopas, enkellucht banden en een lucht geveerde vooras & cabine.

Mede door het prachtige uiterlijk van de IVECO S-WAY, de kwaliteit van de doorontwikkelde motor die zich reeds heeft bewezen en de mogelijkheden qua opties, heeft hij voor de IVECO S-WAY gekozen. Ewout: “Mijn beeldvorming ging al snel rollen toen ik de IVECO S-WAY voor het eerst zag. Daarnaast wilde ik graag een statement maken door een indrukwekkende truck op de weg zetten. Ik heb louter lovende woorden mogen ontvangen van collega chauffeurs. Velen van hen steken onderweg een duim naar mij op om te laten weten dat zij onder de indruk zijn van mijn truck. Ik heb ook veel verzoeken gekregen of zij mogen plaatsnemen achter het stuur om even te kijken in de cabine.”

Compleet aangeklede droomtruck
Ewout Voigt werkt als eigen rijder onder de naam Red Rose Transport en biedt een breed spectrum aan. Hij licht dit toe: “Ik wilde graag een truck op de weg zetten die in alle takken van transport ingezet kan worden. De IVECO S-WAY heb ik daarom helemaal naar wens opgebouwd, zodat ik een dieplader, koeltrailer, walking floor trailer of een container kan koppelen aan mijn truck. Alles is mogelijk met mijn IVECO S-WAY!” Jan-Willem Boers, Werkplaats Voorman bij IVECO Schouten Spijkenisse, heeft hem hierbij perfect geholpen.

“Ik heb mijn droomtruck gevonden waar niets aan ontbreekt! De IVECO S-WAY is al prachtig van zichzelf en het totaal plaatje klopt, waardoor het een logisch vervolg was om deze aan te schaffen”, aldus Ewout. Met passie, liefde en emotie is de truck volledig gecustomized. De IVECO S-WAY is daarom voorzien van een under-bar onder de bumper, een roofbar en LED-verstralers op het dak waar tevens twee luchthoorns in verwerkt zitten. Van de koplampen en mistlampen tot alle overige lampen, de truck is volledig LED uitgerust. Bovendien heeft hij ervoor gekozen om de rode IVECO S- WAY compleet te laten spuiten, inclusief de grill, spiegels en de beide dieseltanks. Hierdoor heeft de truck van top tot teen een bijzonder karakter gekregen.

Veilig op de weg
Voor Ewout is het belangrijk om veilig en comfortabel zijn werk te kunnen doen. Daarom heeft hij een slangenrek laten plaatsen achter de cabine, zodat hij geen hinder heeft van loshangende slangen. Bovendien heeft hij aan de voorzijde en de zijkanten van de cabine een camerasysteem laten plaatsen, zodat hij niet meer beschikt over een dode hoek bij zijn IVECO S-WAY. Verder is de truck voorzien van diverse rijassistentiesystemen, zoals: Hi-Cruise Predictive Shifting, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Warning System en Active Braking.