Speciale IVECO Trakker 6x6 voor Gebroeders Vos B.V.

Giessen, 19 augustus 2020

Vol trots heeft John Timmermans onlangs als eigenaar van Gebroeders Vos B.V. uit Goirle een prachtige IVECO Trakker 6x6 in ontvangst genomen. Het straat- en hoveniersbedrijf gaat namelijk als een van de eersten in de regio Tilburg met een 21-tons Effer laad- en loskraan de weg op in onder andere Tilburg, Goirle, Hilvarenbeek, Berkel-Enschot, Udenhout en Oisterwijk.

Gebroeders Vos kan letterlijk bouwen op een sterk bouwvoertuig met 450 pk. De IVECO Trakker is voorzien van een mechanische gestuurde wide spread achteras. Hierdoor is een laadvermogen haalbaar van circa 17 ton. Daarnaast is de IVECO Trakker uitgerust met een 21-tons Effer laad- en loskraan die een reikwijdte kent van zo’n 12,5 meter en tot ongeveer 1.800 kilogram kan grijpen. Hiermee heeft Gebroeders Vos een primeur te pakken, omdat zij als een van de eersten met dit type laad-en loskraan van Effer de weg op gaan in de regio Tilburg. Deze kraan is geleverd door Kluytmans Service BV. John Timmermans heeft tijdens de configuratie van de IVECO Trakker verder gekozen voor een container kabelsysteem van VDL uit Hapert, waardoor het in smalle straten gemakkelijk kan laden en lossen.

Het wiel niet twee keer uitvinden
Gebroeders Vos is vooral aan het werk rondom de kerktoren in een cirkel van circa 40 á 50 kilometer rondom Tilburg en verzorgt voor haar klanten het straatwerk, hovenierswerk, grondwerk en het aanleggen van een riolering. Als je het wiel eenmaal hebt uitgevonden dan ga je dit zeker niet opnieuw doen. John Timmermans heeft namelijk veel goede ervaringen met IVECO’s. Deze zijn volgens hem erg robuust en zij kunnen rekenen op een goede prijs/kwaliteit verhouding. Hij heeft daarom ook niet meer verder gekeken dan de IVECO Trakker 6x6. “Deze is perfect voor het werk dat wij doen.”

Werkwijze volgens CO2-Prestatieladder
Sinds twee jaar werkt Gebroeders Vos volgens de CO2-Prestatieladder, omdat het duurzaamheid hoog op de agenda heeft staan. CO2-reductie is daarbij een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering, waar de IVECO Trakker een essentieel aandeel in levert. Gebroeders Vos stapt namelijk over van een Euro 5 naar Euro 6 Step D truck van de laatste generatie. Daarnaast maakt de IVECO Trakker geen gebruik van EGR of een actieve roetfilter voor de nabehandeling van uitlaatgassen. De SCR-technologie in de nieuwe terreinwagen helpt Gebroeders Vos om de bedrijfskosten te drukken, omdat het onder andere kan rekenen op een laag brandstofverbruik.


Gebroeders Vos is gecertificeerd volgens de CO2-Prestatieladder en is gestationeerd op het hoogste duurzaamheidsniveau, trede 5. Dit betekent dat zij continu verbeteringen doorvoeren met betrekking tot energiebesparing, het efficiënt gebruik maken van materialen en het inzetten van duurzame energie.