Eerste DAF XF FAW 8x4 voor kemp schalkwijk bv

Eindhoven, 12 augustus 2020

Kemp Schalkwijk BV, specialist in groenvoorziening, landschapsinrichting en boomonderhoud, heeft de primeur. Aan dit bedrijf is de eerste DAF XF FAW geleverd. Deze versie is de jongste aanwinst binnen de XF-lijn. Het gaat om een 8x4 truck met twee aangedreven assen met dubbel lucht en een meesturende naloopas die voor een aanzienlijk kortere draaicirkel zorgt. De FAW-variant van de DAF CF is eerder al beschikbaar gekomen. Dealer TB Truck & Trailer Service in Vianen heeft de truck geleverd aan Kemp Schalkwijk BV. Het betreft een DAF XF 530 FAW, dus de versie met de zwaarste motorisatie.

“Voor onze werkzaamheden is deze truck ideaal. Met alleen een sturende vooras komen we niet altijd even goed weg”, aldus directeur-eigenaar Bart Kemp. “Met de extra meesturende achteras gaat wenden veel makkelijker. Zeker met zware vracht op onverharde ondergrond en dat is toch geregeld ons werkterrein. Een gunstiger verdeling van het gewicht telt ook mee. Zo komen we niet boven de maximaal toegestane aslast.”

Kemp Schalkwijk BV gebruikt de nieuwe DAF XF 530 FAW voor transport van containers, vaak inclusief kraan en een knijper voor laden en lossen. De truck en de lading komen regelmatig aan het maximale gewicht. De truck heeft heel wat te verstouwen. Vandaar dat is gekozen voor de 530 pk uitvoering. De motor maakt ook veel uren door met de PTO de hydraulische kraan aan te drijven bij laden en lossen.

Betrouwbaarheid en service
“Betrouwbaarheid en service leggen voor ons meer gewicht in de schaal dan alleen een zo laag mogelijk verbruik. Met DAF hebben we goede ervaringen. De service van dealer TB hier in Vianen is superfijn. Vandaar dat het een DAF is geworden. Voor de chauffeur was het even wennen. Het is de eerste keer dat hij met dit merk rijdt, maar hij heeft er nu al veel schik mee. De geautomatiseerde versnellingsbak (Traxon – red.) schakelt erg comfortabel. Verder hebben we hem laten voorzien van de nodige accessoires en extra’s. Als je 100.000 kilometer per jaar achter het stuur zit, dan wil je een vrachtauto die je naar je zin is.”

Kemp Schalkwijk BV heeft nu vier DAF trucks. Het merk zit al dik twintig jaar in het wagenpark. Aan prijs, betrouwbaarheid en service wordt grote waarde gehecht en DAF scoort op al deze fronten ruimschoots. Kemp: “Wij zijn actief op het brede gebied van groenvoorziening, landschapsinrichting, -beheer en -onderhoud. Wij beheersen de gehele cyclus vanaf het planten van bomen en struiken, het onderhoud van groen, tot en met het versnipperen van takken en boomstammen tot houtsnippers. We zijn een ideale partner voor gemeenten, provincies, waterschappen, organisaties voor natuur- en landschapsbeheer, instellingen en bedrijven. Ook particulieren doen regelmatig een beroep op onze expertise.”

logo DAF TrucksKemp Schalkwijk B.V. focust sterk op duurzaamheid en op een bedrijfsproces dat zo CO2 neutraal mogelijk is. Sinds enkele jaren is het bedrijf in het bezit van een certificaat niveau 3 van de CO2 Prestatieladder.