Zuinige IVECO S-WAY voor VVV Europa

Giessen, 30 juli 2020

Met veel plezier heeft Eric Horst als eigen rijder en eigenaar van VVV Europa de nodige kilometers gemaakt op de weg met zijn nieuwe IVECO S-WAY. De goede ervaringen met zijn vorige IVECO, het lage brandstofverbruik, de betrouwbaarheid van het product en de fijne relatie met VIKA Bedrijfswagens waren voor hem doorslaggevende factoren om een IVECO S-WAY aan te schaffen.

Op 63-jarige leeftijd wilde hij graag nog eens kilometers maken met een totaal nieuw product. De link met VIKA Bedrijfswagens was dan ook snel gelegd na de introductie van de IVECO S-WAY. Eric Horst: “Ik kan écht bouwen op mijn nieuwe IVECO S-WAY en met VIKA Bedrijfswagens heb ik een hele fijne, betrouwbare dealer gevonden. Daarnaast kan ik uit ervaring zeggen dat het een feestje is om met de IVECO S-WAY je werk te doen.”
Uitstekende prestaties van Cursor 11 motor

Eric Horst is erg tevreden over de prestaties op de weg van zijn IVECO S-WAY. “De diesel aangedreven truck met een Cursor 11 motor en 460 pk is erg stil en schakelt nóg beter dan mijn vorige IVECO. Je kunt merken dat de motor doorontwikkeld is en zuiniger is geworden.” De cijfers liegen er niet om, want hij haalt met zijn IVECO S-WAY tijdens de levensmiddelendistributie een brandstofverbruik van 26,3 liter op 100 kilometer en op de lange afstand haalt hij een verbruik van zo’n 24 liter op 100 kilometer. Daarnaast heeft Eric een ander verschil kunnen opmerken tussen de IVECO S-WAY en zijn voorganger. “Het scheelt nu al 1,5/2 liter op 100, waardoor je flink wat geld kunt besparen.”

Next level qua comfort
Iedereen die Eric spreekt is lovend over zijn nieuwe IVECO S-WAY. Zij zijn allemaal erg onder de indruk van de prachtige uitstraling van de truck. Eric spreekt daarnaast vol lof over het rij- en leef comfort, wat ‘next level’ is volgens hem. Zo heeft hij onder andere gekozen voor Full LED-koplampen, lederen stoelen en een draaibare bijrijdersstoel. Eric Horst: “Ik ben zeer te spreken over de retarder, waardoor je het rempedaal niet hoeft aan te raken zodra je een helling afgaat.” Hij heeft voor zijn nieuwe truck ook al een nieuwe naam: ‘De Safety-Way’, omdat je met een veilig gevoel de weg op gaat door de aanwezigheid van diverse rijassistentiesystemen. Welke situatie zich ook voordoet op de weg, je kunt met de IVECO S-WAY altijd een constante en veilige snelheid aanhouden.

VVV Europa
Als eigen rijder werkt hij onder de naam VVV Europa, een familiebedrijf dat is gespecialiseerd in 60+ verhuizingen. Zijn kinderen en vrouw runnen het verhuisbedrijf en Eric houdt de focus op het transport. Negentig procent van de werktijd is hij onderweg voor klanten als Ploeger en Kwikfit. Eric: “Ik rijd voornamelijk binnenlandse ritten, maar mijn IVECO S-WAY is ook internationaal inzetbaar.” Vol trots voegt hij eraan toe dat hij als enige charter zijn truck heeft uitgerust in de bedrijfskleuren van Ploeger.