Chauffeurs van de toekomst gaan rijden in IVECO S-WAY

Giessen, 21 juli 2020

De chauffeurs van de toekomst gaan met een IVECO S-WAY bakwagen en trekker van Rijschool Hendriks de weg op. Als IVECO-rijder van het eerste uur geeft het samen met VIKA Bedrijfswagens een mooi vervolg aan de succesvolle samenwerking. Alex Hendriks is als mede-eigenaar tevreden met zijn nieuwe aanwinsten: “Onze instructeurs en leerling chauffeurs zijn razend enthousiast over de IVECO S-WAY’s!”
Zowel de bakwagen als trekker zijn voorzien van 460 pk, zodat deze eventueel nog kunnen worden ingezet als LZV. Het enthousiasme rondom de IVECO S-WAY zweeft rond in Overijssel en dit doet Alex Hendriks en Roel Vinke (Verkoopadviseur bij VIKA Bedrijfswagens) deugt. Er zijn zelfs leerling chauffeurs bij collega rijscholen die naar Alex Hendriks toe komen om te laten weten dat zij onder de indruk zijn van de IVECO S-WAY. Alex Hendriks: “Het geeft een trots gevoel om met twee prachtige trucks met 460 pk de weg op te gaan!”

Fijne samenwerking met VIKA Bedrijfswagens
Het eerste contact tussen Rijschool Hendriks en VIKA Bedrijfswagens ontstond in februari 2019. Daarbij heeft Alex Hendriks het erg gewaardeerd dat hij door Roel Vinke werd gewezen op de komst van de IVECO S-WAY. Alex licht dit toe: “De gesprekken zijn goed verlopen tijdens het aankoopproces, de ervaringen met IVECO zijn altijd goed geweest en de reacties van de leerlingen op het smoelwerk van de IVECO S-WAY waren zeer positief.” Daarnaast hebben zijn vader, instructeurs en monteurs de IVECO S-WAY aanschouwd op het Truckstar Festival in Assen. Zij waren erg enthousiast over het uiterlijk van de nieuwste generatie truck. Het was voor Rijschool Hendriks dus een logische keuze om voor IVECO te kiezen.

IVECO S-WAY Ride & Drive dagen
Om zelf een goede indruk te krijgen van de truck is Alex Hendriks naar de Ride & Drive dagen geweest in Hoogeveen. Daar kon hij samen met twee andere instructeurs een demorit maken met de IVECO S-WAY. Zij waren gezamenlijk erg onder indruk van het rijcomfort en het bedieningsgemak. Inmiddels rijdt hij met zijn nieuwe bakwagen en trekker alweer een paar weken op de Nederlandse wegen en hebben een aantal leerlingen al kunnen kennismaken met de IVECO S-WAY. Hun mond valt open van bewondering, zodra zij richting de truck lopen. Zij zijn erg te spreken over het zitcomfort en de 12-traps automatische versnellingsbak in de nieuwe IVECO.

Rijschool Hendriks
Als middelgrote rijschool biedt Rijschool Hendriks een compleet pakket rijlessen aan. Van bromfiets, trekker en vrachtwagenrijbewijs tot Code 95 nascholingen, je kunt als leerling voor alle categorieën op je rijbewijs bij de rijschool uit Oldebroek terecht. Roel Vinke voegt hier namens VIKA Bedrijfswagens aan toe: “Het is voor ons erg interessant dat een rijschool met een IVECO gaat rijden, zodat de chauffeurs van de toekomst kunnen ervaren dat de IVECO S-WAY een hoogwaardige truck is.”