Verkeersschool Striekwold ziet in nieuwe Actros de toekomst van transport

Nieuwegein, 9 juli 2020

  • Het CBR heeft goedkeuring gegeven om vanaf 1 juli examens te doen met de MirrorCam
  • Actros 1840 LS van de nieuwste generatie ingezet als lesvoertuig en voor nascholing Code 95
  • Veiligheids- en assistentiesystemen van Mercedes-Benz Trucks scheppen het toekomstbeeld van transport

Onlangs heeft Verkeersschool Striekwold uit Doetinchem een nieuwe Actros 1840 LS als lesvoertuig in gebruik genomen. De Mercedes-Benz truck is voorzien van nagenoeg alle beschikbare veiligheids- en assistentiesystemen en helpt toekomstige en ervaren chauffeurs om te gaan met de techniek van morgen.

Imposante leswagen
De Actros is na een afwezigheid van 25 jaar de eerste Mercedes-Benz truck van de verkeersschool. Alphons de Beer, verkoper trucks bij Wensink Doetinchem, leste bij Verkeersschool Striekwold en vertelde al rijdend over de nieuwste Mercedes-Benz vrachtwagen. Rijschoolhouder Edwin Striekwold raakte snel enthousiast over de beschikbare techniek van de Actros en de potentie om nu al met technieken te kunnen lessen die de komende jaren op grotere schaal worden toegepast in het wegvervoer. Edwin Striekwold: “Dan heb ik het vooral over alle veiligheidssystemen en Active Drive Assist dat semi-autonoom rijden mogelijk maakt. Daarin is Mercedes-Benz verder dan andere merken. Voor de Code 95 nascholing zijn er ook modules voor ADAS-trainingen (Advanced Driver Assistance Systems) en daar is deze Actros natuurlijk bijzonder voor geschikt.” Active Drive Assist koppelt onder meer veiligheidssystemen als Lane Keeping Assist en de afstandsregeling met stop & go aan de cruisecontrol waardoor de Actros semi-autonoom kan rijden. Naast de standaard MirrorCam en noodremassistent Active Brake Assist 5 leverde Wensink de Actros met SideGuard Assist voor extra veiligheid in de dode hoek.

Vanaf 1 juli is het mogelijk om examens te doen met de MirrorCam
De nieuwe Actros staat vooral bekend om de MirrorCam die met twee displays de reguliere buitenspiegels vervangt. Naast dat dit een positief aerodynamisch effect heeft en daardoor ook bijdraagt aan een lager brandstofverbruik, zorgt de MirrorCam voor extra veiligheid. Het beeld op de displays draait in de bochten mee zodat de gehele combinatie zichtbaar blijft. Met afstandslijnen kan de afstand ten opzichte van achteropkomend verkeer of bij het aandocken beter worden ingeschat. Hoewel de RDW de MirrorCam vorig jaar al heeft goedgekeurd, waren buitenspiegels nog wel verplicht voor het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Vanaf 1 juli is het officieel mogelijk om examen te doen met de MirrorCam (op de foto is de Actros nog uitgerust met spiegels).

Multimedia Cockpit Interactive
De StreamSpace-cabine is voorzien van de Multimedia Cockpit Interactive met twee grote kleurendisplays waarvan één met touch screen bediening. Deze is uitgerust met speciale trucknavigatie en de unieke Mercedes-Benz Truck App Portal. Het bed in de Actros is vervangen door een tweezitsbank waardoor het mogelijk is om met meerdere personen tegelijk de innovaties van Mercedes-Benz te ervaren.

Verkeersschool Striekwold
De familie Striekwold is al sinds 1965 actief op het gebied van rijvaardigheids- en chauffeursopleidingen. Inmiddels is ook de derde generatie Striekwold actief binnen het bedrijf. Verkeersschool Striekwold heeft een team van enthousiaste instructeurs die cursisten helpen met het behalen van de meest uiteenlopende rijbewijzen, van bromfietsrijbewijs tot vrachtautorijbewijs. Ook biedt men nascholing aan voor de verplichte Code 95.