Van Dam Transport verovert harten met IVECO S-WAY

Giessen, 1 juli 2020

Vol trots gaat Van Dam Transport uit Kwintsheul met zijn krachtige IVECO S-WAY met 510 pk de weg op. Het is zijn paradepaardje in de rijke stal van in totaal twaalf trucks. Jaap van Dam, directeur bij Van Dam Transport: “Ik heb écht een beauty, waarmee ik indruk maak op de weg. Wij hebben, net als IVECO, door de komst van onze nieuwe trekker een prachtig visitekaartje in het Westland, Zuid-Holland.”

Met veel enthousiasme namen Jaap van Dam en zijn chauffeurs de nieuwe IVECO S-WAY in ontvangst. Jaap van Dam vertelt namens Van Dam Transport graag over zijn nieuwe truck: “Een IVECO is motorisch erg sterk, zo heb ik van chauffeurs gehoord. Ik kom met iets moois voor de dag waar iedereen vol bewondering naar staat te kijken. Daarnaast vind ik het erg leuk om straks in Italië met mijn nieuwe vrachtauto iedereen te verassen, omdat deze er zo indrukwekkend uitziet.” Het contact met IVECO is gestart tijdens de Ride & Drive dagen. Daar maakten Jaap en zijn chauffeurs een demorit, waardoor zij volledig overtuigd zijn van de kracht van de nieuwe truck. “Het rijcomfort is uitstekend en door de prachtige uitstraling van de nieuwe IVECO rijden we in stijl op de weg. We hebben er een nieuw visitekaartje erbij gekregen. Er staat een volwaardige truck op de weg die zich met iedere concurrent kan meten”, aldus Jaap.

Krachtige truck verovert harten

De IVECO S-WAY zorgt voor reuring in de tent en de chauffeurs zijn erg onder de indruk van de nieuwe truck. Jaap van Dam licht dit toe: “Diverse chauffeurs zijn zeer geïnteresseerd in de IVECO S- WAY en willen zo instappen om vast in deze vrachtwagen te rijden. Zij kwamen zelfs in hun eigen tijd naar de zaak toe om hem te bewonderen toen hij werd afgeleverd.” Toch rijdt Jaap eerst zelf een tijdje met zijn nieuwe pronkstuk. Hij wil deze met zijn eigen handen beetpakken om alles eerst zelf te ervaren.

Uitstekende prestaties op de weg
De IVECO S-WAY beschikt over een zuinige Cursor 13 motor met 510 pk en een Hi-Tronix geautomatiseerde 12-trapsversnellingsbak, waarmee hij moeiteloos heuvels kan beklimmen en met 85/90 kilometer per uur het helling gedeelte uitkomt. Op een dalend/stijgend hellend vlak wordt de versnellingsbak in neutraal geschakeld om de kinetische energie van het voertuig te benutten en brandstof te besparen. Zonder merkbare overgang wordt de juiste versnelling direct weer ingeschakeld, zodra de snelheid afneemt of toeneemt. Hierdoor rijdt Jaap in zijn IVECO S-WAY met veel comfort op de weg. Deze is volledig uitgerust met onder andere een Hi-Connect infotainmentsysteem met TomTom trucknavigatie en een Connectivitybox, waardoor hij als eigenaar in realtime zicht heeft op het brandstofverbruik en de ‘gezondheid’ van de truck.

Van Dam Transport & IVECO Schouten
Jaap van Dam: “Wij zijn een all-round transportbedrijf met een specialisatie in het bevrachten van schepen, zeecontainers, stukgoedvervoer & koel- en vriestransport. Wij gaan met de nieuwe IVECO S-WAY voornamelijk op en neer rijden richting Italië en Zuid-Frankrijk.” Jaap kijkt met een fijn gevoel terug op de samenwerking met IVECO Schouten. “Edwin van der Poel nam als Verkoopadviseur de tijd voor je en we hebben samen een complete vrachtauto neergezet! De eerste ervaringen zijn goed en we kijken met een glimlach naar de toekomst.”