Twaalf nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks voor Nedcargo

Nieuwegein, 16 juni 2020

  • Twaalf Actros trucks van de nieuwe generatie als trekker en motorwagen
  • Eind 2019 ook acht jong gebruikte trekkers in gebruik genomen
  • TCO en onderhoudsplanning via Mercedes-Benz Uptime doorslaggevend

De afgelopen periode heeft Nedcargo uit Waddinxveen acht Actros 1845 LS-trekkers van de nieuwste generatie in gebruik genomen. Op korte termijn volgt de levering van twee Actros 2548 LS voorloopassers en twee Actros 2546 LENA-motorwagens.

Mercedes-Benz kwaliteitsimpuls
In relatief korte tijd is de vloot van logistiek dienstverlener Nedcargo verrijkt met twintig Actros trucks in uiteenlopende configuraties. Voor de retaildistributie van voeding, levensmiddelen en drank in de Benelux werden eind 2019 al acht jong gebruikte Actros 2442 LS trucks met midliftas in gebruik genomen. Recenelijk zijn ook acht nieuwe Actros 1845 LS trekkers met StreamSpace cabine aan het wagenpark toegevoegd. Binnenkort worden er nog twee drieassige 2548 VLA trekkers aan toegvoegd, evenals twee 2546 LENA motorwagens. Alle trucks zijn LZV-geschikt wat voor Nedcargo voordelen biedt in het vervoer naar distributiecentra. Fleetmanager Marten van der Laan: “Met minder wielen op de weg hetzelfde doen, past goed in onze wasteless supply chain filosofie. Zo willen we in Nederland en België ons transport verder optimaliseren.” Doorslaggevend in de keuze voor Mercedes-Benz is de aantrekkelijke Total Cost of Ownership. Nedcargo heeft nauwkeurig en rationeel becijferd wat de Actros trucks gedurende de acht jaar inzet kosten en opleveren. Resource manager Toine van Bladel: “De Actros is op het gebied van zuinigheid de absolute koploper!”

Standaard geleverd met MirrorCam en Active Brake Assist 5
De nieuwe Mercedes-Benz trucks zijn standaard geleverd met innovaties als de MirrorCam en Active Brake Assist 5. Op verzoek van Nedcargo leverde Louwman Mercedes-Benz Trucks uit Breda de Actros trucks met Afstandsregeling met stop en go, bestuurders airbag, standairco en 220-volt omvormer. Zo kiest Nedcargo bewust voor de veiligste oplossing zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van het chauffeurscomfort. Om chauffeurs goed te kunnen coachen op een anticiperende rijstijl, maakt Van Bladel gebruik van de data uit Fleetboard Inzetanalyse. Van Bladel: “Het coachen van chauffeurs met als reultaat schadepreventie en zuinig rijden, geeft een transportbedrijf een beter imago en meer rendement.”

Mercedes-Benz Uptime
Louwman Mercedes-Benz Trucks volgt de Actros trucks op de voet met de connectiviteitsservice Uptime. Hiermee kan de actuele technische staat van de Actros goed worden gevolgd en worden reparatie- en onderhoudswerkzaamheden vroegtijdig gesignaleerd en ingepland en kan Nedcargo zich focussen op de corebusiness. Naar verwachting zullen de nieuwe Actros trucks jaarlijks zo’n 100.000 tot 110.000 kilometer afleggen.

Nedcargo
Multimodaal vervoerder Nedcargo uit Waddinxveen opereert volgens de eigen wasteless supply chain filosofie op mondiaal niveau. Met aansprekende klanten als Bacardi, Friesland Campina, Remia en Go-Tan is het goed vertegenwoordigd in de retaildistributie van voeding, levensmiddelen en drank. Met ruim 600 medewerkers, 280.000 m2 aan opslag en een vloot van 115 trekkende eenheden is Nedcargo in de Benelux een speler van formaat.