Scania is verheugd over het besluit om de tolvrijstelling voor voertuigen op gas in Duitsland te verlengen tot 31 december 2023

Breda, 28 mei 2020

Scania ondersteunt de tolvrijstelling voor aardgas- en biogasvoertuigen in Duitsland, omdat gasvrachtwagens een belangrijke stap zijn op weg naar een duurzaam transportsysteem. De per 1 januari 2019 ingevoerde tolvrijstelling voor trucks op CNG- (gecomprimeerd aardgas) en LNG- (vloeibaar aardgas) wordt na 31 december 2020 verlengd tot en met 31 december 2023. CNG- en LNG-vrachtwagens zijn nu al beschikbaar om een transitie naar een duurzaam transportsysteem te bewerkstelligen.

Snelle beslissingen van klanten zijn nu belangrijk

"We verwelkomen de verlengde tolvrijstelling voor CNG- en LNG-trucks tot 31 december 2023, omdat het een extra stimulans is voor transportbedrijven om te investeren in duurzame gasvoertuigen", legt Jan de Vries, Director Sales Scania Nederland, uit. "In de huidige marktsituatie biedt deze beslissing onze klanten belangrijke financiële ruimte om ondanks de turbulente tijden in onze branche de transitie in de richting van een duurzaam transportsysteem verder te stimuleren. Het is nu belangrijk dat onze klanten snel handelen en beslissen om hun investering zo lang mogelijk te laten renderen".

Scania gasvrachtwagen: zuinig, duurzaam en stil in één

CNG- en LNG-voertuigen zijn nu een duurzame optie voor steeds meer transporteurs, omdat ze tot 15 procent minder CO2 uitstoten dan een vergelijkbare dieseltruck. Als Bio-CNG of Bio-LNG wordt gebruikt, kan tot 90 procent CO2 worden bespaard. Aangezien Scania's CNG- en LNG-oplossingen niet alleen aanzienlijke CO2-reducties bieden, maar ook zuiniger zijn en een hoog rendement bieden, stimuleren alle partijen de verandering naar duurzame transportoplossingen.
Scania gasvoertuigen voldoen aan de piek norm waarbij 72dB(A) aandrijflijn geluidsemissie in piek mode niet wordt overschreven.

In Nederland kunnen transportondernemers bij de inzet van een LNG-truck nog tot en met 2021 gebruik maken van een stimuleringsregeling. In deze regeling wordt er een korting van 18.7 Eurocent doorberekend aan de LNG stations in Nederland.

Daarnaast biedt Scania in Benelux bij iedere nieuwe truck een gratis chauffeurstraining aan. Ook bij de aanschaf van een LNG-truck betekent dat dat een chauffeur middels een training de maximale efficiency uit het voertuig kan halen.

Over Scania
logo ScaniaScania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto's, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 4.000 medewerkers verdeeld over de fabrieken in Zwolle en Meppel en 40 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld. De onderneming telt wereldwijd ca. 50.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2018 bedroeg de netto-omzet SEK 137,1 miljard en was de nettowinst SEK 13,8 miljard.