Irizar gaat samenwerken met Truckland op Aftersales gebied

mei 2020

Het Baskische Irizar, opgericht in 1889 is intussen uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende spelers op de markt van touringcars en bussen. Met het doel in 2020 zijn activiteiten op de Europese markt verder te versterken, heeft de groep een eigen vertegenwoordiging uitgerold met Irizar Benelux die voor 100% deel uitmaakt van de Irizar S.Coop Group.

Eerder dan gepland werden intussen de eerste bussen verkocht en was de toetreding op de Nederlandse markt een feit.

De voertuigen van Irizar zijn voor een belangrijk deel uitgerust met DAF motoren en daarom heeft Irizar de samenwerking met Truckland als DAF dealer voor de Aftersales NL gezocht.

Truckland heeft 10 servicevestigingen in Nederland, een in België en twee in Spanje, het thuisland van Irizar. De vestigingen zijn gespecialiseerd in het onderhoud van Trucks, trailers, bussen en bestelwagens.
Als vooruitstrevend merk investeerde Irizar in 2018 al 75 miljoen euro in een nieuwe fabriek waar jaarlijks 1000 nieuwe elektrische bussen kunnen worden geproduceerd. Het is de enige fabriek ter wereld die zich volledig toelegt op de fabricage van elektrische bussen en trams en is bovendien de eerste “Green Energy Electromobility Factory” in Europa. Irizar e-mobility beschikt er over een park van zo’n 55 hectaren met 66.000 zonnepanelen van de laatste generatie.

De combinatie van een Irizar en Truckland sluit ook goed aan bij het geheel nieuwe Truckland Project “Truckland Zero” waarin binnen Truckland alle activiteiten omtrent alternatieve aandrijvingen en/of brandstoffen worden gebundeld.

 

logo Truckland