45 Nieuwe IVECO LNG-trucks voor C. van Heezik Transport

Giessen, mei 2020

Als vooruitstrevend transportbedrijf investeert C. van Heezik in de toekomst, door de vervanging van bijna een complete vloot aan trucks. Een groot deel van het wagenpark bestaande uit 20 LNG- trucks en 25 diesel aangedreven vrachtwagens worden ingeruild voor 35 IVECO S-WAY NP’s en 10 Stralis NP’s. Hierdoor bestaat deze voor 80% uit LNG-trucks, zodra alle IVECO S-WAY’s geleverd zijn.

Berend van Heezik licht de keuze voor IVECO graag toe: “C. van Heezik heeft met diverse LNG-demo’s gereden van verschillende vrachtwagenfabrikanten met als doel om de trucks met elkaar te vergelijken. De IVECO S-WAY kwam met glans als beste uit de tests. Zo blonk hij onder andere uit qua brandstofverbruik en had hij de hoogst haalbare actieradius.” Mede door de aflopende contracten van alle IVECO trekkers en de reeds sterke relatie met IVECO Schouten heeft C. van Heezik besloten om een grote bestelling te plaatsen. Voorheen reed het met de LNG-trucks voornamelijk ritten in de Benelux, maar nu gaat het als trouwe IVECO-rijder ook internationaal rijden op vloeibaar aardgas. De keuze voor tien Stralis LNG-trekkers was voor C. van Heezik logisch, omdat het al in 2019 de nieuwe LNG-trucks wilde gaan inzetten. Inmiddels rijden ze met negen IVECO S-WAY’s en het complete gamma aan Stralis trucks reeds met succes op haar duurzame weg naar innovatie.

Krachtig en duurzaam op de weg
De IVECO S-WAY en Stralis zijn voorzien van een krachtige Cursor 13 motor met 460 pk en zijn allemaal Piek gecertificeerd. De trucks zijn uitgerust met twee maal een 540 liter LNG tank, waardoor er een actieradius van ongeveer 1.600 kilometer gehaald kan worden. Daarnaast beschikken de chauffeurs over premium rijcomfort door de Hi-Tronix 12-traps geautomatiseerde versnellingsbak, de aanwezige hydraulische retarder, de lucht geveerde en verwarmde Hi-comfort chauffeursstoel en een lederen stuurwiel.

Comfort aan boord
Alle nieuwe IVECO S-WAY’s zijn uitgerust met een onder de cabine geïntegreerde standkachel en standairco, een koelkast met een inhoud van 50 liter en een magnetron, waardoor de chauffeurs aan boord kunnen genieten van optimaal comfort. Bovendien staat de chauffeur door het Hi-Connect infotainmentsysteem met TomTom trucknavigatie en de ingebouwde Connectivity box in rechtstreekse verbinding met zijn fleetmanager. Door de data uit dit systeem hebben de fleetmanagers bij C. van Heezik Transport in realtime zicht op de actuele locatie rij- en rusttijden, de rijstijl van de chauffeur, het brandstofverbruik en de 'gezondheid' van de truck.

C. van Heezik
Het transportbedrijf uit Utrecht is gespecialiseerd in 3 divisie’s; twinlogistiek, vrieslogistiek en papierlogistiek, zowel nationaal als internationaal. De focus bij de IVECO Stralis ligt op het distribueren van diepvriesproducten in de Benelux, terwijl de IVECO S-WAY’s juist internationaal (Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zwitserland) worden ingezet. Naast de forse vernieuwing van de vloot aan trucks heeft C. van Heezik er voor gekozen om twintig nieuwe twintrailers aan te schaffen. Hiermee kunnen 54 europallets of 40 blokpallets worden vervoerd. Wanneer de Twin trailer wordt ingezet als LZV voertuig, is het totale laadvermogen zelfs 73 europallets. Het doel hierachter is om de uitstoot van CO2 in totaliteit (samen met de nieuwe IVECO trucks) met 50% te reduceren. Dit is berekend per vervoerde palet die zij vervoeren. Daarnaast heeft C van Heezik het programma “bye bye diesel” ingezet om in 2023 volledig diesel-vrij te zijn.
Berend van Heezik vertelt verder over de IVECO S-WAY: “De IVECO S-WAY heeft een prachtige en volwassen uitstraling! Ik hoor van veel chauffeurs, zelfs ook diegene die merkentrouw zijn aan een andere vrachtwagenfabrikant, dat ze onder de indruk van de nieuwe truck van IVECO zijn. Daarnaast wil ik graag benoemen dat wij het toejuichen dat IVECO samenwerkt met Nikola om een waterstoftruck in de markt te zetten. We houden alle ontwikkelingen op het gebied van Waterstof nauwlettend in de gaten.”

Relatie met IVECO (Schouten)
C. van Heezik werkt al zo’n 15 jaar succesvol samen met IVECO Schouten. Berend van Heezik licht toe: “Zo’n zeven jaar geleden hebben wij de eerste omslag gemaakt van diesel naar LNG. Door de intrede van 45 nieuwe IVECO LNG-trucks zetten we nu de volgende stap in de transformatie naar een vloot zonder diesel aangedreven voertuigen. Hierdoor zijn we klaar voor de stap naar bio-LNG aangedreven trucks.” Met dit type aandrijving kan C. van Heezik de uitstoot van CO2 met ongeveer 95% reduceren.

Steef van Vulpen vertelt als Bedrijfswagenverkoper bij IVECO Schouten graag over de succesvolle samenwerking met de trouwe klant: “De samenwerking met Jasper en Berend van Heezik, als directie, en de wagenparkbeheerders is erg plezierig en fijn. Daarnaast is het voor ons als IVECO- dealer geweldig dat we een groot aantal IVECO trekkers kunnen behouden op de weg. Dit geeft een erg trots gevoel!”

Voor meer informatie over IVECO: www.iveco.com/netherlands