Mijlpaal bij Mainfreight: 750ste DAF

Eindhoven, april 2020


Chauffeur Wouter Janssen bij zijn nieuwe DAF
Logistiek dienstverlener Mainfreight heeft de 750ste DAF in ontvangst genomen. De overdracht had een bijzonder tintje. In verband met coronamaatregelen en social distancing kreeg chauffeur Wouter Janssen de sleutels op gepaste afstand aangereikt. Dat gebeurde bij hem voor het huis en op Koningsdag, omdat hij die dag zijn 47ste verjaardag vierde. Het betreft de sleutels van een DAF XF 450 FAR 3-assige bakwagen die voor een LZV-combinatie komt met een dolly en een trailer. Deze DAF maakt deel uit van de laatste order van 37 trucks die zijn geleverd door dealer Allers Bedrijfswagens B.V.

‘We wilden de inzet van de 750ste DAF voor ons bedrijf niet zomaar voorbij laten gaan. Het is echter in deze tijd niet gepast om er een groot feest van te maken. Dus hebben we deze oplossing bedacht om onze chauffeur te trakteren met zijn nieuwe truck op zijn verjaardag’, aldus Bertil ter Maat, Manager Transport bij Mainfreight. ‘Al sinds 1963 rijden we met dit merk. In de archieven kwamen we een foto tegen dat we ergens eind jaren tachtig de 100ste DAF hebben ingezet. Al speurend in de administratie kwamen we tot de slotsom dat deze XF 450 FAR de 750ste is. Momenteel bestaat ons wagenpark uit 350 eigen trucks en bijna 80% daarvan is DAF. De trucks zijn prettig om mee te werken, makkelijk in onderhoud en leveren goede prestaties.’

‘Ervaringen chauffeurs tellen mee’
Mainfreight rijdt met met DAF LF/CF in de wat fijnmazigere distributie. De DAF XF wordt ingezet voor de langere afstanden. Afhankelijk van het type gaat het om jaarkilometrages van 65.000 (LF) tot 185.000 (XF, dubbelbemand). Al sinds eind 2004 rijdt Mainfreight met LZV’s. Momenteel zijn er dagelijks 7 LZV’s in Nederland op de weg. Deze 750ste voldoet ook aan de eisen voor België en Duitsland. De verwachting is ook dat hij daar binnenkort ingezet wordt.

Ter Maat: ‘DAF is vanuit bedrijfseconomisch oogpunt prima en betrouwbaar. De mening en wensen van onze chauffeurs tellen voor ons. Ook hun ervaringen met DAF zijn gewoon goed. Ze zijn super enthousiast over de nieuwe LF, CF en XF. De trucks zijn stil, comfortabel en echt voor de chauffeurs gemaakt.’ Mainfreight doet het onderhoud van de trucks deels zelf. Met Allers Bedrijfswagens onderhoudt het bedrijf een nauw contact. Ook dat verloopt altijd erg prettig en is een extra reden om bij DAF te blijven.

Wereldwijde logistieke dienstverlener
Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener en heeft momenteel 275 vestigingen in 26 landen en telt meer dan 8.000 teamleden wereldwijd. logo DAF TrucksDe dienstverlening bestaat onder andere uit air & ocean freight, logistic services en distributieoplossingen voor groupage, deel- & compleetladingen, express-distributie en koerierszendingen. Daarnaast biedt Mainfreight diverse extra services aan zoals co-packing, value added services, inklaringen, palletruil, packaging en verzekeringen.