IVECO fabrieken worden vanaf 3 mei geleidelijk weer opgestart

Giessen, april 2020

CNH Industrial, het moederbedrijf van vrachtwagen- en bedrijfswagenfabrikant IVECO, heeft onlangs besloten dat het werk in de fabrieken in Spanje vanaf 3 mei en Italië vanaf 4 mei geleidelijk weer hervat wordt, zodra de aangescherpte overheidsmaatregelen zijn versoepeld.

CNH Industrial bereikte met de Italiaanse vakbonden FIM, FIOM, UILM, FISMIC, UGLM en AQCF, onlangs een overeenstemming over de gezondheids- en beveiligingsmaatregelen die het treft om als voertuigfabrikant het werk veilig te hervatten. Het moederbedrijf van IVECO laat hiermee zien dat het haar werknemers wil beschermen, zodat zij kunnen werken onder de juiste werkomstandigheden.

Het bedrijf heeft de afgelopen tijd grondig nagedacht over de situatie, waardoor het nu met de vakbonden een overeenstemming heeft bereikt over de te treffen maatregelen. De werknemers beschikken straks over een heringerichte werkplek, zij beschikken over voldoende gezichtsmaskers en hun lichaamstemperatuur wordt regelmatig gemeten om op tijd de gewenste vervolgmaatregelen te kunnen nemen. Daarnaast blijft het voor de komende tijd noodzaak om het COVID-19 virus tijdig te constateren, om verdere risico’s te voorkomen. Mede hierdoor heeft CNH Industrial besloten om vrijwillige bloedonderzoeken aan te bieden aan werknemers in de fabriek in de Noord-Italiaanse stad Bolzano, waar het militaire voertuigen produceert.

Madrid en Vallodolid
Ook de fabrieken in Spanje, Madrid en Vallodolid, starten vanaf 4 mei de geplande werkzaamheden weer geleidelijk op. Deze fabrieken stonden de afgelopen tijd in het teken van het ondersteunen van de gezondheidszorg. Door het gebruik van 3D-printers is het in staat om gezichtsmaskers te produceren. Het doel is en blijft voor nu om hulp te verlenen voor degenen die de pandemie in de frontlinie bestrijden. Vanaf 4 mei gaat de blik weer verder om voertuigen van de band te laten rollen.

Voor meer informatie over IVECO: www.iveco.com/netherlands