HST groep plaatst order voor 21 DAF-trekkers

Eindhoven, april 2020

Al sinds het ontstaan in 1978, toen drie transportondernemingen fuseerden, rijdt HST Groep met trucks van DAF. Onlangs koos deze allround logistiek dienstverlener uit Enschede opnieuw voor DAF met een bestelling van 4 x DAF CF 450 FT met Space Cab en 17 x DAF XF 450 FT met Super Space Cab. Sent Waninge uit Hengelo speelde een grote rol bij de aanschaf.

De DAF CF-trekkers worden ingezet voor het transport in de Benelux en de DAF XF-trekkers voor internationaal transport naar Scandinavië, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Dat er voor de vervanging van de huidige vloot weer voor DAF werd gekozen, heeft alles te maken met de reputatie die DAF bij HST Groep heeft. "Op het gebied van betrouwbaarheid, veiligheid en chauffeurscomfort rijden wij al vele jaren DAF naar volle tevredenheid. Het onderhoud van ons wagenpark hebben we in eigen beheer en doen we volgens de richtlijnen van DAF. Hierbij worden we goed ondersteund door onze dealer Sent Waninge in Hengelo en de technisch specialist van DAF", aldus Gerard ter Brugge, directeur van HST Groep.

Logistieke processen verduurzamen
De HST Groep heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom speelden de motorische en aerodynamische verbeteringen en daarmee het lagere brandstofverbruik ook een grote rol in de keuze. Omdat de trucks aan de Euro 6-norm voldoen, past deze generatie trekkers goed bij de ingezette koers om logistieke processen verder te verduurzamen.

De Enschedese HST Groep is een allround logistiek dienstverlener en familiebedrijf dat haar opdrachtgevers totale logistieke oplossingen biedt, bijvoorbeeld op het gebied van (inter)nationaal wegtransport, zee- en luchtvracht, intercontinentaal containervervoer, intermodaal vervoer, warehousing, voorraadbeheer, orderpicking en Value Added Logistics (co-packing).

Transport voor DAF
Het diverse wagenpark van HST bestaat uit 168 wagens, waarvan 110 DAF's. Circa 45 daarvan zijn van de nieuwste generatie DAF. Bijzonder is dat HST Groep niet alleen zelf veel DAF trucks in het wagenpark heeft, logo DAF Truckshet bedrijf vervoert dagelijks veel verschillende onderdelen voor DAF vanuit Duitsland en Scandinavië naar Eindhoven. Daar worden de onderdelen gebruikt voor de assemblage tot een complete vrachtauto.