IVECO S-WAY lowdekker met 420 pk voor Jos Heeren Transport

Giessen, april 2020

Jos Heeren Transport is sinds kort de trotse eigenaar van een nieuwe IVECO S-WAY met 420 pk. Het transportbedrijf uit Hilvarenbeek heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in onder andere (volume)transport, waardoor zij een lowdekker met een schotelhoogte van 95 centimeter hebben aangeschaft. Pieter Heeren: “Onze chauffeurs mogen met deze truck écht gezien worden!”

Pieter Heeren was als mede-eigenaar van Jos Heeren Transport vanaf de introductie in Madrid al onder de indruk van de IVECO S-WAY. “Wij waren zoekende naar een nieuwe truck en mijn interesse was daardoor gelijk erg sterk. Na een bezoek aan het FIA ETRC Belgium Truck Grand Prix in Zolder was ik er van overtuigd dat ik de truck wilde aanschaffen. Daarna ben ik ook nog met verschillende chauffeurs naar de IVECO S-WAY Ride & Drive dagen in Etten-Leur geweest. Zij hebben daar een stukje gereden en waren allemaal erg enthousiast over de truck. Dat was mooi om te zien!”

Premium rij- en leef comfort in de IVECO S-WAY
De IVECO S-WAY van Jos Heeren Transport wordt ingezet voor het volumetransport richting de Benelux en Noord-Frankrijk (regio Lille en Metz). Deze is voorzien van 420 pk, waarmee het bedrijf prima uit te voeten kan. Voor de chauffeurs is het hun thuis weg van huis, vandaar dat de truck ook is voorzien van alle comfort. De IVECO S-WAY is uitgerust met een onder de cabine geïntegreerde standairco en een standkachel, waardoor de luchtweerstand wordt verlaagd en de truck minder brandstof verbruikt. Bovendien beschikt de chauffeur over een koelkast, magnetron en een degelijke omvormer, zodat hij alle voorzieningen optimaal kan gebruiken. Daarnaast heeft Jos Heeren Transport ook voor opties gekozen als ledere bekleding van de stoelen, een draaibare bijrijdersstoel, twee bedden (waarvan de bovenste een Comfort-bed is) en een Hi-Connect infotainmentsysteem inclusief TomTom trucknavigatie. Hierdoor staat de chauffeur in rechtstreekse verbinding met zijn fleetmanager. Door de data uit het systeem heeft diegene in realtime zicht op de actuele locatie, rij- en rusttijden, brandstofverbruik en de algehele ‘gezondheid’ van de truck.

Positief ook in moeilijke tijden
Pieter Heeren: “Het is erg lastig om chauffeurs te werven en dan moet je als transportbedrijf zorgen voor nette wagens met uitstraling en met alles erop en eraan. We blijven daarom positief en investeren graag in nieuw materieel, ook in de huidige situatie waar we in verkeren door de Corona- crisis. Ik denk dat we zeker tegemoetkomen aan de wensen van de chauffeur door de aanschaf van een IVECO S-WAY, waardoor zij graag bij ons willen werken. Er staat een prachtige truck die volledig voldoet aan onze wensen!”

Lucien Peskens, Sales Area Manager bij IVECO NLS: “Dat ik een prachtige IVECO S-WAY heb mogen afleveren bij een mooi bedrijf als Jos Heeren Transport maakt mij enorm trots. Het bedrijf beschikt
over een groot wagenpark van 20 stuks en hebben nu hun eerste IVECO lopen.” Pieter Heeren vult aan: “Het voortraject is goed gegaan en nu mag de truck zich gaan bewijzen, al twijfelen wij er niet aan dat hij het goed gaat doen. Je komt er maar op één manier achter en dat is door er een aan te schaffen en ermee te gaan rijden.” Dat is gelijk een boodschap naar collega transportbedrijven.

Familiebedrijf met een specialisatie in volumetransport
Het familiebedrijf is ontstaan in 1800 en stamt van oorsprong uit een bodedienst voor regionaal vervoer. Later is Jos Heeren Transport zich meer gaan specialiseren in volumetransporten en logistieke activiteiten, waardoor het bedrijf een breed scala aan diensten kan aanbieden. Zo verzorgt het voor haar klanten het volumetransport, beurstransport, webwinkel logistiek, op- en overslag, handling, VAL-activiteiten en reverse logistics (retourlogistiek). Van voorraadbeheer, verpakking en verzending tot bezorging, Jos Heeren Transport biedt een compleet pakket aan diensten aan. Afhankelijk van de wensen en eisen wordt gekeken hoe men de klant het beste van dienst kan zijn. Tijden veranderen, de wereld gaat snel en Jos Heeren Transport gaat hier graag in mee.