Bijzondere IVECO Trakker 8x8 voor VoTra Zand- en Grindhandel

Giessen, april 2020

Een nieuwe IVECO Trakker 8x8 kipper voor VoTra Zand- en Grindhandel en zelfs met een gouden rand omlijst. Vader Dick de Vos heeft bijna alles nog in gang gezet voor zijn nieuwe wagen, maar helaas kwam hij op 10 oktober 2019 te overlijden. Zijn vrouw, zoon en dochter trekken nu de kar bij het familiebedrijf en hebben in relatief korte tijd ervoor gezorgd dat de truck inmiddels al 2,5 maand met succes op de weg rijdt.

Een bijzonder verhaal bij een bijzondere truck, die op 11 januari 2020 door Adriaan Doorduin (Sales Engineer van IVECO NLS) is afgeleverd bij het familiebedrijf uit Den Bommel. Alleen de bestickering op de wagen ontbrak nog. Een voorzet voor het ontwerp is nog gegeven door vader Dick en deze is prachtig afgemaakt door zijn gezin. Met trots delen IVECO NLS, VoTra Zand- en Grindhandel, P.Ruizeveld B.V., Veldhuizen B.V., Drukkerij Kranse en JMC, nu de truck met de buitenwereld.

Wide Spread gestuurde terreinwagen
De robuuste IVECO Trakker 8x8 kipper beschikt over een Cursor 13 motor met 450 pk en heeft een geautomatiseerde 16-traps versnellingsbak. Veldhuizen B.V. heeft gezorgd voor een WSG-systeem, een Wide Spread gestuurde achteras, waardoor het totaal GVW (Gross Vehicle Weight) is gestegen van 37 naar 43 ton. De terreinwagen staat daarnaast op 325/95R24 zandbanden, waardoor het voertuig veel bodemvrijheid heeft. Hierdoor beschikt de chauffeur over veel terreinvaardigheid.

Vertrouwen is het sleutelwoord
P.Ruizeveld B.V., IVECO NLS en VoTra Zand- en Grindhandel hebben samen de handen in elkaar gestoken met als doel om de nieuwe truck te realiseren, precies zoals vader Dick het gewild zou hebben. Jaap Lagendijk vertelt hierover namens P.Ruizeveld B.V.: “Wij hebben de kipper in overleg met de kinderen van Dick en zijn vader (opa van zoon Rick en dochter Angelique) afgebouwd met een prachtige eindresultaat. Op de IVECO Trakker 8x8 is een zes mm Hardox 400 kipper gemonteerd met een RVS bodem die ervoor zorgt dat de lading makkelijk uit de bak loopt. Verder is de bak uitgevoerd met een slibdichte achterklep, zodat VoTra Zand- en Grindhandel ook bagger (modder) kan vervoeren.”

Adriaan Doorduin vult namens IVECO NLS verder aan: “Zaterdag 11 Januari was voor ons allemaal een beladen ochtend, want je weet dat Dick zelf nog de bestelling had geplaatst voor de wagen en de bak. Het is mooi dat we de truck samen hebben kunnen afmaken volgens de reeds gesloten afspraken met vader Dick.” Dat het familiebedrijf kon rekenen op de steun van deze bedrijven, gaf een warm gevoel van vertrouwen, zo licht Angelique toe. “We hebben altijd het vertrouwen gehouden dat het goed zou komen, ook in tijden dat zo’n belangrijk persoon als mijn vader plotseling wegviel.

Een hechte band met de familie
Adriaan Doorduin vertelt over de bijzondere band met de familie: “Ik kende iedereen in het gezin al, omdat zijn vrouw, zoon en dochter al bij de aanschaf aanwezig waren. De eerste gesprekken hebben we dan ook gevoerd aan de eettafel. Het is een enorme schok als je dan hoort dat Dick is komen te overlijden. Ook Jaap Lagendijk spreekt met trots over de band met VoTra Zand- en Grindhandel, voorheen Aannemingsbedrijf AVK BV. “Wij werken al jaren erg prettig met elkaar samen. Daarnaast hadden deze bedrijven en de familie de Vos als kenmerkende eigenschap dat ze grensverleggend waren en ons op die manier hebben aangezet tot innovaties. Hierdoor hadden én hebben onze firma’s een hechte zakelijke band.”

VoTra Zand- en Grindhandel
VoTra Zand- en Grindhandel is in 1995 opgericht en heeft nu drie wagens op de weg rijden. Zij beschikken over een zand- en grindhandel op eigen loswal in Den Bommel en zijn gespecialiseerd in kipper transport binnen Goeree-Overflakkee en omstreken. Het bedrijf stond tot en met oktober vorig jaar onder de leiding van vader Dick. Zijn gezin heeft na zijn overlijden besloten om het bedrijf samen voort te gaan zetten. Angelique de Vos: “Als je het te mooi vindt om te laten stoppen, dan vind je vanzelf wel een weg om het voort te zetten. Het maakt ons enorm trots en verdrietig tegelijkertijd, omdat mijn vader het niet mee heeft kunnen maken. We hebben alles toch maar mooi in 5,5 maand kunnen regelen. Ik weet zeker dat hij daar enorm trots op is!”