STEF plaatst order voor 15 nieuwe Scania’s

Breda, 18 maart 2020


De eerste vier nieuwe Scania’s uit een totale order van 15 stuks voor STEF Nederland BV
STEF Nederland BV, onderdeel van de Franse STEF groep, heeft onlangs de eerste nieuwe Scania’s uit een order van in totaal 15 nieuwe 4x2 trekkers in ontvangst genomen. STEF is een specialist in de logistieke voedselketen en transporteert door geheel Europa. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een internationaal distributienetwerk dat tot diep in Europa reikt. Met de inzet van de nieuwe zuinige Scania’s wil het bedrijf een volgende stap zetten in de verduurzaming van hun vloot en aldus hun ecologische voetafdruk verkleinen.

De nieuwe Scania’s zijn van het type R450 met de zeer zuinige 13-liter SCR-only motor. Deze motor behoort tot het technische platform dat inmiddels menig brandstofrecord heeft doen sneuvelen en maar liefst drie jaar achter elkaar de prestigieuze Green Truck Award in de wacht wist te slepen met het laagste brandstofverbruik. De Scania R-cabine behoort tot de top van de moderne vlootcabines. De cabine is standaard al rijk uitgerust en de chauffeurs vinden er een comfortabele en veilige werkplek. De chauffeurs worden extra ondersteund middels Scania Driver Evaluation waarbij zij via een coaching traject een meer efficiënte rijstijl krijgen aangeleerd. Alle 15 voertuigen zijn bij Scania ondergebracht in de fullservice reparatie- en onderhoudscontract.

STEF viert dit jaar haar honderdjarige bestaan. Het bedrijf is zich bewust van de ecologische belangen en de noodzaak om op alle niveaus handelend op te treden. Vermindering van de uitstoot van vervuilende stoffen, beheersing van het energieverbruik, optimalisering van de bedrijfsmiddelen en recycling zijn enkele speerpunten van hun strategische plan voor een duurzaam beleid. De aanschaf van de nieuwe Scania’s past volledig binnen deze kaders. De nieuwe voertuigen zullen hoofdzakelijk in Benelux gaan rijden.

Het Europese netwerk van STEF omvat 15 landen en iedere maand meer dan 15.000 beleveringen. Dankzij hun netwerk van 240 locaties kunnen zij via een vaste service voor groepage, deelladingen of complete vrachten hun klanten bedienen. Het is deze veelzijdigheid die STEF als specialist tot de top in de branche heeft gebracht

Over Scania
logo ScaniaScania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto's, bussen en industrie- en scheepsmotoren. In Nederland telt de Scania-organisatie ca. 4.000 medewerkers verdeeld over de fabrieken in Zwolle en Meppel en 40 verkoop- en servicevestigingen door heel Nederland. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld. De onderneming telt wereldwijd ca. 50.000 medewerkers, heeft meerdere fabrieken in Europa en Latijns Amerika en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. In 2018 bedroeg de netto-omzet SEK 137,1 miljard en was de nettowinst SEK 13,8 miljard.